Kuantum dünyasında birinci şahıs yöntemiyle ile gezmek

Makaleler
12
Bildiğiniz üzere teknoloji gelişiyor. Kameralar daha da küçülüyor ve kuantum fiziği hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Atomların küçültülmesi de mümkün olduğuna göre kuantum dünyası olmasa bile belki gelecekte atomların boyutuna kadar inebiliriz. Kuantum dünyası ise bambaşka bir boyut. O seviyeye iner miyiz bilemiyorum.

Ben şöyle bir teknolojiden söz edeceğim; kameralar o kadar çok küçülecek ki atomlar görülmeye başlanacak. Bu kamera sanal gerçeklik gözlüğü ile birlikte hareket edecek. Yani biz nereye dönersek kamera oraya dönecek. İstediğimiz tarafa yürüyebileceğiz. Böyle bir teknoloji sizce gelecekte olacak mı?

Zaten atom tek bir tanecik. Kamera da birden fazla atomdan oluşacaksa bu kamera nasıl atom boyutunda olacak? Evrenin dokusu Planck ölçeğine kadarsa bizim de bir sınırımız vardır bence.

Son düzenleme:
Zaten atom tek bir tanecik. Kamera da birden fazla atomdan oluşacaksa bu kamera nasıl atom boyutunda olacak? Evrenin dokusu Planck ölçeğine kadarsa bizim de bir sınırımız vardır bence.
Planck uzunluğu atomdan bile kat kat daha küçük bir ölçü birimi ve şu ana kadar teorilerde yer alan bir bilgi, yani kesin bir veri değil. Atomların küçültülmesinin mümkün olduğu söyleniyor. Belki bu teknik ile atom boyutuna inilebilir. Atom boyutu olmasa bile atomdan birkaç kat daha büyük olsa dahi güzel keşifler yapılabilir.

Planck uzunluğu atomdan bile kat kat daha küçük bir ölçü birimi ve şu ana kadar teorilerde yer alan bir bilgi, yani kesin bir veri değil. Atomların küçültülmesinin mümkün olduğu söyleniyor. Belki bu teknik ile atom boyutuna inilebilir. Atom boyutu olmasa bile atomdan birkaç kat daha büyük olsa dahi güzel keşifler yapılabilir.
Öyle bir kamera yapılabileceğini sanmıyorum ama yapılabilse dediğin gibi güzel olurdu. Şimdilik atomları ve yapılarını simüle etmekle yetineceğiz.

Yapamazsin, cunku observation ~ state arasi iliski var kuantum mekaniklerinde.
bkz: observer effect.

Senin gozlemlemen kuantum ovreninde state farkliligi olusacak ve bu sebeple aslinda olandan farkli bir seyi gozlemlemis olacaksin.

Yine Heisenberg belirsizlik ilkesi sebebiyle alet yardimiyla bir seyleri olcumlemeye kalkisman da bazi farkli seyleri olcumlenemez hale getirecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı