KralYolu ile Hafta Biterken #2 (24.01.21 - 31.01.21) - Haftalık Oyun Bülteni

haftabiterken2.png

HAFTA BİTERKEN #2 (24.01.21 - 31.01.21)​



Çok sevgili Technopat Sosyal'in oyun severleri için hazırlamış ve hazırlayacak olduğum haftalık oyun bültenine hoş geldiniz. Arkanıza yaslanın ve tüm haftanın özetini "hafta biterken" okuyun.

Bu hafta oyun dünyasında gerçektende güzel ve çarpıcı haberlerin olduğu bir haftaydı. Tabi ki tüm haberleri bu konuda yer vermeyeceğim. Daha önemli ve daha ön plana çıkan haberlerin yer alacağını unutmayın.

Bu özette olmayan kaçırdığım önemli gelişmeleri mail adresime iletebilirseniz sevinirim. Yazının sonunda mail adresimi görebilirsiniz.

🆕HAFTA BİTERKEN'DE YENİLİKLER
  • ❓SİZE Bİ' SORU: Bazı haberlerin son kısımlarında veya paragraf aralarında haber/konu ile alakalı veya hiç alakasız kafama göre kısa sorular soruyorum ve bu sorulara soru ID'sini başa koyarak yanıtlayabilirsiniz. Her sorunun başında #1 şeklinde numaralar bulunacak.
  • 📤İÇİNDEKİLER: Her haber size uygun olmayabilir, bu yüzden haberleri daha kategorize hale getirmeyi düşündüm. İçeriği daha okunabilir kılmak için yaptığım bu yenilik sayesinde sadece ilginize yönelik haberleri bulabileceksiniz. Ayrıca içindekilerden bağımsız olarak haberlerin sürpriz/büyük/normal/küçük olarak ayırdım bunları da emojiler ile simgeleştirdim. İşte o emojiler:
    • 🎁SÜRPRİZ: Bir anda gelen, beklemediğimiz veya beni çok şaşırtan haberleri bu emoji ile filtreledim. Emojiyi kopyalıp CTRL+F içeriğin satırlarında aratabilirsiniz.
    • 🔴BÜYÜK: Tamamen benim uydurduğum daha fazla kitleye hitap edebileceğini düşündüğüm haberleri bu emoji ile filtreledim. Emojiyi kopyalıyıp CTRL + F ile içeriğin satırlarında aratabilirsiniz.
    • 🔵 NORMAL: Oyun dünyasına ilgili birçok insanı yakından ilgilendiren ama daha az takip eden ve daha az ilgilenler için önemsiz haberlerden oluşan haberleri bu emoji ile filtreledim. Emojiyi kopyalıyıp CTRL + F ile içeriğin satırlarında aratabilirsiniz.
    • 🟡KÜÇÜK: Bu dünyanın her detayına hakim olmak isteyenler için yaptığım haberleri bu emoji ile filtreledim. Küçük ama etkili :) CTRL + F ile içeriğin satırlarında aratabilirsiniz.

Kapak: Banner psd created by freepik - www.freepik.com

📤İÇİNDEKİLER

- GENEL HABERLER (DRAMALAR, SÖYLENTİLER, GARİPLİKLER) [GH]
- PLATFORM HABERLERİ [PH]
- THE MEDIUM HABERLERİ [TM]
- Hitman 3 HABERLERİ [H3]
- Cyberpunk 2077 HABERLERİ [CP77]
- YENİ ÇIKAN OYUNLAR [NG]
- ÇIKIŞ TARİHİ AÇIKLANAN YAPIMLAR [SOON]
- GELECEK YAPIMLAR [COMING]


[GH]🔴YILIN OYUNU ÖDÜLLERİNDE Last of Us PART 2 Witcher 3'Ü SOLLADI!​



joel.png


Ne demek Witcher 3 geride bırakıldı? Şaka mı bu? - değilmiş. Last of Us Part 2 yoğun eleştirilere rağmen oyun dünyasının ödül dağıtıcıları tarafından ödüllere boğuldu ve 2020 yılında aldığı toplam "Yılın Oyunu" ödül sayısı The Witcher 3'ün 2015'de aldığı toplam ödül sayısını geçti. 266 defa farklı yerlerden "Yılın Oyunu" ödülü alan Last of Us Part 2, artık yeni rekortmen. Üstelik henüz yapılamayan veya sonuçlanmamış ödüllerde var. (Witcher 3 ise toplamda 261 farklı yerden ödül almıştı.)

Bu konuda diyecek çok şey var ama ben şunu demek istiyorum: Hak etti! Last of Us serisi ile uzaktan bir ilişkim olmasına rağmen beni bile hakkında bu kadar çok konuşturan bu yapım gerçekten oyun dünyasının sayılı işlerinden. O animasyonlar o hikaye kurgusu, o oyunculuklar. Gerçekten inanılmaz bir deneyim ve başka hiçbir oyun bu deneyimi yaşatamıyor.



lastofuspart2.jpg


Oynamadan bunu görebiliyorum. Çünkü oyunu Full izledim. (Ekonomi facts) Ve bana bile geçti o karakterlerin yaşadıklarının etkisi. Gerçekten çok başarılı bir yapım. He Witcher 3'den 1 fazla ödül alsa da 10 fazla ödül alsa da 1000 fazla ödül alsa da benim yıldızım tabii ki Assassin's Creed Syndica--şaka şaka tamam. Her neyse dostlar sonuçta oyun bu ve herkeste bıraktığı etkiler farklı. Ödüllerle boy biçmek zor. Ama Last of Us ve geliştirici ekip için oldukça önemli bir gelişme.

Last of Us ve geliştirici ekibi Naughty Dog çalışanlarını kutluyorum ama ben LELELEELELELELELELEY! Demek istiyorum. :D (He bir de yılın başında Cyberpunk ile kapışacağı düşünülen bu yapım Cyberpunk'ı yanına bile yaklaştırmadı. Cyberpunk henüz sadece 28 ödül alabildi. Ama şunu da söylemek lazım Cyberpunk birçok ödül dağıtıcısı için 2021 kategorisinde değerlendirelecek. Çünkü aralık ayında çıktı. )

❓SİZE Bİ' SORU

#19 - Sizce bu yıl bu kadar ödül toplaması gereken oyun bu muydu? Yoksa başka bir şey mi?
#20 - Sormaya gerek var mı bilmiyorum ama Witcher 3 mü Last of Us Part 2 mi? (Ciddiye almayın canım, şaka bu)

KAYNAK: GAMEAWARDS

[GH]🔴D.I.C.E ÖDÜLLERİ ADAYLARI AÇIKLANDI!​



diceawards.jpg


İnteraktif Sanatlar ve Bilim Akademisi tarafından yirmi dördüncüsü düzenlenecek geleneksel D.I.C.E. Ödülleri'nin adayları açıklandı.

Yılın Oyunu kategorisinde Animal Crossing: New Horizons, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima, Hades ve The Last of Us Part II aday gösterildi.

The Last of Us Part II toplamda 11 kategoride aday gösterildi. Ghost of Tsushima 10 adet ve Hades 8 adet.

Kazananlar 8 Nisan'da düzenlenecek seremoni ile duyurulacak. D.I.C.E. Ödülleri, video oyun endüstrisi üyelerinin oylarıyla belirleniyor.

Tüm kategoriler ve adaylara interactive.org üzerinden göz atabilirsiniz.

KAYNAK VE METİN: BSC

[GH]🔴NETFLIX'TEN TOMB RAIDER ANİMASYON DİZİSİ GELİYOR!​



tombraidernetflix.jpg


Netflix, popüler tüm video oyun serilerini platformunda dizi şeklinde yayınlayacak gibi ama bu sefer o kadar da kasıp Cast falan ayarlamakla uğraşmayalım deyip bir animasyon dizisi yapmaya karar vermişler.

Açıkçası bana korkak bir karar geldi bu çünkü Tomb Raider isminin altından öyle çok da fazla oyuncu kalkamayacağı için hem zor bir iş hem de maliyeti yüksek bir iş olurdu eğer gerçek bir dizi olsaydı. Neyse yayınlanınca göreceğiz artık. Belki böylesi daha iyi olacaktır. Dizi oyunların son üçlemesinden sonrasını konu alacak. Dizinin baş yapımcılığını ve yazarlığını ise Tasha Huo (The Witcher: Blood Origin) yapacak.

Daha fazla detay verilmedi.

KAYNAK: POLYGON

[GH]🔴T2, GTA ONLINE HİLE SİTESİNİ KAPATTIRDI!​



kapatohileyi.png


T2 artık bir adım attı ve resmen pazar yerinde don satar edasıyla hile yazılımı satan LunaCheats isimli internet sitesini ve faaliyetlerini durdurdu.
LunaCheats yüzsüzce açıklamada yaptı. İşte o açıklama:

"Take-Two Interactive ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonra tüm hile servislerimizin bakımını, geliştirilmesini ve yayınlanmasını derhal kestik. Ayrıca gelirlerimizi Take-Two'nun belirlediği bir hayır kurumuna bağışlayacağız. Yazılımımızın GTA Online topluluğun için oluşturduğu problemlerin hepsi için özür dileriz."

Hayır kurumu muhabbetini T2 daha önce de yapmıştı. Geçtiğimiz senelerde Elusive isimli web site kapatılıp gelirleri bir hayır kurumun bağışlanmış ve siteyi kuranlara toplamda 150 bin dolar para cezası kesilmişti. Luna'da bu işten para ödemeden kurtulamaz gibi.+

GTA 5 PC sürümünde Epic'in çılgınca bir hamlesi sonucu bedavaya dağıtılmasının ardından önü alınamaz bir şekilde artmıştı. T2 en büyük adımını atmış gibi duruyor, kaldı binlerce site daha. Hadi T2!

KAYNAK: PCGAMESN

[GH]🎁DYING LIGHT 2'NIN KOLEKSİYON SÜRÜMÜ SIZDIRILDI!​


Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Dying Light 2'den garip bir sızıntı geldi ve Collector Edition diye geçen paketi Çekyalı bir paraken de şirketi tarafından listenelip kaldırıldı. Fiyat olarak da 210 € şeklinde listenen bu paket bir hayli pahalı gibi.
Techland'dan yakın zamanda Dying Light 2 hakkında dişe dokunur bilgiler alacağız gibi. Biliyorsunuz oyun aslında 2020 yılında çıkması gerekiyordu lakin şirket içinde önemli pozisyonlarda ayrılmalar ve kötü kötü olaylar başlarına geldikleri yetmezmiş gibi bir de pandemi bastırınca oyun geçtiğimiz sene çıkmaya fırsat bulamadı.
Lakin problemler bunla da bitmemiş olabilir, resmi bir açıklama söz konusu değil ama benim burnuma kötü kokular geliyor. Bu oyunun bir şeyleri kötü gitmiş gibi.
Ama bu sızıntı belki de güzel bir haberin öncüsüdür. Bekleyelim görelim.
İşte o sızıntı görsel:

dyinglight2collector.jpeg


KAYNAK: REDDIT

[GH]🔵WARNERBROS TEHLİKELİ İŞLER PEŞİNDE!​


Warnerbros bir yerlerden para gelmeli diyerek avuçlarını birbirine tokuşturup sıvazlamaya başlamış gibi duruyor. Oyun mekaniği olan ve Middle-Earth: Shadow of Mordor ile Shadow of War'da kullanılan, oyuncuların eylemlerinin NPC'ler tarafından hatırlandığı ve NPC'lerin kendi arasında hiyerarşi kurduğu bir sistem olan NEMESIS isimli mekaniğin patentini alma peşinde.
Mart 2016'da aynı sistem için başvurmuş ve Red yemiş olan Warnerbros işin peşini bırakmadı, daha güçlü geldi ve bir şekilde alacak gibi. Peki alsa ne olacak? Vallahi ne olacağını kestirmek çok güç fakat bir patent için bunca sene uğraşan Warnerbros bu işten para kazanma derdi olduğu apaçık ortada. Assassin's Creed Odyssey, Path of Exile'ın Betrayal genişlemesi ve XCOM 2'nin War of the Chosen genişlemesinde kullanılmış olan bu sistem oyun yapımcılarına zorluk çıkartabilir.

vernemesisbana.png


Her ne kadar bunun çok kolay aşılabilen bir hukuk bariyeri olduğunu bilsek de benim içim rahat değil. Bu tarz patentler oyun gelişim süreçlerini baltalayan ve yapımcılara ekstra masraf yükü olan şeyler. Eğer sen bu Nemesis sisteminin en iyisini yapmışsan sayın Warnerbros, zaten senin o mekaniği kullanan her oyununun incelemesinde adın geçecektir. Anlaşılan sen bu sistemi sadece temel seviyede bırakmışsın ve bu sistemi genişletenlerden para koparma peşindesin.
Umarım patenti alamaz da acı gelişmeler yaşanmaz. Çünkü bu tarz patentleri her firma almaya kalkarsa herkes yeni şeyler deneyip para ödememe peşinde koşar ama bazı şeylerin temel kalması daha iyidir. Sürekli yeni şeyler görmek bir noktadan sonra saçmalama noktasına varabilir.
Obsidian Entertainment tasarım yönetmeni Josh Sawyer bu haber karşısında şöyle bir yorumda bulundu:

"Warner Bros'un nemesis sistemi için patent aldığını gözden kaçırmışım. Eğer birinin tasarımını alıp daha iyi bir versiyonunu yaparsanız size bir kupa verilmeli, sokaklarda zafer kutlanılmalı ve önceki versiyonunu yapanlar tarafından alkışlanmalısınız. Daha önce istememiştim fakat bu benim bir nemesis varyantı yapmayı istememe neden oldu çünkü bu çok aptalca bir durum. Eğer ben bir oynanış mekaniğini yasal olarak korumaya çalışırsam umarım ki Persli gemiler tarafından infaz edilirim."

KAYNAK: EUROGAMER

⚠️
GENEL HABERLER kısmı BİTTİ. ŞİMDİ PLATFORM HABERLERİNE GEÇİYORUZ!
⚠️

[PH]🔴SIFIR MİLYONCU Epic Games Store BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR! (160M KULLANICI)​


PC kullanıcılarının göz bebeği haline gelen Epic Games, Store uygulaması üzerinden dağıttığı bedava oyunlar ve Epic Kuponları sayesinde kullanıcılarını artırmaya devam ediyor. Görünüşe bakılırsa kendisi 160 Milyon kullanıcı sayısına ulaşmış bulunuyor. Platformu günlük 31.3 Milyon kullanıcı aylık ise 56 Milyon aktif kullanıcı kullanıyor.

Siz dramayı seversiniz diye hadi gelin Steam ile karşılaştırma tablosu yapalım. Daha doğrusu ben yapayım.

PLATFORMGÜNLÜK AKTİF KULLANICIAYLIK AKTİF KULLANICITOPLAM KULLANICIHARCANAN OYNANIŞ SÜRESİ
EPIC Games Store (Epic Games)31.300.000 (ortalama)56.000.000 (ortalama)160.000.000+5.7 Milyar Saat
STEAM (Valve)62.600.000 (ortalama)120.000.000 (ortalama)1.000.000.000+ (hesap sayısı)Veri bulamadım

epicgamesmeme.jpg


Tabloya bakacak olursak 2 yıllık bir platformun günlük aktif kullanıcı sayısında Steam'in yarısına ulaşması gerçekten büyük başarı. Yani Steam ile rekabet edemez diyenler bence bir daha düşünsün çünkü gerçekten edebiliyor. Ama tabii ki hala Steam kullanıcıları oyun firmalarına daha fazla para kazandırıyor haliyle Steam'e çıkarmadan çıkan oyunlar daha az kazanıyor bunun en büyük sebebi Epic'in bedava oyun dağıtma olayı. Kullanıcıların birçoğu orada oyun satın almaya alışkın değil. Hele tam ücretten oyun alan kişilerin sayıları oldukça az. Mali açıdan problemi olmayan Epic'in tek kazanç kapısının bu platform olmadığını da hatırlatmakta fayda var.

2020'de Epic Games Store müşterileri 700 milyon dolar harcadı. Bunun 265 milyon doları üçüncü parti oyunlardan ve 435 milyon doları Epic Games'in yayınladığı oyunlardan.

Epic Games Store 2019'da 190 olan oyun sayısını 2020'de 471'e yükseltti. 2020'de 103 adet ücretsiz oyun verildi ve toplam değeri 2.407 bin dolar olan bu oyunlar 749 milyondan fazla kişi tarafından alındı. 2021'de de haftalık ücretsiz oyunlar devam edecek.

2021'de mağaza için istek listesi geliştirmeleri, sosyal özelliklerin düzenlenmesi, başarımlar, oyuncu profilleri ve daha fazlası üzerinde çalışılıyor.

GETİR ARTIK ŞU SEPETİ!



❓ SİZE Bİ' SORU

#1 - Epic Games Store'dan hiç Full ücretten (indirimsiz fiyat) oyun aldınız mı? Aldıysanız ne aldınız?
#2 - Epic Games Store'da hiç 1₺ + harcadınız mı?



KAYNAK: EPIC GAMES

[PH] 🔴XBOX GAME PASS 18 MİLYON OLDU!​



xboxgamepass.jpg


Türk oyuncuların konsol tarafında ekonomik olarak biraz daha rahat nefes almasını sağlayan Xbox Game Pass dünya çapında abone sayısını artırmaya devam ediyor.
Microsoft, 1 Ekim - 31 Aralık tarihleri arasını kapsayan 2021 Mali yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Xbox Game Pass servisinin abone sayısı 18 milyona ulaştı. Xbox Live'ın da 100 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. (Maşallah)

Microsoft'un oyun bölümü ikinci çeyrek de 5.031 milyar dolar gelir elde etti ve bu da Xbox için bir çeyrekteki şimdiye kadarki en yüksek gelir. Xbox içerik ve servisleri gelirleri ikinci çeyrek de, bir önceki Mali yılın aynı dönemine kıyasla %40 artış yaşadı. Yeni nesil konsolların çıkışıyla birlikte Xbox donanım gelirleri de %86 büyüme gösterdi.

KAYNAK: THE VERGE


❓ SİZE Bİ' SORU

#3 - Xbox Game Pass abonesi misiniz? Cevabınız evet ise hangi platformda olduğunuzu ve düzenli olarak mı kullandığınızı yoksa arada bir 1 ay alıp sonra iptal ederek mi kullandığınızı belirtirseniz güzel olur.

#4- Game Pass'de oynadıktan sonra Xbox veya başka bir platformdan satın aldığınız oyun oldu mu? Olduysa hangi oyun?

#5- Game Pass fiyat olarak sizi memnun ediyor mu?


[PH] 🔴EA PLAY'İN AYLIK ÜYELİĞİ İNDİRİMDE!​



eaplay.png


Ülkemizde fahiş fiyatlardan çıkan EA oyunlarını oynayabilmek için en önemli sistem olan aylık ödeme ile EA'in tüm oyunlarını oynayabildiğiniz bu sistemin Steam'e gelmesiyle ₺ ile alınabilir hale geldi ve 30₺/ay, 169 ₺/yıl fiyatları ile çıkış yapmıştı. Ardından diğer platformlarada geldi.

Aylık fiyatta indirime giden EA, 5.80 ₺ fiyatıyla ilk defa alanlar için sadece bir ay geçerli bir indirim yaptı. İndirim 9 Mart 2021'e kadar geçerli. (Ama unutmayın sadece tek seferlik bir indirim, yani şubatta aynı fiyattan alamayacaksınız.)

Tabi indirim diğer platformlarda da geçerli

PlayStation Store'da 8,00 TL, Xbox Store'da 7,99 TL, ve Origin'de €0.99.

(Şunu da hatırlatayım Xbox Store'da üyelik indirimsiz 12 ₺, yani bu ayın sonrasında Steam yerine Xbox Store'dan almanızı öneririm. PC'de de geçerlidir.)

Steam'de üyelik satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

KAYNAK: STEAM



❓ SİZE Bİ' SORU

#6 - Bu indirimden yararlandınız/yararlanacak mı/mısınız?


[PH]🔵STEAM OYUN FESTİVALİ BAŞLIYOR! (500'den FAZLA DEMO)​



steamgamefest.jpg


Biliyorsunuz günden güne büyüyen Steam artık GreenLight gibi bir sistemi de yönetemeyince farklı yöntemler ile bağımsız yapımcıların oyunlarının fark edilmesini sağlamaya çalışıyor. Büyük yapımlar yüzünden ön planda kalamayan bu yapımlar bu festival sayesinde adından söz ettirebilecek.

Festival yaklaşık 7 gün sürecek ve 500'den fazla oyunun demosuna erişebileceksiniz. 3 şubat TSİ 21.00 ile 9 şubat TSİ 21.00 arası Steam'in anasayfasından erişilebilir olacak. Önceki paragrafta dediğim bağımsız yapımcıların yanında tabii ki büyük yapımlarda olabilir. Ama odak noktasının bağımsız yapımcılar olduğunu söylemek mümkün.

KAYNAK: STEAM

[PH] 🔴AMD CEO'SU: 2021 ORTALARINA DOĞRU ANCAK GELİR O PS5 HABERİNİZ OLA



PlayStation 5 satın almayı planlayanların biraz daha beklemesi gerekecek. AMD CEO'su Lisa Su (kelime oyunu gibi) PS5'in stok sıkıntısının 2021 ortalarına doğru ancak çözülecek olduğunu açıkladı. Peki diyeceksiniz (belki de demezsiniz) neden AMD açıklıyor bunu? Çünkü PS5'in CPU ve GPU üreticisi AMD. Haliyle stok sorunun en büyük sorumlularından biri de AMD.



ps5stoklarİ.png



PlayStation 5 ve Xbox Series X|S çıkışından bu yana dünya genelinde stok sıkıntısı yaşıyor. Ülkemizde de PlayStation 5'i resmi satıcılarda bulmak pek mümkün değil. Xbox Series X|S ise stokta var.

❓ SİZE Bİ' SORU

#7 - PS5 için stok bekliyor musunuz?

KAYNAK: BSC

[PH]🔵AMAZON 500M DOLAR PARAYI OYUNA HARCAMIŞ! (Oyuna bu kadar para verilir mi be Jeff abi? [!])



jeffbezos.png


Jeff abinin kitap satarak başladığı Store platformu kadar başarılı bir duruma gelemeyen, bırak başarıyı adından söz ettirecek bir oyun bile yapamayan Amazon Game Studios için toplamda 500M $ bütçe harcadığı söyleniyor. (Bu sayılara Twitch ve streaming servisi Luna dahil değil)

Söylentilere göre şirket içinde bir uyum yok ve kadınların erkeklerle aynı yetkilere sahip olmadığı söyleniyor. (Söylenti dediğime bakmayın aslında Bloomberg'in haberi bu.) Amazon, oyun geliştirme operasyonlarını ilk kurduğunda Portal tasarımcısı Kim Swift ve Far Cry 2 yönetmeni Clint Hocking gibi tecrübeli isimleri bünyelerine kattı ve şu anda iki isim de şirketle birlikte değil.

Oyun tarafına baktığımızda Breakaway adlı çok oyunculu dövüş oyununu iptal ettiler ve oynaması ücretsiz shooter oyunu Crucible çıkış yaptıktan kısa bir süre sonra kapalı betaya geri döndü ve daha sonra iptal edildi. Şu anda iki tane MMO oyunu üzerinde çalışıyorlar. Biri New World, diğeri de Leyou ortaklığıyla The Lord of the Rings.


❓ SİZE Bİ' SORU

#8 - Amazon'un bu yapımlarından herhangi birini bekliyor musunuz?

KAYNAK: BLOOMBERG


[PH]🔵PLAYSTATION PLUS ŞUBAT 2021 İÇİN BEDAVA OYUNLARI​



psplus.jpg


PS Plus üyesi misin? Değilsin değil mi? Neyse illa vardır olan, sıradaki haberimiz sizler için, 3 adet oyun artık bedava. İşin komik yanı bu oyunlardan biri daha geçen hafta satışa çıkan (PS5'de) Control Ultimate Edition. Sony bu noktada gerçekten saçmalamış. Abi madem bedava vereceksin niye 1 hafta sonra veriyorsun veya 1 hafta önce satışa çıkarıyorsun? Diyecek sözüm yok artık diyorum: Allahın'dan bul!

  • Destruction AllStars (PS5)
  • Control Ultimate Edition (PS5, PS4)
  • Concrete Geneie (PS4)

Oyunlar 2 şubat'ta indirmeye açılacak. Control Ultimate Edition ile Concrete Geneie 1 Mart'a kadar kütüphaneye eklenebilecek. Destruction AllStars ise 5 Nisan'a kadar.

KAYNAK:
BSC

⚠️
PLATFORM HABERLERİ kısmı BİTTİ. ŞİMDİ THE MEDIUM HABERLERİ KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[TM]🟡THE MEDIUM | ÇIKTISI (Bu haftanın tüm The Medium gelişmeleri tek haberde!)


themedium.jpg

📰İnceleme Puanları:

Sabit kamera açılı, Layers of Fear gibi önemli korku oyunun yapımcısından yeni Bulmaca - Ruhani Dünya - Korku temalarına sahip The Medium çıkışını yaptı. İnceleme puanları ise aşağıdaki gibi. (The Medium konsol tarafında sadece Xbox'da)
Fiyat olarak da 210 € şeklinde listenen bu paket bir hayli pahalı gibi.
PC- METASCORE: 75
Gamers Heroes 95
PC Gamer 92
The Digital Fix 90
GameSpot 90
Multiplayer. İt 90
The Games Machine 87
GameWatcher 85
Critical Hit 85
GameStar 83
GameMAG 80
TheSixthAxis 80
SpazioGames 80
Hardcore Gamer 80
Hey Poor Player 80
Eurogamer Italia 80
Jeuxvideo.com 70
Game Informer 68
Malditos Nerdies 65
The Indie Game Website 60
Areajugones 60
PCGamesN 60
Shacknews 60
Destructoid 60
GamesRadar+ 50
CGMagazine 45

Xbox - METASCORE: 71
TheGamer 100
SomosXbox 93
Generación Xbox 91
GameSpot 90
TheXboxHub 90
Hobby Consolas 87
Xbox Taverna 85
JeuxActu 85
MGG Spain 85
TrueGaming 85
God is a Geek 85
GamePro German 82
Atomix 81
Windows Central 80
Xbox Achievements 80
Game Rant 80
IGN 80
Gameblog. Fr 80
Noisy Pixel 80
Twinfnite 80
ZTGD 80
EGM 80
Vandal 77
IGN Italy 76
Stevivor 75
COGconected 75
Cultured Vultures 74
Wccftech 72
Game Revolution 70
The Escapist 70
TrueAchievements 70
Jeuxvideo.com 70
GamingBolt 70
Screen Rant 70
Carole Quintane 70
Everyeye. İt 70
GameSkinny 70
IGN France 70
Press Start Australia 65
AusGamer 61
Trusted Reviews 60
VGC 60
GameSpew 60
VGC 60
Trusted Reviews 60
Pure Xbox 60
Slant Magazine 60
VG247 60
Comicbook.com 60
Digital Trends 60
DualShockers 55
Attack of the Fanboy 50
Guardian 40
GAMINGbible 30

KAYNAK:
METACRITIC PC
METACRITIC Xbox


📰Bu oyun PC'leri yok ediyor! Konsol tarafı ise daha beter!

The Medium çıkış yaptı yapmasına ama çok da sağlıklı bir çıkış olduğunu söyleyemeyiz. Xbox için özel çıkan bir oyunun Xbox konsollarının tamamında kötü çalışması Xbox tarafındaki inceleme puanlarına yansıdı. Lakin PC tarafında da çok fazla donanım gereksinimi duyan The Medium'un yapımcısından bir açıklama geldi.

MEDIM System REQUIREMENTS

system.jpg
Bloober Team baş tasarımcısı Wojciech Piejko, VG247 ile gerçekleştirdiği röportajda, aşağıdaki şekilde konuştu:

İki dünyayı aynı anda işleyeceğiz ve oyuncular eğer iki dünyayı HDR + Ray Tracing ile birlikte işlemek istiyorsa bunun için gerçekten güçlü bir donanım gerekecek. İnternete bazı sistem gereksinimleri koyup ekran kartınızda akıcı çalışacak deyip ve daha sonra bunun doğru çıkmaması durumu yaşansın istemiyoruz. Oyunumuz dünyalar arasında geziyor. Bazen sadece bir dünyadasınız, bazen ikisinde aynı anda. Oyunu açtınız ve başlangıçta sadece bir dünya var. İki dünyalı bir duruma geldiğinizde kare hızı düşmeleri yaşanırsa bu hiç iyi bir şey olmaz. Sistem
Gereksinimlerini en fazla güç talep eden durumlar için belirledik ve yüksek olmasının sebebi de bu.


Wojciech abi istersen 5 dünyayı birden çalıştır sadece 2 platforma çıkarıyorsun bu oyunu ve sen süreli veya süresiz her ne anlaşma yaptıysan, exclusive bir yapımsın. Tek çalışman gereken yer Xbox yani. Bence sen bu işi kotaramamışsın o kadar basit. Hadi Xbox belli bir donanım sınırı var da PC'lerin de birçoğunda doğru çalışmıyorsun.

Bana kalırsa Cyberpunk'dan sonra artık NVIDIA yeni kartların satılmasını istiyor gibi. Sıfır optimize çıkıyor oyunlar son zamanlarda. Bu işin arkasında bir ticari olay var gibi. Tabi bu benim yorumum.

KAYNAK: PCINVASION


❓ SİZE Bİ' SORU

#9 - Sizce bu sistem gereksinimleri normal mi?

📰Yapımcı şirkete amorti çıktı bile! (The Medium satışları yapım masraflarını çıkardı):


Her ne kadar istedikleri gibi çıkamasalarda bu türde çok fazla oyun olmaması ve son dönemlerde oldukça az yapım çıkan bu oyun dünyasında kendine iyi bir pozisyon bulmuş gibi duruyor The Medium.

The Medium geliştirme ve pazarlama için yaklaşık 7M € harcadığını biliyoruz.

KAYNAK: VG247

❓ SİZE Bİ' SORU

#10 - The Medium'u oynayıp beğendiniz mi?

⚠️
THE MEDIUM HABERLERİ kısmı BİTTİ. ŞİMDİ Hitman 3 HABERLERİ KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[H3]🔵HITMAN 3 | ÇIKTISI (Tüm haftanın tüm Hitman 3 gelişmeleri tek haberde!)



hitman3.png


📰IOI Hitman 3'den AMORTİYİ BİR HAFTADAN KISA sürede ALDI!
Kelajan abinin yeni oyunu Hitman 3 şimdiden kâra geçen bir proje oldu. GamesIndustry. Biz'e konuşan IO Interactive CEO'su Hakan Abrak, Hitman 3'ün geliştirme masraflarını bir haftadan kısa bir sürede karşıladıklarını duyurdu.

Toplam proje masraflarını bir haftadan kısa bir sürede karşıladık. Bu bizi gerçekten iyi bir konuma koyuyor ve gelecekteki projeler için iddialı planlarımızı emin adımlarla ilerletmemize olanak sağlayacak.

İlk oyunun yayıncılığını Square Enix, ikinci oyunun yayıncılığını Warner Bros. Interactive Entertainment ve üçüncü oyunun yayıncılığını IO Interactive kendi üstlendi ve bu yüzden Hitman 3 onlar için daha da kârlı oldu.

Hakan Abrak geliştirme ekibinin tüm proje boyunca yayıncılık ve pazarlama ile yakından çalıştıklarını ve bunun da oyun için büyük bir fayda sağladığını belirtti.

IO Interactive şu anda Project 007 kod adı ile geliştirilen yeni James Bond oyunu üzerinde çalışıyor. (Hakan abi bize özel bir fiyatlandırma lütfen ya)

KAYNAK VE METİN: BSC




hitman3-2.png


📰 Hitman 3 YENİ GÖREVLERİ YOLDA:


Hitman 3 geçtiğimiz hafta çıkışını gerçekleştirdi ve IO Interactive oyuna yeni içerikler eklemeye devam edecek.

IO Interactive baş yapımcısı Forest Swartout Large, The Gamer ile gerçekleştirdiği röportajda, Hitman 3 için olan içerikler planlarından bahsetti.

Large'ın belirttiğine göre oyuna kesinlikle bazı indirilebilir içerikler gelecek ve görünüşe göre Elusive Target ve Escalation görevlerine odaklanacak.

Tamamen yeni haritalar eklemek yerine mevcut haritalar üzerinde birtakım yenilikler ve değişiklikler yapmayı düşünüyorlar. Sadece Hitman 3 için de değil. Hitman 3'ün içine aktarılabilen önceki iki oyunun haritalarında da aynı yöntemi uygulamayı planlıyorlar.

KAYNAK VE METİN: BSC

❓ SİZE Bİ' SORU

#11 - Hitman 3'ü oynayıp beğendiniz mi?


⚠️
Hitman 3 HABERLERİ kısmı BİTTİ. ŞİMDİ Cyberpunk 2077 HABERLERİ KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[CP77]🔴CYBERPUNK 2077 | ÇIKTISI (Tüm haftanın tüm CP77 gelişmeleri tek haberde!)





takemura.png


📰
SERİ PATCHLE BİZİ CDPR, SERİ ABİCİM


Buglar, fixler, patchler, bu oyun adam oluyor mu? Gelin bakalım bu hafta neler yapmış CDPR.

Biliyorsunuz geçen hafta 1.1 Mega Patch çıkmıştı. Fakat bu patch bazı şeyleri düzeltirken daha büyük sorunlarada yol açtı. Spoiler olabileceği gereğiyle çok detaya girmeyeceğim ama oyunun karakterlerinden biri olan Takemura'nın bir görevinde kendisi buga giriyor veya bize küsüyor. Çünkü yanına gittiğinzde tepki vermiyor. Kısacası diyaloğa girmiyor. Ve bu öylesine bir yan görev değil, ana görev olduğu için hikaye bu yüzden ilerlemiyor.

Tabi böyle çok fazla bug olan bir oyunu tek patchle düzeltebilecekleri bir ortam söz konusu değil. Çünkü buglar birirsiniz çoğalmayı severler. (Buradaki bug, böcek anlamında kullanıldı.)
Durum böyle olunca CDPR hemen yeni bir Hotfix yayınladı. Şu anlık bu bug çözülmüş gibi ama hala oyun tam anlamıyla düzeldi diyemeyiz.

1.1 Mega Patch'den sonra FPS'de daha stabil bir hal aldı, özellikle araç kullanırken yaşanan birçok sıkıntı çözülmüş durumda. Bakalım şubat ayında çıkacak patch oyunda neleri boza-düzeltecek.


KAYNAK: KralYolu


📰SERİ MODLA BİZİ TOPLULUK, SERİ ABİLER

CDPR bu hafta içinde Cyberpunk 2077 için mod geliştirmek isteyenlerin işini kolaylaştıracak araçları paylaştı. Haliyle oyunun resmi bir mod desteği aldığını söyleyebiliriz. Açıkçası daha güzel modlar geleceğini düşnüyorum.

Önerdiğim birkaç mod:
Cyber Engine Tweak
Simple Menu

Eğer sizde mod geliştiricisiniz veya merak ediyorsanız aşağıda ki kaynak bağlantısından araçlara erişebilirsiniz.



cyberpunkmods.jpg



KAYNAK: CDPR


📰ELON MUSK: GELİN BİRAZ DA Tesla'yi KASTIRIN!

tesla.jpg


Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla firmasının yeni modelinde ki ekranlar çok daha güçlü olacak hatta oyun dünyasına da giriş yapabilecek.

Araç içinde iki ekran bulunacak. Öndeki 17 inch boyutunda ve çözünürlüğü 2200×1300. Kablosuz kontrolcü uyumluluğu sayesinde istediğiniz koltuktan oyun oynamaya olanak tanıyacak.

Bu ekran, The Witcher 3: Wild Hunt, Stardew Valley, Cuphead ve CAT Quest. Elon Musk'ın belirttiğine göre Cyberpunk 2077'yi de oynatabilecek. AMD'nin Navi 23 GPU'su olacağı tahmin edilen bu ekran binlerce dolarlık bir konsol haline getirecek Tesla'yı.

Başlangıç fiyatları Model S için 80 bin dolar ve Model X için 90 bin dolar civarında. Plaid Model ise 113 bin.


❓ SİZE Bİ' SORU

#12 - Cyberpunk 2077 sizce 2077 de mi çıkmalıydı?


KAYNAKLAR:
MODEL-S
MODEL-X

⚠️
Cyberpunk 2077 HABERLERİ kısmı BİTTİ. ŞİMDİ YENİ ÇIKAN OYUNLAR KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[NG]🔴YENİ ÇIKAN OYUNLAR​


[NG]🟡NINJA TEMALI AKSİYON-PLATFORM OYUNU CYBERSHADOW ÇIKTI!

cybershadow.jpg


Yayıncılığını Yacht Club Games ve geliştiriciliğini Aarne "MekaSkull" Hunziker'in üstlendiği ninja aksiyon platform oyunu Cyber Shadow 26. 01.2021 itibarıyla PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için çıkışını gerçekleştirdi.

PlayStation Store'da 144,00 TL, Xbox Store'da 56,25 TL, Nintendo eShop'ta $19.99 ve Steam'de 33,33 TL.

Ayrıca konsol ve PC'de Xbox Game Pass'e dahil.

God is a Geek 95
PC Invasion 95
Comicbook.com 90
Nintendo Insider 90
NintendoWorldReport 90
Finger Guns 90
Noisy Pixel 90
TheGamer 90
Hobby Consolas 83
Hardcore Gamer 80
Push Square 80
Shacknews 80
GameSkinny 80
Hey Poor Player 80
IGN 80
Screen Rant 80
Vandal 78
Destructoid 75
Video Chums 75
Game Informer 75
Twinfinite 70
Game Revolution 55

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

[NG]🟡DEAD CELLS'İN UYGUN FİYATLI YENİ DLC'si̇ FATAL FALLS ÇIKTI!

deadcells.jpg


Dead Cells'in ikinci ücretli indirilebilir içeriği Fatal Falls bugün konsollar ve PC için çıkışını gerçekleştirdi.

İki tamamen yeni bölge, yeni boss, yeni silahlar ve daha fazlasını içeren Fatal Falls PlayStation Store'da 36,00 TL, Xbox Store'da 14,00 TL, Nintendo EShop'ta $4.99 ve Steam'de 10,50 TL.

İçeriği:
  • Yeni tuzaklardan, düşmanlardan kaçarken ve adanın hikâyesini keşfederken iki yeni seviye ve bir baş düşmanla yüzleş. Bu orta oyun içeriği, oyunlarına çeşitlilik katmak ve oyunun geliştirilmesine sağladığın desteği sürdürmek için tasarlandı.
  • Adanın kıyısındaki dik kayalıklar boyunca ilerlerken düşmemeye dikkat et. Yüzen tapınakları keşfet, kanunsuz gizli bir topluluğun sığınağına sız ve yeni bir baş düşman hakkındaki söylentileri öğren. Asma Köy, Saat Kulesi, Zaman Bekçisi bölgelerine ve paralellerine alternatif arayanlar için yeni bir oyun ortası içeriği.
  • Çatlak Tapınaklar: Nefes kesici manzaralar, kamikaze kargaları, mızraklı yılanlar, sadist yeni tuzaklar ve eğer kayacak olursan sonsuz bir düşüş. Daha ne olabilir ki?
  • Ölümsüz Kıyılar: Pek de tatil yapmayı hayal ettiğin plaj değil... Ürkütücü fenerleriyle büyücüler ve onların kürek sallayan yardakçıları. Hem de hiç planladığın gibi bir tatil değil...
  • Anıtmezar: Kendine özgü hikâyesi, zorlu dövüş düzeni ve sağlam bir karşılaşma için muhteşem ortamı olan yeni insansı baş düşman.
  • Yeni alanlar, düşmanlar ve evcil kılıcın yanı sıra tabii ki öldürmek için yeni araçlara ihtiyacın olacak. Burada sunduklarımız özellikle etkili olacaktır.

Motion Twin, indirilebilir içeriğin çıkışı için animasyon tarzında bir fragman yayınlandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

[NG]🟡Civilization V'i – New FRONTIER Pass: Vietnam & KUBLAI KHAN PACK ÇIKTI!​


kubaipack.jpg


Civilization V'i - New Frontier Pass'in beşinci DLC paketi Vietnam & Kublai Khan Pack Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Windows PC, Mac ve Linux'ta çıktı.

Bu yeni içerik paketi, Sid Meier's Civilization VI'da Vietnam'ın lideri Bà Triệu ve Çin veya Moğolistan'ın alternatif lideri olarak Kublai Khan'ı tanıtıyor.

Paket, Bà Trieu ile Vietnam medeniyeti, Voi Chien benzersiz birimi ve Thanh benzersiz binasını içerir:

- CIV Unique Ability: Vietnam'ın benzersiz yeteneği "Nine Dragon River Delta"dır. Tüm arazi özel bölgeleri yalnızca Rainforest, Marsh veya Woods karoları üzerine inşa edilebilir. Her karo türündeki binalar ek Bilim, Üretim veya Kültür alır;
- Leader Unique Ability: Ba Triệu'nun benzersiz yeteneği "Drive Out the Aggressors", Rainforest, Marsh veya Woods karolarında savaşan birimler için ek Savaş Gücü sağlar; bu bonus, Vietnam'ın sahip olduğu karolar için daha da artırıldı. Rainforest, Marsh veya Woods'da başlanırsa Vietnam'ın sahip olduğu karolar için daha da artırılan ek Hareket sağlar;
- Unique Unit: Vietnam, benzersiz Orta Çağ dönemi menzilli birimi Voi Chien'e sahiptir. Bu birim saldırdıktan sonra hareket edebilir ve ek Harekete sahiptir. Yerine aldığı Crossbowman ünitesinden daha pahalıdır, ancak savunmada daha güçlüdür ve daha fazla görüşe sahiptir;
- Unique District and Buildings: Thanh benzersiz bölgesi, her komşu bölge için ek Kültür sunar. Uçuş araştırıldıktan sonra, bölge Kültür çıktısına eşit Turizm üretir. Nüfus gerektirmez ve yerini aldığı Encampment bölgesinden daha ucuza inşa edilir.

Bu paket aynı zamanda Kublai Khan'ı Çin ve Moğolistan için alternatif bir lider olarak içerir:

- Leader Unique Ability: Kublai Khan'ın benzersiz yeteneği "Gerege", herhangi bir hükümette fazladan bir Ekonomik politika alanı sağlar. Ayrıca, başka bir uygarlığın şehrinde ilk kez bir Ticaret Merkezi kurarken rastgele bir Eureka ve İlham verir;
- Çin'in bir lideri olarak Kublai Khan'ın bilim destekleri daha da güçlüdür ve ekstra politika alanı ekonomik stratejileri güçlendirir. Moğolistan'ın lideri olan Kublai Khan, askeri güç için ticaret yollarından yararlanır.

Yeni "Monopolies & Corporations" Oyun Modu

Vietnam ve Kublai Khan Paketi, yeni oyun modu Monopolies and Corporation'ı da tanıtıyor. Bu isteğe bağlı oyun modu, stratejik ekonomik oyunu yepyeni bir seviyeye yükseltir ve her çağda harita kaynaklarını talep etme, edinme ve kullanma temelinde cazip yeni ödüller sunar:

- Ev sahibi şehirlere güçlendirmeler vermek ve bonus Büyük Tüccar puanları sağlamak için yinelenen Lüks kaynaklar etrafında bir Endüstri oluşturun;
- Endüstrileri, özelleştirilmiş isimler verilebilen, Sektör etkilerini artıran ve Ürünler yaratabilen Şirketlere dönüştürün. Ürünler, bir uygarlık boyunca Endüstri etkilerini paylaşmak için diğer şehirlere gönderilebilir;
- Bir medeniyet bir Lüks Kaynağın küresel arzına hakim olduğunda bir Tekel yaratılır. Tekeller ek Turizm sağlar ve özellikle küresel ticarete odaklanan medeniyetler için her seferinde üretilen Altını önemli ölçüde artırabilir.

Yeni Bölge ve Binalar

Vietnam ve Kublai Khan Paketi ayrıca yeni bir bölge ve yeni binalar içerir:

- Yeni Bölge: Koruma bölgesi, altyapı ile dokunulmamış tenha bir alana yerleştirilmiştir. Bitişik sahipsiz karoları Kültür-bombalayabilir, Temyize göre ek Konut kazanır ve bitişik karoların Temyizini artırır;
- Yeni Binalar: Koruma bölgesinde iki bina inşa edilebilir. Koru, Tasavvuf ile açılırken, Sığınak Koruma ile açılır. Her ikisi de, iyileştirilmemiş bitişik Büyüleyici ve Nefes Kesen karoların verimini artırır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

[NG]🟡IMMORTALS FENYX RISING'IN İLK DLC'si̇ A New GOD VE DEMOSU YAYINLANDI!


immortalfenyx.jpg


Ubisoft'un Yunan mitolojisinden esinlenen açık dünya aksiyon macera oyunu Immortals Fenyx Rising'in ilk hikaye indirilebilir içeriği A New God çıktı.

A New God'da Fenyx olarak oynayacak ve Olympos tanrılarının sınavlarından geçmeye çalışacaksınız. Bu sınavlarda Fenyx tanrısal güçlerini geliştirerek daha da kudretli hale gelmek ve bu şekilde Pantheon'daki tanrılar arasına katılmak için mücadele edecek.

A New God, Season Pass'e dahil. Tek olarak da alınabilir. Season Pass PlayStation Store'da 289,00 TL, Xbox Store'da 190,00 TL, Nintendo EShop'ta $39.99 ve Epic Games Store ile Ubisoft Store'da 179,00 TL. İndirilebilir içeriğin tek fiyatı PlayStation Store'da 109,00 TL, Xbox Store'da 68,75 TL, Nintendo EShop'ta $14.99 ve Epic Games Store ile Ubisoft Store'da 67,99 TL.

Immortals Fenyx Rising'e Myths of the Eastern Realm ve The Lost Gods olmak üzere iki hikaye indirilebilir içeriği daha gelecek.

Ayrıca oyunun demo sürümü yayınlandı. PlayStation Store, Xbox Store, Nintendo eShop, Epic Games Store veya UPLAY üzerinden indirebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

⚠️
YENİ ÇIKAN OYUNLAR kısmı BİTTİ. ŞİMDİ GELECEK OYUNLAR KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[COMING]🔴GELECEK OYUNLAR​


[COMING]🔴 Türk YAPIMI RONIN Two Souls, 18 şubatTA ERKEN ERİŞİM İLE GELİYOR!



ronintwosouls.jpg


M11 Studio'nun hikaye odaklı rol yapma oyunu olan Ronin: Two Souls 18 şubat'ta PC için erken erişim olarak çıkışını yapacak ve fiyatı 20 TL olacak. Oyun Türkçe seslendirme de içerecek.

Açıkçası bu yapım beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Arkasında bir tutku olduğunu net bir şekilde görebiliyorum. Umarım kanser kitlenin gazabına uğrayıp ağır bir linç yemezler çünkü bazı insanlar hala bu oyunların erken erişim mantığını anlamış değil. He, tabii ki de oyun belli bir oynanır seviyede çıkmalı ama bunun Full bir oyun olmadığını bilin. Türk yapımı başlığını atmayı istemedim aslında ama başka türlü dikkatleri toplayabileceğimi düşünmüyorum.

Tamamen kurgusal olan bu dünyada Japonya'nın ücra köşesinde küçük bir adada yaşayan Kenji'nin yolculuğuna tanık olun, başka insanlarla tanışın ve Kenji'nin hikâyesine yön verin. Toshi adasında yalnız başına yaşamakta olan Kenji, bir gün istemediği bir şey yapmak zorunda kalır ve tüm hayatı değişir. Siz burada oyuncu olarak düşmanlarınızı dost, dostlarınızı düşman olarak belirlemekte serbestsiniz.

FPP ve TPP kamera açısına sahip oyunumuzda, etraftaki insanlarla sohbet edebilir, onların hayatlarına dair ek bilgiler öğrenebilirsiniz. Düşmanlarınız ile dostluk kurup ileriki bölümlerde kendinize bu dostluklardan çıkar sağlayabilirsiniz. Erken erişim olarak yayınladığımız ilk bölümümüzde karakterinizin temel yapısını oluşturun, güncellemeler ile eklenen yeni bölümlerde bu yapının üzerine oyunu inşa edin. Samuray olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kenji'yi siz canlandırın.

“Bazen hayat sana acımasız olur ve senden yapmak istemediğin bir şeyi yapmanı ister, yapmak zorundasındır. Çünkü seçme hakkın aslında yoktur”

Oyunun detaylarına inmek isteyenler için Playerbros'un yayınladığı bir haberde yapımcı ekibin proje yöneticisiyle yapılan basit soru cevap kısmı var.

SORU 1: Neden Erken Erişim?
“Biz bu oyuna tutku ile bağlıyız. Neden diye soracak olursanız, bundan 2 yıl önce bu projeye başladık, elimizde ne yeterli sermaye vardı ne de çalışabileceğimiz bir ortam. Ama biz bu durumları göz ardı ederek küçük bir ekibin de standartlara uygun bir oyun çıkarabileceğini kanıtlamak istedik. Tabii burada bahsettiğimiz ekip iki kişi ile birkaç da destekçi tarafından oluşmaktadır. Biz umuyoruz ki sizler bize destek verdikçe biz de sizlerle beraber büyüyeceğiz ve belki ileride şu an erken erişime açtığımız oyunumuz bir marka olacak.”

SORU 2: Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim'de olacak?
“Net bir süre verememekle beraber ilk bölümün çıkışının ardından 3 ila 4 ay içerisinde bölüm ikiyi çıkarmak hedefimizdir. Bölüm iki, oyunun genel temel mekaniklerini oluşturacağından dolayı diğer bölümlerin çıkışı daha hızlı olacaktır. Toplamda beş bölüm yapacağız ve bölüm iki ile beraber hızlanacağımızdan dolayı oyunu bir yıl içerisinde tamamlayabiliriz.”

SORU 3: Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?
“RPG oyunu yaptığımızın farkındasınızdır ve bir RPG oyununda olmazsa olmaz şeylerden birisi seçimlerinizin oyunun dünyasına etki etmesidir. Biz de erken erişimdeki etkiyi birazcık azaltmak durumunda kaldık, genel etkileşimi oyunun tam sürümünde sağlamayı planlıyoruz. Tabii bunların yanı sıra oyunun ana mekaniklerinden biri olan savaş ve ilerideki güncellemelerde eklenecek olan gizlilik üzerine tonla detay ve geliştirme ekleme gibi çılgınca bir fikrimiz var. Oyunun tam sürümünün erken erişim sürümünden farklı olabileceğini söyleyebiliriz.”

SORU 4: Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?
“Temelde yapmak istediğimiz her şeyi yapmış bulunmaktayız. Sadece detaydan yoksun, sade bir şekilde karşınızda duran bir oyunumuz var. Aklımızdan oyun için neler geçiyor bir bilseniz 😊. Her neyse, şu anki durumda:
• NPC'ler ile çeşitli diyaloglara girebiliyorsunuz, onlardan özel görevler alabiliyorsunuz.
• Dövüş mekaniklerimiz sade, ama bir o kadar da tatmin edici olduğunu düşüyoruz.
• Hikâye bakımından temel hikâye kurgusuna uygun şekilde girişimizi yaptık.
• Grafikler konusunda bir şey demeye gerek yok sanırım, göz var nizam var.
• Oyunun güncellemeler ile alacağı yeni özellik hakkında bilgi verici bir sonumuz bulunmakta.
• Tekrar tekrar oyunu farklı şekillerde oynayabileceğinizi düşünüyoruz.”

SORU 5: Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?
“Bizim için en hassas konu olan fiyatlandırma politikasında biz tamamen sürümden kazanmaya yönelik bir hamle yapmak istedik. Ama Güncellemelerin büyüklüğüne bağlı olarak oyunun fiyatını kademeli olarak arttırmayı planlıyoruz.”

SORU 6: Topluluğu, geliştirme sürecine nasıl dahil etmeyi düşünüyorsunuz?
“Topluluk bizim baş tacımızdır. Şimdi, işin nasıl yapıldığını biz biliyoruz fakat mekaniğin hatalı olup olmadığı hakkında fikrimiz bizim yaptıklarımızla sınırlı kalıyor. Burada sizin ile olan iletişimimiz çok önemli, şu an belirli sosyal mecralarda takipçilerimizle beraber oyunu geliştirmekteyiz. İleride Steam topluluk sayfasından veya belirli forumlardan sizlerle beraber oyunu inşa etmek istiyoruz. Bunun dışında gelecek olan her güncelleme ile oyunun gidişatını beraber belirlemek bizim için çok önemli."
Soruların dışında tabii ki sistem gereksinimleri de önemli. İşte Ronin'in sistem gereksinimleri:

MİNİMUM:
İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit | Windows 8 64-Bit | Windows 10 64-Bit
İşlemci: Intel Core i5 3470 | AMD FX-6300
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 | AMD RX 460
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 Destekli


ÖNERİLEN:
İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit | Windows 8 64-Bit | Windows 10 64-Bit
İşlemci: Intel Core i5 4700 | AMD Ryzen 5 1400
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 | AMD RX 580
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 Destekli

Oyunun demosunu Steam‘den indirip oynayabilirsiniz.

Çıkış Fragmanı:​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE BENİM YORUMLARIM DIŞINDA, METİN: PLAYERBROS


❓ SİZE bi' SORU

#13 - Oyun sizi heyecanlandırabildi mi?
#14 - Fiyat politikası sizce doğru mu?
#15- Oyunda potansiyel görebildiniz mi? Sizce Full oyun çıkması daha mı mantıklı yoksa erken erişim mi?

[COMING]🔵RETURNAL 30 NİSAN'A ERTELENDİ!​



returnal.png


Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Housemarque, roguelike TPS oyunu Returnal'ın çıkış tarihini 19 Mart'tan 30 Nisan'a erteledi.
PlayStation resmi Twitter hesabı ertelemeyle ilgili olarak, Returnal'ın oyuncuların Housemarque'tan beklediği kalite seviyesine ulaşabilmesi adına oyunun cilalanmaya devam ettirilmesi için geliştirici ekibe ekstra süre vermek istedikleri belirtildi.
30 Nisan'da PlayStation 5'e özel olarak çıkacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

[COMING]🔵THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM 2022'YE ERTELENDİ!​



lotrgollum2022.jpg


Ne yalan söyleyim sayın Technopat Sosyal üyeleri ben bu oyundan çok bir şey beklemiyorum. Lütfen beni şaşırtsın ama gerçekten bu firma için ağır bir yük olduğunu düşünüyorum bu büyük ertelemede zaten bunun bir kanıtı.

Daha önce Unrailed, Witch It gibi oyunlar yapan bu firma bu tarz animasyon filmi andıran grafikler ve güzel tatlı mekanikleri gerçekten iyi kotarmış gibi duruyor. Yaptığı işlerde genelde bunun üzerine kurulu, daha yeni şeyler denemeye çalışan bir firma. Ama bu isim... Bu marka... Bu çok büyük bir yük be. Umarım beni şaşırtırlar. Oyunda hikaye anlatımına ve gizliliğe önem vereceklerini biliyoruz. Bu da demek oluyor ki öyle vurgun peşinde dolandırıcı bir firma değil gibi. Ama zorlanmış olacaklarki oyun 1 yıl erteleme aldı.

İşin beni en çok korkutan kısmıda buzdolabına kadar aynı anda çıkacak olması. Bir oyunun en zor günü ne zamandır derseniz, ben Launch Day denilen, çıkış günü derim. Eğer o gün her şey kötü giderse bir daha kurtarıp toparlamak çok zordur. Çünkü illa arkanızdan biri gelip iyi çıkar ve sizi arkada bırakır. O yüzden endişeliyim. Açıkçası Orta çağın hastası değilim ama seviyorum umarım iyi bir iş çıkar. The Lord of the Rings: Gollum 2022'de PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için çıkacak.

He çok güzel bir detay var o da oyunun Türkçe alt yazı seçeneği ile geliyor olması. :)


❓ SİZE Bİ' SORU

#16 - Oyun sizi heyecanlandırabildi mi?

