Korsana karşı mısınız?

Denuvo'dan ve benzeri DRM koruması hizmeti sunan firmalardan haberi olmayan bir cahilin savunması bu. Başka bir şey değil. Sırf korsan koruması yüzünden optimizasyonun içinden geçilen oyunlardan haberi olmayan insan savunması bu. DRM'den haberin yok orası belli. Firmalar korsan kullanama diye ellerinden geleni yapıyor. Aynısı korsan grupları içinde geçerli, tersine mühendislik ile DRM korumalarini kaldırmaya çalışıyorlar.

DRM korumasını biliyorsun diye dünyanın en bilgili-akıllı vs insanı mı olduğunu zannediyosun? Milyon dolarlık firma kimsenin gözünün yaşına bakmadığı için milyon dolarlık firma olabilmiştir. Hayatta her şey bir tiyatrodur, insan zihinsel bir canlıdır yaptığı her şey bir tiyatrodan ibarettir. Oynadığı sahneyi gerçek zanneder ve buna inanır, gerçekleşen her olayı kendisi yaratır esasen bu bir şizofrenidir sanal gerçeklik. Bu şizofren kafayla ona buna cahil yakıştırmasını hangi hakla yapıyorsun bu da ayrı bir muamma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda korsana karşıydım ta ki döviz kuru artıp kurlar güncellenene kadar. Asgari ücretin 5500TL olduğu bir yerde maalesef ki çoğu insan AAA kalitesindeki bir oyuna 1100₺ fiyat veremiyor. Online oyun olur CoD MW2, FIFA 23 gibi onlara kişiye göre verilebilir diye düşünüyorum. Ama Single-Player oyunların o fiyatları hak etmediği yönündeyim.

Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube Premium ve Spotify üyeliklerim var bunların ise verdiğimiz ücreti hak ettiğini düşünüyorum.
 
Karşıyım. Ben bir ürün ortaya koysam ve bu ürün birileri tarafından ücreti ödenmeden kullanılsa, üstüne bir de "enayimiyiz para verecez la" dense katil olurum açıkçası.
 
Korsan oynayan adama laf atıp eziklemeye çalışan aşağılık kompleksinden başka bir şey değil.

Korsan kullanıyorum orijinal göre yemin ederim çok daha sorunsuz.
 
Korsan oynayan adama laf atıp eziklemeye çalışan aşağılık kompleksinden başka bir şey değil.

Korsan kullanıyorum orijinal göre yemin ederim çok daha sorunsuz.
Korsan oynayan adam laf atan insan sayısı orijinal oynayan adam laf atan insan sayısından daha az hocam.
 
Hayır. Bilgim dahilinde konuşuyorum merak etme. Sadece bu forum değil onu söyleyeyim.

"Korsan oynayan adam laf atan insan sayısı orijinal oynayan adam laf atan insan sayısından daha az hocam."



Merhaba, korsan oyun aldığınızda eğer zaten alamayacak durumda olup korsan kullandiysaniz firmaya zarar vermezsiniz. Zira adama o 780TL sen oyunu oynasan da oynamasa da gitmez. Ama alabilir iken almaz isen adam 780TL kazanacağı yerde kazanamaz.
 
Korsan oynayan adama laf atıp eziklemeye çalışan aşağılık kompleksinden başka bir şey değil.

Korsan kullanıyorum orijinal göre yemin ederim çok daha sorunsuz.
Korsan oynayanlar da orjinal oynayanlara enayi falan diyor kendilerini çok akıllı sanıyorlar?
Acaba orjinal satın alan insanlar olmasa herkes korsan kullansa o oyun geliştiricileri bir daha oyun çıkartır mı?
Konuyla alakalı olarak ise öğrencilerin kullanmasında sorun yok bence ama çalışıp kendine 10 20 bin tllik rtx sistem dizen adamın 100 tl kar etmek için korsan indirmesini anlamıyorum.
Ha fakirsen pc oyunuyla işin ne? git oraletini iç tavla oyna mahalle kahvende, sosyalleşmiş olursun hem, iyi gelir.
 
Her anlamda soruyorum. Sinema, TV, oyun vb. şahsen ben içeriğe ve kişinin durumuna göre değişiyorum. Mesela parası olmayan içeriği korsan tüketebilir ama parası olunca orijinal olarak satın almalı. Mesela ben tüm GTA'ları küçükken korsan oynayıp büyüyünce satın aldım. Bence korsan tüketilmesi gereken içerikte var. Yine GTA üzerinden gidersek son çıkan Definitive Edition gibi. Peki sizce korsan tamamen mi karşı olunmalı yoksa duruma göre değişir mi?
Eğer durumun yoksa destekliyorum korsanı. Ve bazı istisnalar var mesela PS3 korsan oyun yüklemeye çalışınca linçleyenler oluyor. Eskiden kalmış ve artık çok az kullanılan bir cihaz. E zaten Sony bu cihazın üstüne toprak atmayı amaçlıyor. Biz o oyunu orijinal alsak ne olacak korsan indirsek ne olacak? Ayrıca korsan kullananların orijinal kullananlara, orijinal kullananların korsan kullananlara laf atmasına ayar oluyorum. Sana ne abi istediğini yapar batıyor mu?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı