Krav Maga vs MMA

Archiel

Megapat
Daha fazla  
Ben başlıktaki dövüş sanatlarından birine gitmeyi düşünüyorum fakat hangisini seçeceğime karar veremedim. Benim için hem kendimi korumak önemli olması, yeri geldiğinde de rakibimin payını verebileceğim bir sanat olmalı. Bilenler yazarsa sevinirim.

İki sporda da sokakta karşındakine istediğini rahatça yapabilirsin. Türkiye'de yaşadığımızı ve her an birisinin bıçak vs gibi bir kesici alet çıkartma ihtimalini düşünürsek Krav Maga daha uygun olur. Onun dışında ülkenin çok büyük bir kısmı cılız olduğu ve spor yapmadığı için herhangi bir dövüş sanatı bilmen karşındakine istediğini yapmanı sağlayacaktır.

Benim merak ettiğim, bu kursları hangi il ve ilçede alacaksınız? Kursları bulduysanız fiyatlar ne kadar?

Beylikdüzünde yaşıyorum 220 TL Aylık MMA, Krav Maga ise 180 TL. Senjutsu Dojo isminde bir salon.

Krav Maga bıçaklı ,silahlı saldırılar, kalabalık arasında kaldığın zaman kendini nasıl savunacağın, MMA deki gibi yumruk,tekme kombinasyonları olan bir dövüş dalı yani yazdığın konuya daha çok uyuyor. Yer uzak olabilir ama Krav Maga konusunda seni yönlendirebilirim düşünürsen.

İsterdim fakat yer uzak olunca gidemiyorum üzgünüm.

Krav Maga'yı uzun zamandır yapan biri olarak, hangi sistemden alacağın çok önemli. Malesef işi paraya döktüler. Şimdi dizilerde sinemalarda adı çok çıkıyor. İnsanlar Krav Maga'yı tanıdı ve bunun üzerine artık paraya döktüler işi. MMA konusu da karışık. Çok fazla hoca var ve çoğu yetersiz. Para kazanmak için salon açıyor bir çok öğrenci. Kendine hoca diyor sonra. Bir belge almış (o da parayla) onu kullanıp para kazanıyor. Türkiye'de her şey paraya dökülmüş kısacası. Sen içerisinden seçmek zorundasın. Dediğim gibi Krav Maga konusunda yardımcı olabilirim.

Krav Magayı seçersem olası bir kavgada nasıl yumruk atacağımı ya da nasıl tekme atacağımı öğreniy miyim ? Kendini koruma olduğunu bildiğimden soruyorum

Bence en önemlisi bulacağın hocanın yeterliliğidir. Üstte de bahsedildiği gibi eğitimsiz kişilerden alacağın eğitimin isminin bir önemi kalmıyor. Krav maga'yı usta bir hocadan alabilirsen kaymaklı kadayıf, ballı börektir.

@Archiel , Krav Maga spor değildir. Askeri savunma sistemidir. Hayatta kalmak önceliktir. Bırakın yumruk, tekme atmayı. Kol bacak kırmayı, hayati durumlarda karşı tarafın hayatına kasıt etmeyi öğreniyorsunuz. O kadar sert bir sistem ki çok fazla sakatlık yaşadım. Hocanız iyi olursa çok fazla şey öğrenirsiniz. Sorunuza gelecek olursak yumruk ve tekme atma tekniklerini tabiki öğreneceksiniz. Hatta driller yapıyorduk. Combolar + 500 tekme atıyorduk. 3 saat sürüyordu. 2 kilo veriyorduk pazartesileri. Yani her şeyi teknik olarak öğrenip sonra drill gününde kuvvetlendiriyorduk. Canlı örnekler üzerinden bıçak, sopa, tabanca çalışması yapılıyordu. Örnek vermek gerekirse, ATM'den para çekerken arkadan bir hırsız yaklaştı. Elinde sopa, bıçak, tabanca gibi bir şey var. Nasıl etkisiz hale getirirsin çalışması yapılıyordu. Bunun gibi bir çok şey. Bana çok şey kattı. Evet sakatlık da kattı bana ama olsun yapacak bir şey yok.

Krav Magayı seçersem olası bir kavgada nasıl yumruk atacağımı ya da nasıl tekme atacağımı öğreniy miyim ? Kendini koruma olduğunu bildiğimden soruyorum

Tabiki. Zaten hangi dövüş sanatını yaparsan yap sokakta rahatça karşılık verebilirsin. Arkadaş Krav Maga'yı detaylı olarak açıklamış zaten, bundan sonrası senin hangisine sıcak baktığın ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…