KAYNAK: GEMATSU

[COMING]🔵ASHWALKERS GELİYOR (SİYAH BEYAZ)​


Sizi bilmem ama ben sırf şu sanat işi yaptık manasına gelmesi için yapılan siyah beyaz oyunları bir türlü samimi ve mantıklı bulamıyorum. Abi siz ne anlatıyorsunuz da bu oyun siyah beyaz?



ashwalkers1.jpg



ashwalkers-2.jpg

Kıyamet sonrası distopik bir dünyada geçiyor onu biliyoruz, güzel. Fakat siyah beyaz şart mıydı? Ne bileyim ya benim için ısınmadı ama oyunun yapmak istediği şeyler güzel duruyor.

Kuralları olmayan acımasız bir dünyada hayatta kalma macerası. Ahlaki ikilemlerle karşı karşıya kaldığında seçimlerin yolunu çizecek. Ekibini, yiyeceklerini ve ekipmanını yöneterek çizgisel olmayan hayatta kalma hikâyesinin 34 farklı muhtemel sonunu deneyimle.

Dontnod'un (Life is Strange) kurucu ortağı Hervé Bonin'in yeni stüdyosu Nameless XIII tarafından geliştirildi. İnsanlığının karanlık kuytularıyla yüzleş ve gölgelerin içinde nelerin gizlendiğini öğren.

Çizgisel olmayan hikâye, oyuncuları karmaşık ahlaki ikilemler arasında kalarak anlamlı seçimler yapmaya itiyor.

Özellikler
  • Çizgisel olmayan hikâyede anlamlı seçimler yap
  • 34 farklı sona ulaşmak için farklı yollardan geç
  • Ekibinin kaynaklarının yanı sıra fiziksel ve zihinsel sağlıklarıyla da ilgilen
  • Farklı ilişki dinamikleriyle ekibini yakından tanı
  • Volkanik bir kıyametle yerle bir olan acımasız dünyada seyahat et ve etrafını keşfet
  • Kaynak ve üretim malzemeleri topla
  • Her oynayışında yeni bir yol keşfet (her yolculuk yaklaşık olarak 2 saat sürer) ve 34 muhtemel sona tanık ol.

Ekibinin fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarını idare et:
Yiyeceklerini, ekipmanlarını ve ilaçlarını idareli kullanarak ekibi delirmekten ve sersefil olmaktan koru. Vahşi doğada hayati kaynakları arayıp toplayarak ekibini hayatta tut.

Detaylı karakterler:
Ekibin cesur kaptanı Petra, pratik savaşçısı Sinh, genç ve iyimser akademisyeni Kali ve dikkatli izcisi Nadir ile dünyanın sonuna doğru yolculuğa çıkarak ekip içindeki yakınlık dinamiklerini, ilişkileri ve gerginlikleri öğren.

Çorak bir gelecek:
Dünyadaki ilk jeolojik felaketlerin üzerinden tam 200 yıl geçti; dünya artık kıyamet sonrası çorak topraklardan ibaret. Kül fırtınaları, gri kar fırtınaları ve asit yağmurları gibi zorlu hava şartlarında hayatta kal.



Artık çıkınca görürüz ama ben bu siyah beyaz görüntü tercihini anlamlandıramadığım için biraz ön yargılıyım dostlar, yalan yok. Neyse sizi fragmanla yalnız bırakayım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

❓ SİZE Bİ' SORU

#17 - Siz ne düşünüyorsunuz bu siyah/beyaz görüntü tercihi ile ilgili?

KAYNAK: STEAM SAYFASI

[COMING]🟡HAVEN PS4, Switch VE Epic'e GELİYOR!​



haven.jpg


Furi geliştiricisi The Game Bakers'ın aşk temalı macera rol yapma oyunu Haven geçtiğimiz ay PlayStation 5, Xbox Series, Xbox One ve PC'de Microsoft Store, GOG ve Steam için çıkışını gerçekleştirmişti ve oyun yakında diğer platformlara da geliyor.

The Game Bakers, Haven'ın 4 şubat'ta PlayStation 4, Switch ve PC'de Epic Games Store için çıkış yapacağını

PlayStation 4 versiyonunu satın alan kullanıcılar PlayStation 5 versiyonuna ücretsiz sahip olacak. Tam tersi de geçerli.

Oyun ayrıca konsol ve PC'de Xbox Game Pass'e dahil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK VE METİN: BSC

⚠️
GELECEK OYUNLAR kısmı BİTTİ. ŞİMDİ DUYURULAN YENİ OYUNLAR KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

[SOON]🔴DUYURULAN YENİ OYUNLAR​


[SOON]🔴YİNE ZOMBİ OYUNU AMA BU SEFER Kİ DAHA İDDİALI DURUYOR - THE DAY BEFORE​


Uzun zaman sonra (aslında bayağı uzun zaman) ilk defa bir zombi oyununa yükseldim ama ben bu hafta yeterince umutsuz gibi görüneceğim bilsem bile şunu söylemek istiyorum ki bu oyun çok büyük downgrade yiyecek.



thedaybefore-1.jpg



thedaybefore-2.jpg


Şahane atmosfer, alışık olduğumuz mekaniklerin kaliteli animasyonlar ile harmanlaşması ve bunu konsol exclusive olarak çok iyi yapan The Last of Us'a yaklaşabilecek kadar iyi durması, sade arayüz ile gayet tatlı duran ama içinde bir o kadar kötülük ve çirkinlik barındıran... Bir saniye bir saniye bu oyun buraya kadar çok iyi geldi. PC için kaliteli bir Last of Us benzeri oyun mu oynayacağız yoksa? - Maalesef dostlar bu oyunda "hayatta kalma" türüne kurban gitmiş. Ha bir de MMO olmuş, olacakmış.

Bakmayın öyle dediğime ben aslında severim hayatta kalma temalı oyunları ama hikaye olmayınca beni bir noktadan sonra bayar. Bu oyunda hikaye yok demiyorum ama MMO bir oyundan ne kadar hikaye çıkabilir ki. Atacaklar bizi o güzelim dünyaya bizde öyle çanta belimizde su arayacağız. Ayrıca o güzel gözüken atmosferin, karakterin her olaya tepki vermesinin çıkış gününde yok olacağını tahmin ediyorum.



thedaybefore-3.jpg



thedaybefore-4.jpg


Peki ne vaad ediyor bu oyun bize? Dostlar oyun oldukça geniş bir yelpazeye sahip her dala konmuş neredeyse, diyor ki yapımcı "hem zombilerden kaçacanız hem diğer oyunculardan" bak sen! Vallahi sizi bilmem ama benim kimseden korkum yok. Dibine kadar, envanterine savaş ulan! Neyse konunun odak noktası kaçmasın. Ne diyordum ben? He, oyun her dala konmuş dediğim gibi. Aksiyonda var, korku da var, macera da var. Olmazsa olmaz açık dünya ve "keşfet" olayları da mevcut.

Umarım güzel bir yapım olurda oynarız ama çok ümitlenmeyin veya büyük beklentilere girmeyin derim. Oyunun yapımcılığını daha önce Radiant One, Dead Zone Escape ve The Wild Eight gibi oyunlara imza atan Rusya merkezli Fntastic Studios firmasının yaptığını ve çıkış tarihinin belli olmadığınıda söylemek istiyorum. Ayrıca oyun şimdilik sadece PC için duyuruldu. Konsollar için bir duyuru yok. Ve sizi oynanış videosu ile yalnız bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


❓ SİZE Bİ' SORU

#18 - Siz ne düşünüyorsunuz bu zombi oyunu ile ilgili? Fragman detaylarına sahip olur mu?

KAYNAK: DUALSHOCKERS

[SOON]🔵ZENGİNDEN MATERYAL ÇALIP FAKİRE EV YAPACAĞIMIZ BİR OYUN​


Başlık ile 10/10 uyumlu bir oyun duyuruldu. Geliştirici MeanAstronauts, Robin Hood - Builders Of Sherwood'u PC [Bundan sonra sadece Robin Hood denilecektir] (Steam) için duyurdu. Nedir bu Robin Hood?



robinhood-1.gif



robinhood-2.gif


Öyle ilginç bir yapım ki RPG ve Simulasyonu harmanlamış gibi duruyor. Hem bir karakterimiz var hem de simulasyon vari olaylar var. İlginç bir yapım. İşin özeti gerçekten başlık. Zenginden çalıp fakirler için köyler yapacağız. Oyun hakkında daha derin bilgiler yok. Bunu bilsek yeter diye düşünmüşler. Bir de güzel bir fragman var. :)

Ana hedef, Nottingham'ın asaletini aşağı indirmek için olabildiğince büyük bir isyancı topluluğu kurmak. Bunun için çevredeki şehir, çiftlik ve köylerden adam toplayacak ve onların yemek, kıyafet ve silah gibi ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşa hazır olmaları için eğiteceksiniz. Oyuncuların özgürce keşfedebilecekleri bir açık dünyaya sahip olacak.



robinhood-3.gif



robinhood-4.gif


Hatta Steam reis bile kafası karışmış, Oynadığınız oyunlara benzer kısmında arada bir Witcher 3 arada bir Cities Skylines gösteriyor. Bakalım garip bir yapım olacağı kesin ben ilginç buldum, uygun bir fiyata çıkarsa değerlendiririm.

Çıkış tarihi açıklanmadı.

KAYNAK: BSC

[SOON]🟡BABAM VE OĞLUM OYUN MU OLUYOR?​


Dostlar, Brothers: A Tale of Two Sons isimli oyunu oynadınız mı? Ben kardeşimle oynamıştım. Bayağı eğlenceli ve yer yer üzüldüğüm, finalini beğendiğim çok güzel bir iz bırakmış yapımdı benim için. Şimdilerde onu andıran yeni bir oyun haberi geldi.

Beklenmedik bir fırtına sonucu tekneleri ıssız bir adanın kıyısına çarpan baba ve oğlun hayatta kalma macerasını konu alacak 2.5D CO-OP bulmaca platform oyununda birlikte hareket edip bulmacaları çözmeye çalışacaksınız. İki karakterin de farklı yetenekleri bulunacak.

Online veya local olarak iki oyunculu CO-OP'ya da tek oyunculu oynanabilecek. Tek oynarken iki karakteri de kontrol edeceksiniz.

Açıkçası ben merak ediyorum, tatlı bir yapım olacak gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK: IGN

[SOON]🟡BIOMUTANT ÇIKIŞ TARİHİ DUYURULDU!​



biomutant.jpg


Yayıncı THQ Nordic ve geliştirici Experiment 101, açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Biomutant'ın çıkış tarihini duyurdu.

25 Mayıs 2021'de PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam) için çıkacak.

Oyun standart, koleksiyoncu ve Atomic olmak üzere üç sürüm şeklinde satışa sunulacak. Ön siparişler resmi sitesi üzerinde başladı.

Daha fazla bilgi ilerleyen haftalarda ve aylarda paylaşılacak.

Oyunun tanıtım yazısı:
BIOMUTANT; yumruk, silah ve mutant yeteneklerini birleştirmenize izin veren eşsiz dövüş sistemli, açık dünyalı bir kıyamet sonrası Kung-Fu hikayesi oyunudur.

Bir salgın dünyayı kırıp geçiriyor ve Yaşam Ağacı köklerinden ölüm saçıyor. Kabileler bölünmüş durumda. Çalkantılı bir dünyayı keşfedin ve kaderini belirleyin: Onu kurtaracak mısınız yoksa daha karanlık bir geleceğe mi sürükleyeceksiniz?

3. ŞAHIS SAVAŞA YENİ BİR YAKLAŞIM
Dövüş sanatları stilindeki savaş sistemi, ateş etme, yakın dövüş ve mutasyon güçlerinizi karışık bir şekilde kullanırken size maksimum hareket özgürlüğü ve çeviklik sağlar. İlerleme yoluyla ve karşılaştığınız ustalardan öğrenme yoluyla yeni Wung-Fu dövüş formlarını öğrenmek seçimlerinizi sürekli artıracak ve dövüşün hiç sıkıcı olmamasını sağlayacaktır.

OYNANIŞI GELİŞTİRİN
Görünümünüzü ve oynama şeklinizi değiştirmek için genetik yapınızı yeniden kodlayabileceksiniz. Bu tabii ki özelliklerinizi etkileyecektir. Bunun yanı sıra dünyadaki biyolojik kontaminasyona maruziyet Turtleform ve Mucus Bubble gibi mutasyonlara yol açarken eski dünyadaki sığınaklardaki radyoaktiviteye maruz kalmak zihninizi etkileyecek ve telekinezi, havaya yükselme ve daha fazlası gibi psi-mutasyonlarının kilidini açacak.

BİR ÜST ZANAATKARLIK SEVİYESİ
Silah tasarlarken tamamen özgürsünüz. Kendi benzersiz yıkıp geçici 1H veya 2H silahlarınızı, tabancaları, tüfekleri ve çifteleri oluşturmak için parçaları karıştırın ve biyolojik kontaminasyonlu atık şişelerinize tirbuşon ve pille çalışan testere modülleri gibi modifikasyonlar ekleyerek savaş cephaneliğinizi doldurun. Sizin için biyonik kanatlar ve sıçrama paketi gibi havalı şeyler tasarlayacak ve hatta hurda oyuncaktan yapılma sağ kolunuz Automaton'u modifiye etmenize olanak tanıyacak karakterlerle de tanışacaksınız!

KENDİNİZİ MACERA için DONATIN
Karakterinizi donatırken tamamen özgürsünüz. Yalnızca oluşturduğunuz silahları seçerken değil, giydiğiniz şeyleri seçerken de. Dead Zones'u keşfederken gaz maskesi veya oksijen tankı takın, dondurulmuş alanlara gitmek için termorezistan kıyafetler giyin veya biyolojik olarak kontamine yaratıklarla savaşırken koruyucu ekipman kullanın. Seçin sizin.

CANLI BİR AÇIK DÜNYADA HAYATTA KALIN
Dünyayı ve altındaki yerleri yürüyerek, mekanik aletlerle, jet-skiyle, balonla veya alana özgü bineklerle keşfetme konusunda özgürsünüz. Ölmekte olan verimsiz toprakları, yer altındaki tünelleri ve sığınak ağlarını keşfedin ve dağlarda ya da takımadalarda kendi yolunuzu bulun. Bu canlı ve renkli dünyada yapılacak birçok keşif, çözülecek gizem, karşılaşılacak yaratık ve tanışılacak garip karakterler mevcut.

İLGİNÇ BİR SONU OLAN GARİP BİR HİKAYE
Yeni Dünya'nın Sonunun geldiği bir hikayenin gidişatında eylemleriniz büyük bir rol oynar. Salgın bir hastalık arazileri mahvediyor ve Yaşam Ağacı'nın köklerinden ölüm yayılıyor. Kabileler bölünmüş durumda veya onları bir araya getirecek ya da hepsini alt edecek kadar güçlü birine ihtiyaçları var... Dünyada size yolculuğunuzun her bir adımını anlatan bir Anlatımcı kılavuzluk edecek ancak sağ kalma hikayenizin nasıl biteceğini belirleyecek olan şey sizin eylemleriniz ve seçimleriniz olacak.

KAYNAK VE METİN: BSC


Hafta biterken oyun dünyasının gelişmelerine gözattınız, her hafta buranın tozunu almaya gelmeyi unutmayın!​


Önceki Hafta Biterken
HAFTA BİTERKEN #1 (18.01.2021 - 24.01.2021)

KralYolu'ndan Esintiler:
| [İnceleme] Haylou GT1-Pro Wireless Kulaklık | [İnceleme] CP77 İncelemem - Bu oyun olmuş mu? | Neden Signal Messenger kullanmalıyız?


Özel teşekkür ❤️
Hafta Biterken #1 için yaptıkları yapıcı ve güzel yorumları için @realmoonlight | @hadwiger | @The Theseus | @PustiPowerV2 | @Rashmore | @İbrahim Göksoy | @900 | ve içeriği okuyan tüm sosyal üyelerine teşekkürler.



Bu içerik Technopat.net Sosyal ailesi için hazırlanmıştır. Belirtilen kaynaklardan derlenerek hazırlanan bu haberlerde bazı metinler kaynaklardan doğrudan alınırken bazı metinler bizzat benim tarafından yazılmış, bazıları ise harmanlanarak sunulmuştur. Kaynak belirtilmeyen içerik görmeniz durumunda alıntılayarak, yanıtlarsanız sevinirim. İçerik ile ilgili görüş ve fikirlerinizi, eksik bulduğunuz şeyleri: [email protected] adresine iletebilirsiniz.
 
Ellinize sağlık. Harika olmuş.
Fakat böylesine bir şey, çok emek ister. Karşılığını da maddi olarak alamıyorsunuz. Bence bunu editörlük olarak kazanca çevirebilirsiniz.

Webtekno, Technopat editörleri dahi bu kadar detaylı ve interaktif hazırlamıyor.

Tebrikler!
 
Ellinize sağlık. Harika olmuş.
Fakat böylesine bir şey, çok emek ister. Karşılığını da maddi olarak alamıyorsunuz. Bence bunu editörlük olarak kazanca çevirebilirsiniz.

Webtekno, Technopat editörleri dahi bu kadar detaylı ve interaktif hazırlamıyor.

Tebrikler!

Valhalla incelememize bekleriz:

 
Valhalla incelememize bekleriz:

Çıktığı gün okumuştum hocam. :)
Can Göksel Bey'in de eline sağlık. Çok emek vermiş. Katılmadığım bazı noktaları olmakla beraber gayet güzel hazırlanmış bir incelemeydi.

Teşekkürler tekrardan.
 
The Day Before'u bu yazıdan önce görmüştüm tam olarak ne olduğunu anlamadım ama inanılmaz gözüküyor.
Zombi temasında iyi iş yapmak oldukça zorlaştı. Çok fazla yapım var ve bunlardan kaliteli olanların bazıları gameplayi bazıları ise narrative yönüyle ön planda. MMO tarzında zor bir iş olacak umarım videodaki oynanış ve animasyon kalitesini çıkışında da görebiliriz. Ama sanmıyorum.
Ellerinize sağlık.
Çok teşekkürler.
Ellinize sağlık. Harika olmuş.
Fakat böylesine bir şey, çok emek ister. Karşılığını da maddi olarak alamıyorsunuz. Bence bunu editörlük olarak kazanca çevirebilirsiniz.

Webtekno, Technopat editörleri dahi bu kadar detaylı ve interaktif hazırlamıyor.

Tebrikler!
Yorumunuz için teşekkürler, şuan için bu işi hobi olarak yapıyorum. Feed-back topluyorum diyebilirim. Editörlük seviyesinde olmak için daha fazla yazıya ve zamana ihtiyacım var. Şuan için benim en istediğim şey interaktifliği sağlamak. Zaten bunlar genel olarak haber içeriği, inceleme anlamında güncel oyunlara bütçem ve donanım yetmediği için erişemiyorum. Eski yapımlara inceleme yapmakta, ne biliyim çok içime sinmiyor.

Cyberpunk için yapmıştım bir tane yakın zamanda başka oyunlara da yapmayı düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı