Merhaba. Kredi kartımda 49000 TL limit var taksitle bilgisayar alacağım direk mağazaya gidip tek çekim yaptırdıktan sonra uygulama üzerinden taksitlendirme yapabilir miyim? Bazı satın alımlarda izin verilmiyor yazıyor bilgisayar vb gibi ürünlerde de geçerli midir bu?
Merhaba. Kredi kartımda 49000 TL limit var taksitle bilgisayar alacağım direk mağazaya gidip tek çekim yaptırdıktan sonra uygulama üzerinden taksitlendirme yapabilir miyim? Bazı satın alımlarda izin verilmiyor yazıyor bilgisayar vb gibi ürünlerde de geçerli midir bu?
Hangi POS'tan çektikleriyle de alakası var. Mesela Apple'ın kendi sitesinden iPhone alıp taksitlendiremedim fakat Apple Watch alıp taksitlendirebildim.
Hangi POS'tan çektikleriyle de alakası var. Mesela Apple'ın kendi sitesinden iPhone alıp taksitlendiremedim fakat Apple Watch alıp taksitlendirebildim.
Bazı kredi kartlarında bunu yapabiliyorsunuz. Mobil banka uygulamanızdan ulaşabilirsiniz. Konu ile alakalı bankanızdan daha net bir bilgi alabilirsiniz. Kullandığım kredi kartımda ayda 3 adet faizsiz bir şekilde taksitlendirme hakkım var ve aktif olarak kullanıyorum. Alışveriş sitelerinde vade farkı olabiliyor fakat uygulama içinden 6 aya kadar vade farkı ödemiyorum.
Bazı kredi kartlarında bunu yapabiliyorsunuz. Mobil banka uygulamanızdan ulaşabilirsiniz. Konu ile alakalı bankanızdan daha net bir bilgi alabilirsiniz. Kullandığım kredi kartımda ayda 3 adet faizsiz bir şekilde taksitlendirme hakkım var ve aktif olarak kullanıyorum. Alışveriş sitelerinde vade farkı olabiliyor fakat uygulama içinden 6 aya kadar vade farkı ödemiyorum.
Ben de bunun için istiyorum aslında vatandan almayı düşünüyorum 4070'li bir şey toplayacağım mağazadan taksitle alsam faizden dolayı bazı şeylerden kısmak zorunda kalacağım direk 49k peşin kullansam en azından parçadan kısmak zorunda kalmam.
Yapıkredi taksitlendirmeyi her müşteriye uygulamıyor. Genelde 3 taksite kadar vade farkı koyarak yapıyor. Bazı harcamalar sonrası YK mobile girince taksitlendirmeyi aktif yapıyor. World mobili indirip kampanyaları da inceleyebilirsiniz.
Yapı Kredi taksitlendirmeyi her müşteriye uygulamıyor. Genelde 3 taksite kadar vade farkı koyarak yapıyor. Bazı harcamalar sonrası yk Mobile girince taksitlendirmeyi aktif yapıyor. World mobili indirip kampanyaları da inceleyebilirsiniz.
1.257TL'lik bir harcama yapmıştım (222.50, 1034, 98TL olarak). İki ödemeyi de Erteleme/Taksitlendirme olarak 3 aya %3.66 faiz oranıyla bölüyor ama bu kez de yapar mı? Bu önemli işte. Her harcama için de faiz oranı aynı olmaz sanırım.
1.257TL'lik bir harcama yapmıştım (222.50, 1034, 98TL olarak). İki ödemeyi de Erteleme/Taksitlendirme olarak 3 aya %3.66 faiz oranıyla bölüyor ama bu kez de yapar mı? Bu önemli işte. Her harcama için de faiz oranı aynı olmaz sanırım.
Mevzuata göre telefonlarda pos cihazı üzerinden taksit olmuyor. Ama mesela hepsiburada'dan tek çekim olarak geçtiniz, sonra uygulama üzerinden taksit yapabiliyorsunuz. Yani pos önce tek çekim sonra taksitlendirme yapabilirsiniz. Ama alacağınız kredi kartının taksitlendirme faizine dikkat edin. Ziraat Bankasında 10 bin TL'ye kadar faizsiz 4 taksit vardı. Diğer kartlarınızın da kampanyasını kontrol edebilirsiniz. Ve bildiğim kadarıyla bilgisayara pos üzerinden de taksit yapılıyor diye biliyorum.