Çözüldü KTC H27t22C monitörde OSD üzerinden ne gibi ayarlar yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Menemen54

Decipat
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Monitör
KTC H27T22C
Bu monitör bazen renkleri bana pek canlı hissetirmiyor. Herhangi bir renk ayarı yapmam gerek var mıdır? Ben OSD ekranında bayağı bir ayar kurcaladım ama genel olarak parlaklık arttırma, OverDrive'ı "gelişmiş"e çekmek ve FreeSync'i açmak dışında pek bir şey yapmadım. Renkler bazı zamanlarda biraz daha canlı gözükebilir gibi hissediyorum. Gerçi bu ekranın parlaklığını %50 civarında kullanmamdan kaynaklı olabilir, çünkü gözümde fotofobi, astigmat ve nistagmus gibi hastalıklar olduğu için fazla parlaklık gözlerimi yoruyor. Sizce renk sıcaklığı, doygunluk, gama, kontrast gibi ayarları ellemeli miyim, yoksa fabrika ayarları zaten yeterli midir?

OSD ekranı:

Ekran görüntüsü 2025-11-14 124357.png

seçili ayarlar:
Ekran

Parlaklık: 60.
Kontrast: 75.
Siyah eşitlik: 50.
Ön ayar: Kişisel.
En boy oranı: 16:9
Keskinlik: 50.
Profesyonel modlar: sRGB.

renk
Renk sıcaklığı: Normal.
Gama: 2.2
Hue: Tüm renkler 50.
Doygunluk: Tüm renkler 50.
Mavi ışık filtresi: 0

oyun kurulumu
FreeSync: Açık.
OverDrive: Gelişmiş.
Oyun asistanı: Herhangi bir zamanlayıcı, hedef noktası, FPS sayacı açık değil.
Dcr: Kapalı.
MPRT: FreeSync açık olduğu için kapalı.

gelişmiş ayarlar:
HDR: Kapalı.
DOC/CI: açık.

Geri kalan ayarlar zaten OSD ile ilgili. Bu ayarların çoğu fabrika ayarları; ben sadece FreeSync'i açtım, aslında kapalıydı ve driver sorunları sebebiyle kullanmayı tercih etmiyordum. 25.11.1 WHQL sürümü geldikten sonra tekrar açmayı düşündüm, belki bu sürümde driver sorunları düzelmiştir diye. Onun dışında parlaklığı 60 yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Srgb yapma renklerin solmasına sebep olur. Native yok mu?

Evet, 'yerel' yapınca gerçekten bir canlılık geldi ekrana. Aslında fabrika ayarlarına sıfırladığımda 'Yerel' seçili geliyormuş, sanırım yanlışlıkla ayarları karıştırırken onu sRGB yapmışım.

Evet, 'yerel' yapınca gerçekten bir canlılık geldi ekrana. Aslında fabrika ayarlarına sıfırladığımda 'Yerel' seçili geliyormuş, sanırım yanlışlıkla ayarları karıştırırken onu sRGB yapmışım.
Renk gamutunu sınırlamışsınız. Srgb daha iyi gibi gözükse de en dar renk gamutu bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı