Kredi kartı kullanılmalı mı?

@esq, siz maaşınızı aldıkça o limit 2 bin TL değil, 100 bin TL'ye kadar da çıkabilir. Ödemelerinize göre de limit artacak. 2 bin TL ciddi para değil, bir şekil ödenir ama limit arttıkça parayı ödemek de zorlaşır. Kredi kartında kendi paranızı harcamadığınız için bir anlık gazla dibi de görebilirsiniz. Nasıl kullanacağınızı bilin.

Limit artışını iptal edemiyor muyum?

Kredi kartı, şu anda birikmiş iyi bir miktar paran varsa çok işe yarayabilir. AnadoluBank gibi bir bankada %53 faizle paranı değerlendirirken, kredi kartından alışveriş yapar 1 ay sonra zamanında ödersin borcunu. Bu kendi faizdeki parandan kullanmadığın, kredi kartından harcadığın miktarın faizi de yanına kar kalır.

Ayrıca bankaların çoğu, banka kartı için temassız ödeme sunmuyor. Sürekli ön-ödemeli karta para atmaktansa, direkt kredi kartından para harcamak ve bunu ön-ödemeli temassız kart gibi temassız yapabilmek de bir avantajdır.

@esq, en doğru karar. Bir anlık gaza gelip belki harcarsınız, belli olmaz. İnsanız hepimiz.

Merhaba arkadaşlar, bir işe gireceğim ve bankadan hesap açtırmamı istediler. Hesabı açtırdım, 1 banka kartı ve 1 kredi kartı verdiler. Kredi kartının limiti 2000TL. Sizce kredi kartını kullanmalı mıyım? Kullanırsam nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler.
Kesinlikle kullanılmalı, tek bir ama var o da sanki birisi size 40 gün borç vermiş gibi düşünmek. Mesela kredi kartıyla bir ürün aldınız, onu en erken 10 gün, en geç 40 gün içinde ödemek zorundasınız. Bu 10 gün içinde vadelide tutabilirsiniz veya hisse senedinde tutabilirsiniz. Taksitli işlem yaptığınızda bu süre daha da uzuyor. Benim kredi kartı kullanırkenki tarz taksitli bir işlem olsun veya olmasın, kart limitimin düşüşü aylık gelirimden fazla olmamalı. Mesela 20 bin limitim var 10 bin gelirim var ise, kullanılabilir limitimi 10 binin altına düşürmemeye calışırım ne olursa olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı