Kütle alınmalı mı ve nasıl alınır?

Daha fazla  
Şu an vücudum genel olarak bakıldığında ne zargana ne da kilolu bir kütleye sahip. Yağ oranım düşük, sırtımda omurga kemiği falan gözüküyor. yani biraz esneme olursa öne. Kol mesela çalışıyorum ama kütle koymadan yeterince büyür mü? Henüz daha başlardayım, bir ay olmak üzeredir fakat bundan aylar önce yine 1 ay kadar gitmiştim.

Birden kütle alma bence hocam. Düzenli spor yaparken aldığın kaloriyi artır yavaş yavaş kas yaparken artır kilonu daha sağlıklı dağılır vücuduna direkt göbek yapmazsın.

Kütle koyulmalı, bu kilolusu için de zayıfı için de geçerli bence.

Çünkü: Yapım işi(zarganadan kaslı hale) her zaman yıkımdan(kiloludan fit hale) daha zor olur.
Bu sebeple de olabildiğince kütle koyup ardından kilo verme işine geçerseniz zarganalıktan fit hale gelmekten daha kolay şekilde hedefinize ulaşırsınız.

Kütle koyulmalı, bu kilolusu için de zayıfı için de geçerli bence.

Çünkü: Yapım işi(zarganadan kaslı hale) her zaman yıkımdan(kiloludan fit hale) daha zor olur.
Bu sebeple de olabildiğince kütle koyup ardından kilo verme işine geçerseniz zarganalıktan fit hale gelmekten daha kolay şekilde hedefinize ulaşırsınız.
Peki hocam bunu nasıl daha rahat yapabilirim? Yani gainer veya kilo almakta yardımcı olacak bir öneriniz var mı? Çünkü mevcut konumda ben sadece ev yemeği yiyorum ve ordan burdan protein alıyorum. Aklıma gelmişken kalori takibi nereden yapabilirim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
    Yukarı