KPSS yazılısında 1. olanı eleyip 172. olanı işe aldılar!

Yapılanı savunmuyorum asla ama KPSS kursuna gittiğim zamanlarda iki kelimeyi bir araya getiremeyen, dümdüz yere bakarak ve kollarını vücuduna yapıştırarak yürüyen bir eleman vardı. Söylediğin şeyleri algılayamıyordu. Makine gibi sadece derslere focuslanmış. Her denemede +90 puan çıkarırdı. Bu insanı işe alsan kime neye faydası olacak. Mülakat da böyle bir şey işte.

Not: Yaşanan olaydan bağımsız bir örnek...
Bu mülâkat nedir? Ne yapılıyor orada hocam?
 
Bu mülâkat nedir? Ne yapılıyor orada hocam?
Tam hakim değilim ama mesleki bilgi, genel kültür, konuya hakim olma, kılık kıyafet, duruş, oturuş, konuşma, kendini ifade edebilme, hitap, göz teması, heyecan gibi faktörleri denetliyorlar diyebilirim. 100 puanı olup konuşmayı beceremeyen burada elenir. Tabii tam tersi durumlarda var herkesin bildiği...
 
Bu tarz konularda bazıları çıkıp mülakati kaldıracaz flan diyor ya. Resmen delilik mülakatı kaldırmak. Bundan daha saçma bir öneri olamaz. Devlet memuru alırken mülakati kaldırmak demek sırf ezber kültürü ile yüksek puan almış kendini geliştirememiş insan ilişkileri zayıf adamları devlete doldurmak demek olur.

Ama milletin gazını almak ve biraz da populist söylemler ile bunları yapanlar var biz iktidar olalım mülakat kalkacak flan diye. Ve sorgulanadan ama bak KPSS 1. si elenmiş o zaman mülakat kalkmalı üniversite okumayacağım diyen bile var ne alaka ise :D KPSS'ye girmem dese anlayacağım.
 
Bu ülkede güreşçiyi, banka yönetim kuruluna atadılar be.
 
Yani? Sonuçta iki durumda da liyakati olmayan birileri.

Birisi bir kadroya siyasi bir atama yapıyor sonuçta iktidar kendi görüşlerine yakın ve güvenilir birileri ile çalışmak ister. Bu tarz her siyasi parti içinde de olur veya belediyelerde bile olur. Diğeri devlet kadrosu. Orada parti ayrımı olmamalı başarı ve liyakat o görevi yapım yapamıyacağı öncelikli olmalı.

Senin o güreşçi dediğin adamı yarın iktidar değişir beğenmezse yeni iktidar görevden alır olur biter. Veya işini iyi yapamıyorsa bir yazı ile görevden alabilir. Ama KPSS ile atanan bir devlet memurunu sen görevden alamazsın. Emekli olana kadar orada kalır.
 
Ama KPSS ile atanan bir devlet memurunu sen görevden alamazsın.
Öyle bir de alırlar ki var ya, feleği şaşar. Bu ülkede kimler görevden alınmadı ki. Kimler geldi, kimler geçti. Siyasette de, devlet kurumlarında da her türlüsünde liyakat gerekir. Ama o bizim ülkemizde yok. Kimse yerim garanti demesin.
 
Öyle bir de alırlar ki var ya, feleği şaşar.
Yüz kızartıcı bir suç işlemeden adi bir suç işlemeden veya terör örgütü üyeliği flan çıkmadan alamazsın tabii nasıl alacan? En ama en çok bir suç uydurup tahinini aldırırsın doğuya veya uzak bir yere ama görevden alamazsın.
 
Yüz kızartıcı bir suç işlemeden adi bir suç işlemeden veya terör örgütü üyeliği flan çıkmadan alamazsın tabii nasıl alacan? En ama en çok bir suç uydurup tahinini aldırırsın doğuya veya uzak bir yere ama görevden alamazsın.
Alırlar alırlar. Yeter ki yerine birileri bulunsun ki çok rahat bulunur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı