Kripto diğer adıyla fidyeci truva atı

Atakan1997

Centipat
Merhaba, benim bilgisayarıma opqz uzantılı kripto virüsü bulaştı, Kaspersky çözüm sunmuyor ve virüsten sonra bilgisayar formatlandığı için Shadow Explorer uygulaması da işe yaramaz; yapacak hiçbir şey yokmuş gibi görünüyor, 6.nesil kripto virüsüymüş bana bulaşan virüs. Ben yerel disk D'deki her şeyi harici HDD atıyorum; ilerde bir çözüm bulunabilme ihtimaline karşın, ilerde virüs programları çözüm bulabilir mi? 5-10 yıl kadar zaman sonra büyük ihtimalle bu dosyaları eski haline döndüremenin kesin bir yolu çıkar mı, fidye ödemek istersek pazarlık yapabilir miyiz? Bir sürü hatıralarıma artık erişemiyorum. Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rehberi okuyup uygulayın. Kaspersky veya başkası yardım edemez. Kaspersky zararlı bulaşmadan önce yardım sağlardı ki kurmamışsın anlaşılan.

Rehberi okuyup uygulayın. Kaspersky veya başkası yardım edemez. Kaspersky zararlı bulaşmadan önce yardım sağlardı ki kurmamışsın anlaşılan.
Opqz uzantılı Kripto Virüsü için henüz çözüm yok sanırım, ilerde kesin olarak tüm dosyalarımı eski haline getirebilecek bir çözüm çıkar mı?
Bilgisayara format attıktan sonra Shadow Explorer işe yaramıyorsa onun bir benzeri olan Emsisoft işe yarar mı, format attıktan sonra Emsisoft bütün dosyalarımı nasıl geri getirebilir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı