Kredi kartı limiti uygun koşullara rağmen artmıyor

9000 TL limiti olan kartınızın limitini 13000 TL yapabilirsiniz. İki adet kart kullanmanıza gerek yok fakat farklı kampanyalar olabiliyor. Müşteri limitiniz ortak olduğundan toplamda en fazla 13000 TL harcama yapabilirsiniz ama aidat alınacaksa ikisinden de alınabiliyor. Örneğin Platinum kartınızdan 5000 TL harcarsanız diğer kartınızla en fazla kalan müşteri limitiniz olan 8000 TL kadar harcama yapabilirsiniz. 13000 TL limiti olan kartınıza 13000 TL daha yatırıp 26000 TL harcama yapmanız mümkün. Bu şekilde harcama yaparsanız iki kartınızda da 0 TL kullanılabilir limit kalır.

Şuna dikkat etmelisiniz: İki karta da ayrı ekstreler gelir. Bir karttan 500 TL, diğerinden 100 TL harcarsanız ayrı ayrı ödemeniz gerekir. Tek karta 600 TL öderseniz borçlu kalırsınız.
Aa toplam olarak 13000 TL müşteri limitim var yani ayrıca 9000 TL limitli kartım olsa da. O halde 9000 limitli Bonus kartımı kapatıp sadece 13000 limitli Visa Platinum kartımı kullanmam daha mantıklı olmaz mi sizce? Farklı kampanyalar çok fazla önemli değil benim için aslında çünkü çok kullanmıyorum zaten.
 
Bazı bankaların kredi kartı verme politikaları farklıdır.
Örneğin maaşı asgari ücret olan bir arkadaşıma Garanti bankası maaşının 5 katı kredi kartı limiti verdi.
Aynı arkadaşıma İşbankası kredi kartı bile vermedi.
Akbank 1000tl limitli verdi. Vs vs.
En iyisi Maaş bordron ile bankana gitmendir. Unutma kredi kartı borcunun minimumunu falan ödediysen geçen aylarda limitin arttırılırken sıkıntı cıkabılır.
 
Bazı bankalar maaşx3 limit verebilir meslek bilgilerinizi ve kazancınızla ilgili güncelleme yapmanızı tavsiye ediyorum özellikle şubeye giderek yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
 
Aidat alınıp alınmayacağını sorabilirsiniz. Kampanyaları önemsemiyorsanız ve Platinum için aidat alınacaksa standart kartı kullanmanız daha mantıklı olabilir.
Ama standart kartimin limiti 9000 TL :( Platinum'u kapatsam standart kartımın limitini 13000 yaparlar mı?
 
Kapatmadan limit artışı isteyebilirsiniz. 13000 TL limite kadar anında onaylanır.
Evet direkt olarak 13000 TL oldu :) Peki ben o halde neden 13000 TL limitli yeni bir kart aldım da bu kartımın limitini 13000 yapmadılar :D Prosedür böyle mi işliyor? Gerçekten çok ilginç. şimdi 13000 TL limitli 2 kartım olmuş oldu ama ikisinden toplamda 13000 TL limite kadar kullanabiliyorum. Şu aşamada yeni kartımı kapatsam, eski kartımın tekrar 9000 TL limite düşmesi gibi bir durum söz konusu olur mu peki? Yoksa 13000 TL limit ile kullanmaya devam edebilir miyim?
 
Yeni kart başvurunuzu farklı şekilde değerlendirmişlerdir. :)

Tüm kartlarınızı kapatmadığınız sürece limitiniz korunur. Diğer kartınızı kapatsanız da limitiniz değişmez.
Ama ben yeni kart başvurusu yapmak istemedim ki :D sadece mevcut kartımın limitini arttırmak istediğimi ama yapamadığımı söyledim. Madem telefonda konuşarak bu kadar kolay arttırım yapılabiliyordu keşke ana kredi kartımınkini arttırsalarmış :D Neyse iptal ederim, çok önemli değil.
Çok teşekkür ederim tekrar her şey için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı