Sizce hangisine girmek mantıklı? İşkur'da sigorta yok ve ben daha hiç sigorta numarası almadım. Şok'tan iş görüşmesine çağırdılar. Biraz heyecanlı bir yapım var. Çalışabilir miyim acaba?
@deLoreaN, uğraştığınız kıl müşterilerle alakalı deneyim ve tecrübelerinizi aktarabilirseniz iyi olur. Konu sahibi açısından da bilgi olmuş olsun.
Kıl müşteri çok zaten, kasada bazen 10 kuruş 25 kuruş kalmıyor poşet verelim diyoruz sıkıntı çıkarıyorlar ben paramı istiyorum diye. Hatta çoğu gün öyle oluyor bizde kasaptan, fırından, tekel bayiden bozuk alıyorduk bulabilirsek. 5 TL'ye aldığı gofreti iade etmeye getiren insanlar var. Fazla mesai yaptığında ücret alamıyosun sana diyorlarki başka gün erken çıkarsın eritirsin haklarını saat olarak falan filan ama vermiyorlar genelde. 1 vardiyada 2 kişi çalışıyor diğer 2 kişi gelince kasayı devredip ofiste paranı sayıp çıkıyorsun. Kendi kasanda açık çıkarsa ay sonu maaşından kesiliyor.1.5-2 ayda bir envanter sayımı oluyor işte gıdaydı, temizlik malzemesydi, soğuk dolabıydı vb. bu günlerde full çekiyorsun sabah 7.30 geliyosun akşam marketi kapatıp temizliğini yapıyorsun, klimaları, dolapların ışığını kapatıp çıkıncaya kadar 21.30-22.00 oluyor. Bu işlemlerin aynısını sabah marketi açınca yapıyorsun işte kasanı açıyosun teslim aldığın nakit para ve bozuğu kasana yerleştirip güne başlıyosun. Her sabah SKT kontrol yapıyorsun, meyvelerin çürüklerini seçip atıyosun, fırından somun ekmek geliyor onları diziyorsun vb. evet işin mantığını öğrenmesi zor değil ama senin bütün zamanını çalıyorlar. Örnek veriyorum sen yarın normalde 17.00 da işten çıkacaksın pat bir telefon geliyor personel arkadaşın rahatsız olmuş 2 gün rapor almış sende mecburen 2 gün onun yerine full çalışıyorsun sabah akşam. Şunu da ekleyeyim mobbing de var, mesela A101 de cumartesi günleri 10TL üzeri ürünler geliyor onlardan belirli sayıda satman lazım yoksa uğraşıyorlar personelle. Benim söyleyeceklerim bu kadar konuyu açan kişinin yerinde olsam LC Waikiki, DeFacto, Flo gibi yerlerde çalışırım bir arkadaşım daha düzenli olduklarını söyledi.
Aynen öyle bende farklı birkaç yerde çalışmıştım hepsi sıkıntılı hem de sınav senesinde %100 çalışılmaz öyle diyim.Ben mesela markette işe başladığım ilk hafta reyon dizdik marketin düzenini değiştirdik ilk haftamda 3 gün sabah 7.30-21.30 çalışmıştım eve gelince 1 saat oturup yatıyodum tekrar sabah 7.30 da işbaşı yapıyodum.Sınava çalışmak istiyen birisi için uygun değil eğerki 08.00-13.00 arası yani 5 saat bir iş bulursa o şekilde olur diğer türlü olmaz.Markette çalışmadım hizmet sektöründe kasiyer olarak çalıştım ama her şey aşağı yukarı aynı. Çalıştığım yer kart fazla kesme diye baskı yapıyordu vergi vermemek için. Bu sefer de müşteri ile ben uğraşıyordum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.