Kredi kartı başvuruları neden reddediliyor?

Kenankomtqn

Centipat
Daha fazla  
18 yasıma girdigimde İzmir'de işe başladıgım bir restoranda Halkbank'tan hesap kartı çıkarmamı istediler, hem kredi de hem de banka kartı olarak kullanılabilen bir kart verdiler tabii o zaman duruma pek hakim olmadıgım ıcın kredi kısmını düşüncesizce harcadım ve ödemelerı hep geciktirdim en sonuncusunda takibe alındım ve ben o zamanlar bunların ne oldugunu hala ılgımı cekmediği için dikkat etmedım ve Halkbank kartım en son bloke edildi ve o sırada bankaya gidip borcu odedım, durumu anlattılar hatta mudur bunun hakkında benı o zaman bılgılendırmıstı. Meger hayatımda buyuk fırtsatlar yaratabılecek olan guvencemı kendı düşüncesizliğim nedeniyle çöpe atmıstım. Simdi ise yeni bir eve taşıdım ve ihtiyaçlardan dolayı bir kredi kartım olması gerekiyor, risk raporunda az riskli durumda görünüyorum, nereden nasıl kredi kartı alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akbank deneyin

Son 5 yıl içerisinde yasal takip geçmişiniz olması nedeniyle bankalar kredi ve kredili ürün vermede çekinebilir. Geçmişte yasal takibe düştüğünüz bankadan kredili ürün başvurusu yapmanızı önermiyorum, sistemler riskli görüp reddecektir ve üstelik Halkbank kamu bankasıdır. Kamu bankaları bu konuda taviz vermek istemeyebilir ancak özel bankalar bu konuda daha esnektir. Anladığım kadarıyla aktif olarak işte çalışıyorsunuz. Findesk puanınızı 1200 üzerine çıkardıktan önce online başvuru olmazsa maaş bordronuz şubelere başvurabilirsiniz. Dilerseniz önerilerin tamamına uyarak sistemin ön onaylı kredi kartı ve kredili ürün tamınlamasını bekleyebilirsiniz.

Bu sürede puanınızı arttırmak için teminat blokeli kredi kartına başvurabilirsiniz. Bu kartlarda amaç belli bir teminat karşılığında müşteriye kredi kartı sağlamaktır, bu sayede düzenli ödeme döngüsüyle Findeks puanında artış sağlanmaktadır. Alacağınız bu kartın borç limit oranını %50 ve altından tutmaya özen göstermelisiniz, yakın zamanda puanınızın artması açısından önemlidir. Ayrıca başvuracağınız bankada ilk başvuru gelir bilgisini yüksek bulunması ve meslek bilgisinin güncel olması önem arz etmektedir.

Banka içi sistemlerin risk faktörünü azaltmak için başvuracağınız bankanın kendi fonları ve vadeli mevduat hesaplarına az azda olsa düzenli portföy oluşturmanızdır. Buradaki amaç banka içi risk değerlendirmesinden geçebilmektedir. Ayrıca ilgili bankanıza otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz, burada talimatlar verilirken ödeme günü talimatın gerçekleşmesi önem arz etmektedir.

Hadi ve Hepsiburada gibi tüketici kredisi sağlayan kuruluşlardan ufak kredi harcaması yaparak, kredi kullanım alışkanlığınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca ek olarak banka içi transfer hacminizi yüksek tutmalısınız, banka içi sistemler değerlendirmelere bunu dahil etmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…