Kripto para ile ödeme işlemleri yasaklandı!

Yasal bir çerçevede düzenlenir, tüm dünya kripto paraya tam anlamıyla adapte olursa bunlar da değişir.
Adalet adalet diye yırtınıyoruz. Ama kimse aslında adalet istemiyor, herkes nasıl kendi çıkarına gelir ise öyle bağırıyor.
Geçiş sürecinde bu gibi düzenlemeler toplumun her kesimine karşı eşitlik sağlamak adına olumlu bence.

Toplumumuzun ne yazık ki büyük bir sorunu bu, işine gelmeyeni beğenmemek.
 
Adalet mülkün temelidir. Kripto para kullanmayanlar eşek mi daha çok vergi ile boğuşacaklar? Hükümetin aldığı karar mahalle esnafını koruyor ise, savunurum tabi.
Dostum ne alaka? Kimse kafasına göre kripto ile ödeme işlemi alamıyor. Paşa paşa ödeme aldığı coinin anlık fiyatı üzerinden vergisini veriyor. Mobilyacısından tut nalburuna kadar ülkenin birçok kesiminde kripto para ödemeleri alınmaya başlandı, akabinde vergi ve fiş kestiklerini belirttiler. Savunduğun esnaf muhtemelen bu kararı savunmuyor. Bu da kısmi de olsa öncülük hareketine örnek. Kripto para öcü değil. Yasaklar yerine bu tarz hamleler devlet tarafından halka daha sağlıklı uyarlanarak yayılmalı.
 
Dostum ne alaka? Kimse kafasına göre kripto ile ödeme işlemi alamıyor. Paşa paşa ödeme aldığı coinin anlık fiyatı üzerinden vergisini veriyor. Mobilyacısından tut nalburuna kadar ülkenin birçok kesiminde kripto para ödemeleri alınmaya başlandı, akabinde vergi ve fiş kestiklerini belirttiler. Savunduğun esnaf muhtemelen bu kararı savunmuyor. Bu da kısmı de olsa öncülük hareketine örnek. Kripto para öcü değil. Yasaklar yerine bu tarz hamleler devlet tarafından halka daha sağlıklı uyarlanarak yayılmalı.

Türkiye'de kripto paralar ile ilgili vergi mevzuatı geldi de benim mi haberim yok?
İlgili kripto para vergi mevzuatının linkini atarsan bir incelemek istiyorum. Benim bildiğim yok böyle bir düzenleme.
 
Kardeşim benim ironi mironi yaptığım yok, yapsam en sona ünlem koyarım. İroni yaptığımı bir o şekilde görürsün anca, bu tarz konularda göremezsin. Böyle kripto para alayım da zengin olayım vs. kafasında olanlar için dedim bunu. Bir yeteneğin olmadan zengin olmaya çalışacağına otur, adam gibi çalış, bir şey ile uğraş ki hem kendine katkın olsun hem de ülkeye.

Sevmediğiniz bir şey söylenilince ironi mi yaptı oluyor ne mantıksız saçma bir düşüncedir bu. Çıkın şu düşünceden.

Sen dahala bana çalış diyorsunda neredeye çalışıyım sanayi de anama bacıma söven adamlamı çalışayım? 2 kuruş için anamı küfür etsinler yer göster çalışayımda istediklerimi alayım.
Okuyan bile ilk fırsatda Almanya'ya gidiyor gereksiz vergilerden ve altyapı gibi sorunlar olmadığından dolayı.

2. dijital para alayımda zengin olayım k-kim diyor ya millet kısa günün kârı diye alım satım yapiyor buna dahala bir müdahale gelmedi yurt dışından para alacan bir iş yaptın vs ya PayPal'ya da Bitcoin şimdi neyle ödeme alacak?
 
Sen dahala bana çalış diyorsunda neredeye çalışıyım sanayi de anama bacıma söven adamlamı çalışayım?
Dediğimi anlayamamışsın, kaç yaşındasın bilmiyorum 21 yazıyor sanırım daha ufaksın ama şunu söylemek istedim, çalış derken derslerine çalışmanı kastettim. Aksi takdirde ortalıkta ağlamana gerek yok, Almanya'na da gidersin, sanayide sana ana avrat küfür eden adamın emrinin altında çalışmana gerek kalmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı