Kripto para vergisi ne kadar olur?

Asıl sormak istediğim gidip bir devlet dairesine evraklarla mı uğraşacağız?
Büyük ihtimalle kripto paralarda çok fazla küçük yatırımcı olduğu için vergi dairesine gitmenize gerek kalmadan vergi otomatik olarak kesilir.
Hocam getirirler merak etmeyin. Tüm her yerden kullanıcı bilgisi istedi maliye bakanlığı.
Blockchain teknolojisini araştırabilirsiniz. Devlet Blockchian üzerinden hiçbir şekilde kullanıcı bilgisi edinemez. Devletin kullanıcı bilgisi istediği yerler Binance gibi borsalar. Zaten devletler Blockchain'i kontrol edebilselerdi kripto paraların amacına uygun olmazdı.

Hocam çok iyimsersiniz sanırım keşke öyle olsa. Adı üstünde vergi, zaten komisyon gibi olsa komisyon derlerdi. Vergi bu adı üstünde. Bir de Türkiye'de, en az %5 vergi alacaklar kazancından. Evrakla uğraşmak gerekecek bence.

Bence bu vergi denetleme amaçlı geldi vergiden kazanma gibi amaçları yok bence.

Bence bu vergi denetleme amaçlı geldi vergiden kazanma gibi amaçları yok bence.
Hocam devlette para bitti, nereden para koparsam diye her şeyi yapıyorlar. Geriye dönük de vergi çıkar, onun faizini de ödersin. Büyük paralar dönüyor, vergisi de tuzlu olacaktır. Devlet krizi fırsata çeviriyor gibi. Umarım iyi bir vergi gelir, ekran kart sorunu biter. Ben de eskiden biraz mining yaptım ve binance üzerinden banka hesabıma para aktardım, ne kadar vergi derse paşa paşa ödeyeceğim ben de.
Saçmalık, yurtdışı banka hesabım üzerinden alım satım yapıyordum ben zaten umarım etkilemez beni TR ile bir alakam kalmıyor çünkü. Bakalım şirketler ne diyecek bu işe.
Hocam Türkiye'den para geçiriyorsan, illa biraz vergi verirsin. Büyük ihtimalle şirketler büyük tepki koyacaklar. Seni etkilemez bence yurtdışı banka hesabınla iş yaptığından dolayı.

Hocam devlette para bitti, nereden para koparsam diye her şeyi yapıyorlar. Geriye dönük de vergi çıkar, onun faizini de ödersin. Büyük paralar dönüyor, vergisi de tuzlu olacaktır. Devlet krizi fırsata çeviriyor gibi. Umarım iyi bir vergi gelir, ekran kart sorunu biter. Ben de eskiden biraz mining yaptım ve Binance üzerinden banka hesabıma para aktardım, ne kadar vergi derse paşa paşa ödeyeceğim ben de.

Hocam ben kripto para alım satım için konuşmuştum ama mining için iyi vergi gelse güzel olur piyasayı sömürdüler.

Devletin müdahale edebileceği tek nokta parayı bankaya çekmeye çalıştığınızda keseceği komisyon. Al-Sat'a bile müdahale etme imkanları yok, içiniz rahat olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı