Kredi kartı çıkarmak mantıklı mı?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhaba. Şimdi ben 12. sınıfım. Babamdan her gün 200 lira alıyorum. Aylık gelirim 6000 lira yani. Ama günlük 200 alınca para asla birikmiyor sürekli gidiyor. Örnek veriyorum Maximum Genç çıkarsam aylık limitini 6000 lira yapsam babama desem ki bana aylık nakit verme. Kredi kartı kullanayım desem. Mesela AirPods almak istediğimde aylık 3000 lira taksitle alabilirim. Geri kalan paramı harcarım. Yani bu şekilde bir şeye ihtiyacım olduğunda çok rahat alabileceğimi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı kullanırsanız evet, olabilir.

Limit sınırı var hocam geçmek isteseniz de geçemiyorsunuz. Aylık olarak bankayı arayarak ayarlanabiliyor.

Bonus genç ten 6000 TL limit alabileceğini hiç sanmıyorum

Bence Enpara'dan aidatsız kredi kartı çıkart.

@OnePC, şunun için demiştim: Kredi kartı aslında bir tuzaktır. Bankanın parasını kullanmış oluyorsun. Bazıları da bunun gazına kapılıp ödeyemeyeceği borcun altına giriyor. Günümüz Türkiye'sinde mantıklı şekilde kullanabilirseniz, kredi kartı çok iyidir.

Bonus genç ten 6000 TL limit alabileceğini hiç sanmıyorum

Bence Enpara'dan aidatsız kredi kartı çıkart.
Maximum Genç düşündüğümü belirtmiştim. O da Aidatsız. Öğrencilerden Aidat almıyorlar.

Tamam bende söylemiştim ki aylık 6000 lira limit oluşturacağım ve o limiti geçersem zaten harcama yapamıyorum. Bunu belirtmiştim. Böyle birşey ver mı? Mesela 6000 liralık limit oluşturduk o limiti geçersem harcama yapabilir miyim?

@OnePC, limiti geçince harcama yapamıyorsunuz ve bankalar, genelde öğrencilerden kredi kartı kullanım ücreti istemez. Belirtmiş olayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…