Merhaba,
Başlıkta belirttiğim gibi bilgisarımda korsan yüklüydü, daha doğrusu yüklüymüş antivirüs programı ile öğrendim. Diyeceksiniz nasıl kullandın bu vakte kadar diye, başkasından aldım bilgisayarı yani benim için yeni bilgisayar.
Orijinal Windows 10 Home satın aldım, elimde lisans anahtarım da var. Bana satın aldığım mailde gelen Windows yükleme dosyasını indirdim, açtım, ve satın aldığım programları ve kişileri koruyarak yükle dedim, sonuçta bilgisayara format attı fakat bana lisans anahtarı sormadı.
Daha sonra biraz daha araştırdım, ayarlar kısmından lisans anahtarı değiştire bastım ve benim anahtarı girdim, sonuçta yine olmadı lisans anahtarı geçersiz diyor. Diyeceksiniz belki dolandırılmıştırsın, Windows'un sitesinden satın aldım, mail adresi olarak hotmail kullandım, yani lisans elimde ve gerçek fakat kuramıyorum.
Windows u arayayım dedim fakat bilgisayarımda korsan yüklü dersem muhtemelen bir lisans yüklemekten daha büyük sıkıntılarla uğraşmam gerekecek.
O yüzden size sorayım dedim. Bana lisans anahtarını soracak şekilde nasıl format atabilirim?