Kültürlü ve kibar arkadaş nasıl bulabilirim?

Kaliteli şeyler nadir bulunur. Her yerde elmas bulunsaydı değeri kalır mıydı?

Evet dediğinde haklısın maalesef yorumun için teşekkür ederim.
Bulamazsın burası Türkiye kardeşim nerede kültürlü insan gördün bize de göster.

Doğru söylüyorsun yani burası Türkiye.
Bulunduğun çevrelerde sürekli bunlarla alakalı konuşursan insanlar senden sıkılır. Ayrıca fark edilmeyi istemeye devam edersen daha çok yalnız kalırsın.

Devamlı konuşmuyordum ve fark edilmeyi pek de takmıyordum ama konuştuğum insanlarla yabancı bir dili konuşuyorum gibi hissediyorum onlar siyah ben beyaz gri yolu bulmayı deniyorum.
Acaba aynı şehirde mi oturuyoruz diye merak ettim bir an, bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum son zamanlarda.

Bursa şehrinde oturmaktayım.
 
Bende aynı durumdan muzdaribim ama bazen düşününce belki de böylesi daha iyidir, seni yoracak, yıpratacak insanlarla bir arada olmaktansa yalnızlık daha iyidir. Yine de inşallah gelecekte iyi insanlar ile karşılaşırsın, karşılaşırız.
 
Devamlı konuşmuyordum ve fark edilmeyi pek de takmıyordum ama konuştuğum insanlarla yabancı bir dili konuşuyorum gibi hissediyorum onlar siyah ben beyaz gri yolu bulmayı deniyorum.
Son cümleyi "maalesef ki çevremdeki çoğu insan o çabalarımı görmezden gelmekte" buna istinaden yazmıştım, yanlış anladıysam kusura bakma.

Konuya dönersek, zaten baktığımızda çok okumuş ve bir farkındalığa sahip olan insanlar genelde toplumdan uzaklaşmış bir halde yaşam sürerler, sen de fark etmişsindir. Temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğin sürece, derdini rahatlıkla dile getirebildiğin sürece yani kendi ayaklarının üzerinde durabildiğin sürece asosyal olmanda kötü bir durum yok.

Kafa dengi birini bulmak çok zor bulsan bile o kişiyle rahatlıkla arkadaş olursun ama kafa dengi olmayan biriyle arkadaşlık kurabilmek bence bir noktada daha önemli.
 
Mesela technopat gibi bir mecrada buna yanıt aramak yerine; tiyatro, opera veya sergi tarzında yerlere gitmeni öneririm.
Ayrıca kitap forumları da var, okuduğu kitaplar hakkında konuşan entelektüel insanların çoğunlukta olduğu foruma gitmeni öneririm.
 

Geri
Yukarı