Kredi kart limit arttırımı nasıl yapılır?

Harunk27

Hectopat
Daha fazla  
Diger bankalardan sahip oldugunuz kredi kartlarinin limitleri taranmis, limit boslugunuz bulunamadigindan Axess kartiniz basilamamistir. Axess karta sahip olmak icin 20 gun icerisinde diger bankalardaki kredi karti limitlerinizi dusurmeniz gerekmektedir.

4 kredi kartım var toplam limitleri 80-90k yapıyor. Bankalar arasında limitimi nasıl artırabilirim? Taksitlerimi düzenli olarak ödüyorum.

Gelirinizi daha fazla gösterebilirsiniz veya diğer kartlarınızın limitini düşürebilirsiniz. Çünkü yasal olarak "ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin 2 katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin 4 katını geçemez."

3 ay taksitlerini sürekli ödeyince zaten onlar arıyor seni limit arttırımı için. Normal banka kartın dışında kredi kartından harcama yapmaya özen gösterebilirsin fakat kredi kartı limiti ve esnek hesap limitini lütfen aldığın maaşa göre yükselt, orantısız yükseltme yapma. Esnek hesaba ya da kredi kartı limitine güvenerek harcamalar yapmanı tavsiye etmem.

Kredi kartı limitiniz, kredi kartı aldığınız ilk yıl için gelirinizin iki katına kadar, daha sonrası içinse dört katına kadar olarak hesaplanır. Deprem bölgesindeyseniz ilk yıl dört katına kadar, daha sonra sekiz katına kadar hesaplanabiliyor.

Gelirinize göre olan bu sınıra ulaştığınızda yeni kart alabilmek için limitinizi düşürmeniz veya ek gelir göstermeniz geliyor. Tabii ki kartlarınızı aktif olarak kullanıp, düzenli ve yüksek harcamalar yapıp vaktinde öderseniz geliriniz tahmini olarak daha yüksek hesaplanabiliyor. Daha yüksek olarak hesaplanan gelire göre de daha yüksek kredi kartı limiti alabiliyorsunuz. Başvurunuzdaki gelir bilgisini güncellediğinizde durumunuza göre doğru kabul ediliyor veya gelir belgesi isteniyor. Yine de banka tarafından hesaplanan tahmini gelirinize göre çok farklıysa banka tahmin ettiği geliri baz alabilir. Örneğin 100.000 TL girseniz bile 60.000 TL ile hesaplayarak limit verebilir. Bu durumda bankaya gelir belgenizi iletebilirsiniz.

Banka tarafından limitinizin otomatik olarak artırılması için onay verebilirsiniz. Limitiniz, tarafından belirlenen tarihlerde otomatik olarak artırılır.

Gelirimi daha fazla göstererek daha doğrusu gelirim yok ancak gelirimi 35,000₺ civarı göstererek Maximum Kredi Kartı başvurusu yapabilir miyim? Bunda bir sakınca olur mu? Minimum 26,000₺ limitli Maximum Kredi Kartı'na ihtiyacım var acilen.
Deneyin, en fazla reddederiler başka bir şey olmaz. Veya gelir beyanı isterler ama sorun olmaz.

Deneyin, en fazla reddederiler başka bir şey olmaz. Veya gelir beyanı isterler ama sorun olmaz.
Özellikle Akbank'ta bu yöntemi çok kullandıklarını görmüştüm bir yerde. Mesleği Sosyal Medya Fenomeni seçip geliri 35,000₺ yapıyorlarmış minimum 50k limit alıyorlarmış. Yalan beyan diye geçtiği için açıkçası biraz tırstım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı