Kredi kartımdan Steam'e 28 bin TL çekilmiş

Merhaba arkadaşlar, başıma çok kötü bir olay geldi. 08.02.2023 02:37 tarihinde kredi kartımdan tam tamına 28.800 TL para çekilmiş 800x36- 36 tane işlem yapılmış ve hiçbiri provizyona girmeden direkt eksiye düşmüş yani banka parayı sorunsuz bir şekilde teslim etmiş Steam'e, para gittiği için alamıyoruz kartı kapattım. Şimdi ben bu olayı savcılığa versem nasıl bir sonuç alabilirim? Yapan kişi bulunabilir mi, ne gibi bir yol izlemeliyim?
Benim bildiğim o kadar fazla bir miktarda banka bloke koyar.

Savcılığa, bankaya falan gerek yok sakince Steam'den cevap gelmesini bekleyin. Kara para aklasalar bile direkt parayı çekemiyorlar bekleme süresi var. O süre geçmeden Steam'den yanıt gelir parayı iade eder.

@Majifon Bankayı aradım maalesef Harcama itirazı yapsam bile onaylanmayacağını söylüyor, çünkü eksi bakiyeye girmiş, yani karşı taraf "steam" parayı onaylayıp çekmiş
Eğer banka chargeback işlemlerini başlatmaz yahut hiçbir sebep göstermeden başvuruyu reddederse kart hamilleri bu aşamada banka aleyhine tüketici mahkemelerinde tazminat davası açılabilir. Aynı şekilde kart hamilleri bankanın ret kararına karşı 60 gün için Türkiye Bankalar Birliği’ne karşı itirazda bulunabilir. Ancak bankalar, Türkiye Bankalar Birliği’nin kararlarına 3.000 TL’ye kadar uymakla yükümlü olduklarından bu seçenek çok da pratik bir seçenek değildir.

Hocam miltar çok yüksek diye yapmamış olabilirler ya da iletişime geçtiğiniz müşteri temsilcisinin çok bir bilgisi olmayabilir. Hangi bankaydı?

+ olarak Steam ile iletişime geçen. Steam içi itemlere 7 gün takas banı gelmesinin bir sebebi de bu tarz dolandırıcılıkları engellemek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maalesef ki yeni kara para aklama merkezi olmaya doğru kayıyor.

Bu oyun kara para aklama oyunu değil Steam bu tür konularda çok katı kesin bir delil olmadan böyle şeyler diyemezsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı