KPSS çalışırken fabrikada çalışmak ağır olur mu?

esra166

Picopat
Daha fazla  
Komşumuzun kızı 20 yaşında ve kardeşinin arkadaşıyla bir fabrikaya iş başvurusunda bulunmaya gidiyorlar. Araba parçası poşetleme ve askıya asma işlemi yapılıyor. Yarın başlayacaklar ve tüm işlemlerini o kızla yapmışlar. Ben de gidip fabrikaya başvurmak istiyorum ama tek başıma bir şeyleri halledemiyorum yanımda birinin olması gerekiyor sanırım. 23 yaşımdayım ve cuma günü sabah servisle onlarla gidip başvuru yapayım diyorum ama tek başıma gitmeye çekiniyorum.

Bu huyumdan aşırı nefret ediyorum, özgüvensizim ve sanırım ailemin sürekli koruyucu yaklaşması, sürekli onaylanmaya ihtiyaç duymam bundan kaynaklanıyor, her neyse. Konumuza geri dönecek olursak ben cuma günü gitsem ve başvuru yapsam en kötü haftaya başlatırlar işlemler falan derken. 3 vardiyaymış ama onlar öğrenci olduğundan üniversite tek vardiya yapabilirlermiş. Ben tek gidebilir miyim yapabilir miyim bunu aşabilir miyim bir yerden başlamam lazım.

Anneme diyorum sende gel bir ay çalışalım beni peşinden sürükleme kendin hallet diyor.( haklı olduğunu biliyorum ama benim fabrikada birlikte çalışacak arkadaşım yok ve ilk defa çalışacağım için geriliyorum. Bir de ben mezun oldum ve beni farklı bir yere verirlerse.)

Bir ay çalışıp çıkmak istiyorum. KPSS çalışıyorum zaten. Sadece sigorta numarası almak için günde 8 saat çalışıyorlar. Annem sen orada yapamazsın, iki günde gelirsin diyor. Halbuki BİM'de çalış diyor, BİM de aynı ağırlıkta farkında değil.

Fabrikada çalışmak sizce ağır olur mu? Bana bir yardımcı olun ve fikir verin. Cuma günü annemi dinlemeyip gideyim mi başvuru yapmaya?

Kalbimi kıracak şeyler söylemeyin. Ben de biliyorum kendimi.

BİM daha ağır. BİM ile aynı ağırlıkta demek doğru değil. Hem bunu yaparsanız gidip tanıdığınız kişilerle birlikte, sonrakiler daha kolay gidecek. O yüzden yapmanızı tavsiye ederim. Uzun süre çalışmayacaksınız ve KPSS'ye şimdiden başlamanıza da gerek yok çok ağır şekilde. Daha çok zaman var. Bir aylık iki aylık çalışsanız yeter artar. Başka konularınızı da okudum. Çok düşünüyorsunuz. Düşünmek yerine harekete geçin.

BİM daha ağır. BİM ile aynı ağırlıkta demek doğru değil. Hem bunu yaparsanız gidip tanıdığınız kişilerle birlikte, sonrakiler daha kolay gidecek. O yüzden yapmanızı tavsiye ederim. Uzun süre çalışmayacaksınız ve KPSS'ye şimdiden başlamanıza da gerek yok çok ağır şekilde. Daha çok zaman var. Bir aylık iki aylık çalışsanız yeter artar. Başka konularınızı da okudum. Çok düşünüyorsunuz. Düşünmek yerine harekete geçin.
Düşünmeme neden olan kişi annem. Onlarla gitsem ve form doldursam başlarsam her şey çözüme kavuşacak. Ben de bir yarın gitsin diyorum kız eğer iyiyse ben de başvurayım. Çok zor değildir. Hep öğrenciler ve bayanlar varmış.

Düşünmeme neden olan kişi annem. Onlarla gitsem ve form doldursam başlarsam her şey çözüme kavuşacak. Ben de bir yarın gitsin diyorum kız eğer iyiyse ben de başvurayım. Çok zor değildir. Hep öğrenciler ve bayanlar varmış.

İyiyse başvurayım diyorsanız o zaman bekleyebilirsiniz de. Dediğinize göre zor değil gerçekten. Annenizin hayatı değil sonuçta sizin hayatınız.

19 yaşında birinden tavsiye alır mısınız bilmem ama tek başına bir şeyleri halletmeyi yavaş yavaş kendine aşılaman gerekiyor ben de sizin gibi sayılırım kolay kolay tek başıma bir şeyler yapmam ama bunları aşmak da bizim elimizde. Fabrika ortamı kötüdür ama gidince en azından 3 5 kişiyle tanışıp arkadaş olabilirsin asosyallikten yavaş yavaş kurtulman lazım. Lise stajımı fabrikada yapmıştım 4 sınıf arkadaşımla aynı fabrikada staj yapmıştık o yüzden bana çok kolay gelmişti ancak fabrika ortamı kötüdür. 1-2 ay çalışıp istifa edilecek bir yerdir.

İyiyse başvurayım diyorsanız o zaman bekleyebilirsiniz de. Dediğinize göre zor değil gerçekten. Annenizin hayatı değil sonuçta sizin hayatınız.
Ne kadar beklersem o kadar geç kalmış olurum bir hafta bile çalışsam en azından sigorta numaramı alırım.

Ne kadar beklersem o kadar geç kalmış olurum bir hafta bile çalışsam en azından sigorta numaramı alırım.

19 yaşında birinden tavsiye alır mısınız bilmem ama tek başına bir şeyleri halletmeyi yavaş yavaş kendine aşılaman gerekiyor ben de sizin gibi sayılırım kolay kolay tek başıma bir şeyler yapmam ama bunları aşmak da bizim elimizde. Fabrika ortamı kötüdür ama gidince en azından 3 5 kişiyle tanışıp arkadaş olabilirsin asosyallikten yavaş yavaş kurtulman lazım. Lise stajımı fabrikada yapmıştım 4 sınıf arkadaşımla aynı fabrikada staj yapmıştık o yüzden bana çok kolay gelmişti ancak fabrika ortamı kötüdür. 1-2 ay çalışıp istifa edilecek bir yerdir.

Asosyal değilim aslında çekingenim sadece ve alışma sürec

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı