Küfür etmeden duramamak

Küfür ihtiyacınızı insanlardan uzak olduğunuz zamanlarda giderin. Örneğin oyun oynayın veya dizi/film izlerken kötü karakterlere küfredin.

Sosyal hayatınızda, insanların içinde küfretmediğiniz müddetçe sıkıntı olmayacaktır bence.
 
Küfür ihtiyacınızı insanlardan uzak olduğunuz zamanlarda giderin. Örneğin oyun oynayın veya dizi/film izlerken kötü karakterlere küfredin.

Sosyal hayatınızda, insanların içinde küfretmediğiniz müddetçe sıkıntı olmayacaktır bence.
Kesinlikle katılıyorum. Zamanla alışırsınız. Şimdiden şeytana küfretmekle başlayabilirsin. Toplu ortamlarda kullanmaktan kaçınırsan bu sıkıntın gider.
 
Şimdiden şeytana küfretmekle başlayabilirsin

1. Şeytan da olsa küfretmek bir Müslümana yakışmaz. Küfretmekle asıl görevinizi de yapmamış olursunuz. Çünkü şeytanın insana musallat edilmesinin hikmeti, gaflete düşen insanı uyandırıp, Allah'ın dergâhına iltica etmeye sevk etmektir. Onun için bu durumlarda istiaze etmeyip sırf sövüp saymakla belki kendimizi rahatlatıyor olabiliriz, ancak şeytanını da bu davranışımızdan kıs kıs güldürebiliriz.

2. Şeytan cin taifesindendir. Cinler bize görülmeyen varlıklar olduğu gibi, şeytanları da göremeyiz. Allah kainat çapında uyguladığı büyük bir projeyi, keyfimize göre değiştirmez. Kaldı ki, şayet şeytanı görseydik, onunla güreşmek şöyle dursun, cin çarpmışa dönerdik.

Şeytanın gizli olması imtihanın da bir gereğidir. Aksi takdirde şeytanı gören herkes Müslüman olurdu. Hz. Ebu Bekir-i Sıddık gibi sadakatin zirvesinde olan bir kimse ile, yalancılığın çukurunda olan Müseyleme-i Kezzap aynı seviyede olurdu. Bu ise, bir haksızlıktır. Demek ki, şeytanın görülmemesi değil, görülmesi haksızlıktır.

3. Dünya imtihan yeridir. İnsî ve cinnî şeytanların varlığı, âhiret hayatının varlığına delildir. Çükü eğer bu zalim şeytanların cezasını çekeceği bir diyar yoksa, bu bir haksızlık olur. Zalim ile mazlumu, haklı ile haksızı, Allah'a itaat edenle itaat etmeyeni eşitleyecek bir ölüm yerden göğe haksızlıktır. Demek ki, ölüm ötesi bir mükâfat ve ceza yerinin olması, Allah'ın rahmet, hikmet, izzet ve adaletinin de bir gereğidir.

Kaynak: Şeytana lanet okumanın günahı var mıdır? O bizi görüyor, biz neden onu göremiyoruz? Şeytan ve kötülerin cezası ahirete mi kalacak? Dünyaya bakıyorum hep onlar kazanıyor gibi; içimiz hep kin ve acı ile doluyor? | Sorularla İslamiyet
 
Karşındaki insana küfür etmediğin sürece sorun yok. Öbür türlü sinirini küfür yerine başka bir şeyle atmazsan sinir patlaması yaşarsın :D
 
Arkadaşlar, en boş olmadık şeylere bile sövüyorum. İçimden küfür etmek geliyor. Küfür edince sanki tüm sinirimi atmış oluyorum ama ortada küfür edilecek bir şey yok fakat yine de ediyorum. Ne yapmam lazım?
Acı biber yöntemini deneyin. Küfürün hiç bir şeye yaramadiginin farkında olun. Derin nefes alıp vererek kendinizi sakinlestirebilirsiniz kendinizi sakinleştirmenin başka yolları da var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı