Küçükken korsan oynadığım oyunları satın almam etik mi?

Bir oyun alacaksam korsan indiriyorum ve vakit geçiriyorum. Değeceğini düşündüğüm olursa satın alıyorum. Düşünmezsem korsanı da oynamıyorum.
 
Biliyorum şimdi dalga konusu olacağım. Neden bu forumda emeğe saygı anlayışı oldukça sınırlı ? Ne bileyim, ben başka bir şeyleri baz alarak konular açıp kendisi ile böyle böbürlenen insanları neredeyse hiç görmedim, hatta hiç görmedim desem daha doğru olur. Fakat orjinal oyun alanlar görevini tamamlıyor.
 
Aynısını bende yaptım. Bu bir nevi oyunu ödünç alıp sonra parasını vermek gibi. Kimsede hakkın kalmıyor.
 
Eskiden ne güzel CDOYUN tarzı dergilerle demo oyunlar verilirdi. Korsan oyuna her türlü karşıyım ama Steam'in koyduğu 2 saat sınırı bence bir oyunu değerlendirmeye yetecek bir vakit değil. Oyunların %99'ununda artık demo çıkartmadığını düşünürsek yayın ve videolarını izlemekten başka keşfetme şansımız bulunmuyor.

Abandonware oyunlar dışında hiçbir korsan yöntemini doğru bulmuyorum ancak üreticilerin de demo ile deneme fırsatı sunması gerekiyor.
 
Çocukluğumda birçok oyunu korsan oynadım. GTA serisinden Undertale ve ETS'ye kadar. Şu an oynadığım tüm oyunların hepsi neredeyse kütüphanemde var. Fakat aklımdaki soru bu yaptığım şey sizce etik mi? Yani bir oyunu korsan olarak oynayıp belli bir süre sonra satın almak. Şahsen ben bunu yapınca içim rahat ediyor ama size de sormak istedim. Soru da aklıma arkadaşımın korsan Spider-Man oynamasından geldi. İndirime girdiğinde alacağını söyledi. Bu da farklı bir yöntem.

Ben de aynısını yapıyorum. Ve gayet etik. Sonuçta oyunu yapanlara para vermiş oluyorsunuz.
 
Açıkçası belli başlı oyunlar Dying Light 2, Resident Evil Village gibi pahalı oyunlara bütçem yetmediği için korsan oynarım ama sonrasında satın alır mıyım bilmem. Çünkü yani 350TL günümüzde benim gibi bir öğrenci için az bir para sayılmaz.
 
Hocam ben hiçbir zaman orijinal oyun kullanmadım Valorant CS:GO Zula LoL dışında bu oyunlarda zaten ücretsizdi mesela Tower unite oyununu çok seviyorum fakat 35 TL daha yaşım küçük aile üyeleri oyunlara para yatırmamı yasaklıyor bu yüzden ya korsan oynayabilirim ya hiç
 

Geri
Yukarı