Koşu bandı önerisi

siyahkapln16

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ev için koşu bandı almak istiyorum. Çok uçarı bir şey olmasına gerek yok ama dandik de olmasın orta Hall'i düzgün işimi görecek bir şey atarsanız çok sevinirim. Bir de ayrıca apartmanda kullanmak ne kadar sıkıntı yaratır? Ses yapma olayı hakkında bilginiz veya sesi azaltma taktiği varsa söylerseniz çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Domyos run100e almıştık. Ancak şunu söyleyeyim çoğu kişi koşu bandı alıp kısa süre kullanıp sonra kenarda öyle tutuyor yada katlıyor koyuyor veya depoya kaldırıyor veya ikinci elden satıyor.

Çünkü insanların düzenli kullanacak disiplinleri yok. Benim arkadaşım almıştı her gün 1 saat civarı kullandı. Ben aldım ben de düzenli kullanmıyorum :) Gerçi benim başka problemler var yoksa kullanırım. Spor disiplinim var ama.

Yani gerçekten kullanacağınıza inanıyorsanız alın derim. Dışarı çıkıp yürümek her zaman çok çok daha iyi. Ama ortamınız yoksa veya çoğu kişi gibi sevmiyorsanız ben de sevmiyorum açıkçası. Bir de kışın soğuk havada yapmak istememek. Ama soğukta yürümenin de başka faydaları olmasına rağmen tabi istek olmuyor.

Mümkünse spor salonuna gitmek daha iyi ama onu da yapamıyorsak ve gerçekten evde kullanacağımıza inanıyorsak alalım. Hiç yoktan iyidir hesabı.

Benim aldığım akşam çok sıkıntı yaratmıyor. Gündüz zaten problem olmaz. Ama her binanın yalıtımı aynı değil tabi. Ancak koşulmasını önermiyorum. Koşulmayınca tabi yürüyüşle daha az ses çıkacaktır ama sessiz diye söylenenlerin hepsinde ses var. Ayağınızın çarpması bile ses yapabiliyor. Koşu bandı altında mat almak belki biraz işe yarayabilir ben de almıştım. Ne kadar etkili bilmiyorum.

Mümkünse tutma yerleri olanlardan almanızı öneririm. Hiç kullanmayanlar başta tutma ihtiyacı hissedebiliyor. Tutmasız olanların yanına bir sandalye konulursa işe yarar mı bilemiyorum. Bazıları tutmadan yapamıyor.

Bazen dışarıda yürümeye çalışın. Yazın daha kolay ve keyifli olacaktır. Bazen de evdeyken kullanmaya çalışın derim. Yani koşu bandı var diye hiç dışarı çıkmayıp sürekli evde kullanmasak bence daha iyi olur.

Alırsanız da düzenli aynı tempoda gitmeyin yavaşlatıp arttırarak yapmaya çalışın. İyi bir ayakkabı kullanın. Domyos Run100e de telefon bağlantısı vardı. Hazır program veya kendi programınızı yapabiliyorsunuz. Ben öyle yapmıştım. Örneğin 2 dk 5 hızında 2 dk 4 hızında gibi. Böylece koşu bandı otomatik olarak hızı arttırıp azaltıyor. Bir anlamda HIIT kardiyo da yapmış oluyorsunuz. Dizlere olan baskı da sürekli aynı olmayacağı için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Kalp için de daha faydalı diyor doktorlar.

Bir de her gün 1 saat diye kendinizi şartlandırmanıza gerek yok. 10 15 20 dk ile de başlanabilir. Yapabildiğiniz kadar yapmanın her türlü faydası oluyor. Yani faydasını görmek için illa 1 saat yürümek lazım diye bir şey yok. Yoksa gözümüzde büyüyor. Küçük adımlar harekete geçmek için en faydalı başlama şeklidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı