Küçük kardeşimden dayak yedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruined Life

Decapat
Katılım
22 Mart 2019
Mesajlar
23
Öncelikle 98 doğumlu olduğumu belirteyim. Doğum tarihimi yanlış yazmışım. Ben 21 yaşındayım, küçük erkek kardeşim ise 17 yaşında. Küçük kardeşim 1 yıldır spora gidiyor. Ben de gitmek istedim ama annem ve babam ''Kendi paranı kazan öyle git.'' diye tersledi. Ben de işe girdim. Ama iş yorgunluğundan dolayı henüz spora başlayamadım. Cumartesi akşamı işten döndüm. Bilgisayarın başına oturmak istedim ama küçük kardeşim kalkmamakta ısrar etti. Kavga ettik ve beni dövdü. 2 gündür bunalımdayım. Başka şeylere odaklanmaya çalışıyorum ama nafile. İntiharı bile düşünüyorum. Bir insan nasıl küçük kardeşinden dayak yiyebilir? Cidden anlam veremiyorum. Spora gidiyor ama ben 4 yaş büyüğüm. Bu olayın etkisinden nasıl kurtulabilirim?
 
Son düzenleme:
Bunları kafaya takma. Sen de kick boksa git. Bir daha yanlış yaparsa sen de onu döversin. (Kavga yapmanı önermem ama sen de armut toplama yani çalış) Bazı insanlar normalden güçlü olabilir, halamın oğulları da ayni. Küçük olan spora gidiyor ve büyüğü geçen dövdü hiç bir şey yapamıyor, çok üzüldüm ama çalışmak senin elinde.
 
Kafaya takılacak bir şey değil dostum. Benden kaç yaş küçük çocukların vücutları iyi, sakalları var benden daha büyük gözüküyorlar hatta. 😂 Genetik, güç kuvvet meselesi olabilen şeyler bunlar.
 
Bence bunun çözümü şiddet değil. Kardeşinizi karşınıza alın ve sert ama düzgün bir şekilde onun büyüğü olduğunuzu, size saygı göstermesini söyleyin. Anne ve babanızla da bunu konuşun. Onlar da tembihlesin. Bir daha saygısızlık yapmaz diye düşünüyorum.
 
Kardeşim işin kıvamını bilmen lazım. Kardeşinle arandaki saygıyı hiç bir zaman yitirmemen gerekiyor. Sen kavga çıkmasına getirmeyecektin işi o da abisine el kaldirmayacakti. Benim de küçük kardeşim var aramızda iki yaş fark var. Çocukken kavgalarimiz olurdu. Fakat ben ergenliğe girdikten sonra bunları kestim. Abiligimi bastırmaya başladım. Ciddi konuştum. Yeri geldi kızdım yol gösterdim ama döverek değil. Gücüm yeterdi. Benden daha sonra ergenliğe girdi ve kendisi dayıma çekmiş bir baktım boyda kalıpta beni geçti sıpa. Benden uzun olduğu halde benden güçlü olduğu halde benim kizmamdan sinirlenmemden korkar hala. Huyuma gider. Sende kardeşinle konuşma bir süre. Hatalı olduğunu anlasın. Annenden yardım iste böyle böyle kalbim kırıldı anne nasıl unutacağım falan diye. Uzun bir süre kırgın ol onu ciddiye alma. Kendi bir şekilde özür diler. Kardeşin bu senin onu dövmek için kursa gidecek halin yok ya. Sana birşey olduğunda technopattan arkadaşların gelmeyecek yardıma kardeşin koşacak. O sana yaptığından hep utanacaktir tabi ki sende işi o duruma soktuğundan dolayı utanacaksın. Bir daha o duruma düşürme kendini. Bu işler saygıyla sevgiyle olur. Abilik yap örnek ol.
 
Kardeşin sana saygı duymuyor dostum. Sağlam bir duruşun ve psikolojik gücün olması lazım. Kaba kuvvetle çözülecek bir iş değil. Gelecekte kardeşlik ilişkinize yansıyabilir. Bu hareket ve davranışları devam ettirirse eğer sana bağımlı olduğu konulardaki kaynaklarını onun için harcamaktan kaçın.
Sende döv, ağzını burnunu kır diyen kişilere aldanma. Kendini bilmezce yazılan bir kaç lakırdı.
 
Onu zekanla alt et dicem (diyeceğim) de bu sefer de aptal olduğunu düşünüp bunu hazmedemezse yine sana sarar. :) Hayat çok saçmadır bir gün gelir bakarsın onunla kavga etmeyi bile özlediğin günler olur. Uzak dur şimdilik boşver :)
 
Kardeşin büyük yanlış yapmış. Ama o ergenlik çağında, sende de hata var sen daha aklı başında davranıp olayı kavga boyutuna getirmemeliydin. Olay dövmek veya dayak yemek değil. Kocaman olmuşsunuz artık kavga etmeniz hiç hoş bir durum değil. Sen tavrını koy gelip özür dilemesi lazım illa ki normal şartlarda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı