Küçük şehirde iş tavsiyesi

lazkopat1599

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2020
Mesajlar
412
Çözümler
2
Merhaba İstanbul'dan eşimin tayini nedeniyle Trabzon'a geldim asıl meslek güvenlik zamanında bilgisayar teknolojileri okumak istedim olmadı, serseriydik o zamanlar. Teknolojiden iyi anlarım. Telefon tamiri kendi çapımda yaparım diğer elektrik elektronik de öyle ama kendi çapımda tabii. Burada iş bulmak bayağı zor. Dükkan açmak istiyorum ancak ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Bakkal en basit en kolay geldi gözüme. Bir yere gittim görüştüm aylık 3 bin net kar dedi. Ben de açmak için en az 50 bin kredi çekip açacağım kredi parasını ödemiyor bu durumda. Aylık 4-5 net kar olsa yeterli bana yani 50 bin kredi ile aylık net 4 ile 5 bin arasında gelir getiren bir iş bakıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Ticaretde risk her zaman vardır, ama asıl bu dönemde daha çok kar yapan tek yer bakkal mesela 2 günlük sokağa çıkma yasağında adam 1 aylık satış yapıyor iki gün kapalı olsa ne olur? Kendim sitede oturuyorum bizde alan müsait değil site içerisinde bir market açtığın zaman aylık 100 binden fazla gelir geliyor kendimde sitelerde çalıştığım için biliyorum bir de o bölgede teksen ve kurye veriyorsan senden kralı yok. Biliyorum ama ortam yok işte yapacak yer yok maalesef.
 
İkamet ettiğiniz muhit ne kadar uygun bilemem ancak gıda veya al-sat yapabilirsiniz. Köyde büyüdüyseniz veya bilginiz varsa hayvancılık yapabilirsiniz. Bunlar harici başka iş yaparsanız bu zamanda zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı