Kripto para ile ödeme işlemleri yasaklandı!

Yazılanı anlama kabiletinin olamaması bir kenara, müzakere kültüründen de uzaksın.
Ayrıca insanları tanımadan böyle yafta koyanlar, sevdiğin hükümetin (!), halka yardım etmiyor. Pardon tanışıyor muyuz?
Beni ne kadar tanıyorsun da hakkımda kesin ifadeler kullanıyorsun?
Senin kazandığın üç kuruş umrumda bile değil. Sen bulunduğun semtte üç kuruşluk ekran kartınla mining yaparken ben Avrupa'yı geziyordum :D Senin dün tanıştığın yenilikleri, ben seneler önce gördüm.
Merak etme, insanların mesajlarından ne gibi bir kaliteye sahip olduğunu idrak edebiliyorsun. Ben gördüğümü söylüyorum. Bu arada mining yapmıyorum. Kendi cümlende kendinle çelişiyorsun.

Ha bu arada, biraz ekleme yapayım. Bak bu konuya olan mesajında demişsin ki, kripto paraları devlet/hükümet tanıtmalı, bakkal amcamız bile erişebilmeli. Özellikle imkan belirtmişsin bir de. Ha, biraz hayalcilik oynuyorsun orası ayrı mesele. Sen eğer fakir/bakkalcı edebiyatı yaparsan, Türkiye gibi eğitim sistemi çöplükte gezen ülkelerde bilgisizlik oranı yüksek olur.

Serbest piyasaya hükmetmeye çalışan, hükümet kendi kendini batırıyor. Piyasaya güven vermek yerine onu kontrol altında tutmaya çalışıyor. Tabii, böyle bir hükümetten fazlasını bekleyemiyorum kesinlikle. Senin somut dediğin paranın temeli nedir biliyor musun? Sayılar. Ki birisi Türk Lirası ile işlem yapıyorsa, Dogecoin ile yapsın o daha güvenli. Daha az çakılıyor. Bir de vergi tribine girmişsin, yok çalışanlar şöyle vergi ödüyor böyle vergi ödüyor. Kimse vergi ödemeyelim, beleş para kazanalım derdinde değil. Makul seviyede olan Vergi hem devletimize yarar, hem gelecek nesillerimize. Bak makulün altını çiziyorum.

Gördüğün üzere, devlet kontrolü elinde "tutabilmek" için, hani tutabilecek ya. Elektronik para kuruluşlarının her hamlesini engelliyor. Bu da hükümetin, olağaanüstü zeki yöntemlerinden. Bu arada hem dünya üzerinde eşitlik hem de ekonomi üzerinde eşitlik yoktur. Toplumun her kesimi kriptoya erişebilir, ancak onu beceremez.

"Size göre hava hoş, havadan para kazanıp harcıyorsunuz." Şeklinde olan ifaden çok komiğime gitti, tabii insanlar hep güllük gülüstanlık sanınca bu ortamı böyle yorumların olması doğal. Biraz araştır bakalım, insanlar ne kadar zararlar etmiş bu piyasada. "Tırnaklarıyla" olan ifaden de o kadar saçma ki anlatamam, vergiyi ben koymadım devlet koydu. Muaf tutulan şirketlere söylersen, belki yardımcı olurlar o konuda. Tabii Türk ekonimisi 70-80 yıldır aynı döngüde gidip geldiğinden artık şaşırmıyorum.
 
Dediğimi anlayamamışsın, kaç yaşındasın bilmiyorum 21 yazıyor sanırım daha ufaksın ama şunu söylemek istedim, çalış derken derslerine çalışmanı kastettim. Aksi takdirde ortalıkta ağlamana gerek yok, Almanya'na da gidersin, sanayide sana ana avrat küfür eden adamın emrinin altında çalışmana gerek kalmaz.
Portföy geliri aktif gelirden daha da büyük bir gelir haline geldi şu zamanlarda. Borsada durum her zaman böyle idi ancak daha düşük kâr ve uzun vade için geçerli. Kripto para borsasında ise bir günde 3-4 kat kâr yapabilirken %60-70 zarar etme riskinde var. Bir miktar para biriktirmiştim yazın Eylül ayında BTC aldım. İyi bir kâr ile giderken parayı kasım ayında çekmek zorunda kaldım harcama yapmam gerekti. Çekmese idim param 6 katına çıkacaktı. Aralıkta tekrar aldım ve param 4 katına çıktı. Ben BTC aldıktan sonra günde bir açar ne olduğuna bakardım başka dokunmazdım ancak babam da bu işe girişti ve 1 ayda parasını 10 katına çıkardı ancak neredeyse 7/24 takip ediyordu. Anlayacağınız gelecek burada ve bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
 
İyi olmuş. Biz enayi miyiz vergi ödüyoruz bu kripto paracılar niye ödemiyor?
Mâkul miktarda vergi getirsinler kimse bir şey demiyor ancak yasaklanması saçma.
 
Portföy geliri aktif gelirden daha da büyük bir gelir haline geldi şu zamanlarda. Borsada durum her zaman böyle idi ancak daha düşük kâr ve uzun vade için geçerli. Kripto para borsasında ise bir günde 3-4 kat kâr yapabilirken %60-70 zarar etme riskinde var. Bir miktar para biriktirmiştim yazın eylül ayında BTC aldım. İyi bir kâr ile giderken parayı kasım ayında çekmek zorunda kaldım harcama yapmam gerekti. Çekmese idim param 6 katına çıkacaktı. Aralıkta tekrar aldım ve param 4 katına çıktı. Ben BTC aldıktan sonra günde bir açar ne olduğuna bakardım başka dokunmazdım ancak babam da bu işe girişti ve 1 ayda parasını 10 katına çıkardı ancak neredeyse 7/24 takip ediyordu. Anlayacağınız gelecek burada ve bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bir şey soracağım, bu yazdığından bana ne? Beni ilgilendiren bir şey mi var bunda? Bunu bana yazmandaki amaç nedir? Benim yapabileceğim bir şey mi var?

Bu tarz saçma sapan kısa vadede yaptığın yatırımlara güveniyorsan, kusura bakma da batsan bile umurumda olmaz. Zaten değil de. Hadi döviz desen anlayacağım ona tamamım, bir türlü kar yapmak istersin tamam da, hiçbir vasfın olmayıpta tek güvencenin BTC olması kadar saçma bir şey yok, sinirimi de o bozuyor. Bir de bir sürü sitem etmişler, sen başarısızsan, senin bir vasfın, yeteneğin yoksa bu adamların suçu ne? Bu tarz şeylere güveneceğinize kendinizi geliştirmeyi deneyin derim. Bilmem anlatabildim mi?
 

Geri
Yukarı