kreatin yüzde su tutmaz. cilt altı değil kas hücrelerinde su tutumu yapar o da ödem, şişkinlik gibi olmaz. karbonhidrat ve tuzu azaltmayı dene.Kreatin aldım. Kreatin aldıktan sonra yüzüm çok fazla su tuttu. Kreatinden dolayı muhtemelen ama bunu tam olarak doğrulamak istiyorum, kreatinden dolayı mı?
Kretin dolaylı olarak tutmuş olabilir fakat vücutta asıl su tutan şey glikojen, 1 birim glikojen 3 birim su tutar. Yani karbonhidrat tüketimini ve tuz kullanımını azaltırsan su tutulumun azalır.Kreatin aldım. Kreatin aldıktan sonra yüzüm çok fazla su tuttu. Kreatinden dolayı muhtemelen ama bunu tam olarak doğrulamak istiyorum, kreatinden dolayı mı?
Gainer kullanıyorum günlük gainerdan 77 gram karbonhidrat geliyor muhtemelen ondan o zaman değil mi 10 gün önce başladımKretin dolaylı olarak tutmuş olabilir fakat vücutta asıl su tutan şey glikojen, 1 birim glikojen 3 birim su tutar. Yani karbonhidrat tüketimini ve tuz kullanımını azaltırsan su tutulumun azalır.
Diyetiniz var mı? gün içinde yediklerinizi sayarsanız bir sebep bulmak daha kolay olur.Gainer kullanıyorum günlük gainerdan 77 gram karbonhidrat geliyor muhtemelen ondan o zaman değil mi 10 gün önce başladım
Hocam spora yeni başladım, sabah yumurta yoğurt felan eve gelince sebze+ et veya tavuk ve gainer ( içinde kreatinde var) akşam yemeği değişiyor belli olmuyor gece yatmadan önce de yulaf süt muz bal ve fıstık ezmesi karışımıDiyetiniz var mı? gün içinde yediklerinizi sayarsanız bir sebep bulmak daha kolay olur.
Hızlı kilo alıyosanız onla da ilgisi olabilir, birde gece direkt uyumadan önce yiyorsanız belki etkisi olabilir, ödem tuz vs. olmadıkça çok kişisel bir konu. Yani gainerin içindeki değişik bir maddeden bile olabilir. Sizin biraz önceki günlerinize bakarak değerlendirmeniz lazım.Hocam spora yeni başladım, sabah yumurta yoğurt felan eve gelince sebze+ et veya tavuk ve gainer ( içinde kreatinde var) akşam yemeği değişiyor belli olmuyor gece yatmadan önce de yulaf süt muz bal ve fıstık ezmesi karışımı
Hocam chat gptye sordum karbonhidrat aşırı yüksek o yüzden dedi ki zaten karbonhidratin fazlası ödem yapıyormuş ben gainerden günlük 77 gram karbonhidrat alıyorum yani günlük 200 ml su tutuyorum onu içerekHızlı kilo alıyosanız onla da ilgisi olabilir, birde gece direkt uyumadan önce yiyorsanız belki etkisi olabilir, ödem tuz vs. olmadıkça çok kişisel bir konu. Yani gainerin içindeki değişik bir maddeden bile olabilir. Sizin biraz önceki günlerinize bakarak değerlendirmeniz lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.