Kripto madenciliği için bilgi/kurulum için nereye danışılabilir?

W.Heisenberg

Hectopat
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
906
Çözümler
6
Son günlerde elime bir adet ekran kartı geçti(GTX 1080 ti) ve elimde daha önceden kalma dört tane daha ekran kartı vardı(3 tane Gtx 980 ti 1 tane gtx 1050 ti), ben de Mining Rig gibi bir şey kurmaya karar verdim. Bu sistemi kurarım kurmasına da benim aklıma takılan şey; Bu ekran kartlarının gücünü nereden göreceğim? Yâni sonuçta Mining yapıyoruz ekran kartları yavaş yavaş bitecektir. Ben bunu nasıl göreceğim?

Ve baştan sona anlatabilecek biri lazım(İşlemci, RAM lazım mı? Ne kadar lazım? Bunların gücü ne kadar etki ediyor?). Kusura bakmayın aklımda fazla soru var.
Bir akrabam internet kafe işletiyor, arada sırada bozuk ya da çalışan ekran kartları, işlemciler, ana kartlar, RAM'lar falan gönderiyor. Adam bazen hediye ediyor, bazen tamir et gönder veya birine tamir ettir gönder falan diyor.

Önümüzdeki aya kadar elime en az beş tane ekran kartı geçeceğini düşünüyorum, danıştım adamla "Tamam. Bozuk, yedek, elimden geldiğince vermeye çalışırım" falan dedi. Muhtemelen çoğu AMD'nin HD serisinden olacak(En az HD 6850 barındırıyor elinde).
 
Bildiğim kadarıyla mining için en az 6 GB VRAM isteniyor. Yani o eski kartları kullanmanız pek mümkün durmuyor. 1050 Ti da bu kullanılamayacak olanlara dahil.
 
Hocam piyasada kart yok. Bulsanız bile normal fiyatının 3-4 katı. Stoklar geldiğinde de bu mining hala karlı olur mu orasını bilmiyorum ama şu an VRAM limiti 8 GB oldu. 8'den aşağısı pek kurtarmıyor özellikle 4 GB'lık modeller bitti komple.
 
Hocam piyasada kart yok. Bulsanız bile normal fiyatının 3-4 katı. Stoklar geldiğinde de bu mining hala karlı olur mu orasını bilmiyorum ama şu an VRAM limiti 8 GB oldu. 8'den aşağısı pek kurtarmıyor özellikle 4 GB'lık modeller bitti komple.
Çok doğru hocam, ben de vazgeçtim. 😂
20.000 TL gibi bir meblağ biriktirebilirsem bu akrabam dediğim adamın bir tanıdığı bayağı ucuza satıyormuş ekran kartlarını. Muhtemelen işin içerisinde bir şey vardır ama... Çünkü RTX 3080 gibi yüksek ekran kartlarının tanesini 400 dolardan verdiğini duymuştum, fakat gidip kendi kulaklarımla duymak istiyorum.(Yarın falan giderim muhtemelen)
 
Hocam öncelikle mining yapmak kartınızı bitirmez, performansını da düşürmez.
Bunlar sadece daha önce mining yapmamış insanların sağ soldan duyduğu gereksiz bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.

Bu siteleri kullanabilirsin.


Ayrıca 4 GB kartlar artık kullanılmıyor, minimum 8 GB kart almanızı öneririm.
 
Merhaba,

Kriptopara piyasasının hareketlenmesi ile birlikte tekrar miningciler ortaya çıkmaya başladı. Özellikle youtube bu tip videolar ile dolup taşmaya başladı. Fakat unutmayın ki artık ASIC minerlar da eth (etherum) çıkarabiliyor, o almış olduğunuz ekran kartları, kurduğunuz mining rig'ler çabucak elinizde kalabilir. Etherum da biliyorsunuz Proof-Of-Work den Proof-Of-Stake 'e geçiyor. Tabiki başka kriptoparaları kazabilirsiniz ama bunun karlılık hesaplamasını yaptınız mı?

Kısacası hesap kitap yapmadan bu işlere kimsenin girmesini tavsiye etmem.
 
İlla ETH madenciliği yapmanıza gerek yok 2 GB ekran kartı ile bile madencilik yaparsınız.
NiceHash - Leading Cryptocurrency Platform for Mining and Trading buradan (basit olduğu için burayı attım) ekran kartı modelinizi aratın, size hangi algoritmadan günlük ne kadar kazanabileceğinizi yazacak. Sorun şu ki elinizdeki ekran kartlarını tam performanslı kullanabilmeniz için birden fazla coini aynı anda kazmanız gerekecek. Örneğin 1080Ti ile ETH kazarken 1050Ti ile ZAC kazmak gibi.
 

Geri
Yukarı