Kütle mi koyulmalı yoksa form mu korunmalı?

geraltofrivia0

Attopat
Daha fazla  
Düzenli olarak haftanın 4 günü spor yapıyorum boyum 182-183 kg 70 sizce bu formu korumalı mıyım yoksa kütle mi kazanmalıyım? Şu an formumu çok seviyorum belim çok ince omuzlarım belime göre çok geniş hafiften karın kasları gözüküyor ama spordaki bazı arkadaşlarım kütle koy diyorlar en az 80 kg ol diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Formunu seviyorsan değişme aynı kal cidden bu en önemli şey. Kütle koymak iyi güzel ama koyduğun zaman onun da negatif yanları var yani. Ben kendimden örnek vereyim ben 85 kg'den 105 kg'ye çıktım. Çok sağlam kütle koydum eski halime göre aşırı fark var ama bu kütleyi koyarken de hem yağlandım, hem vücudumda bazı bölgelerde bariz çatlaklar oluştu. O yüzden en önemli şey sen kendini beğeniyor musun beğenmiyor musun, gerisi önemli değil. Kütle koyacaksan da en temiz şekilde bulk yapmaya bak önerim o.

Formunu seviyorsan değişme aynı kal cidden bu en önemli şey. Kütle koymak iyi güzel ama koyduğun zaman onun da negatif yanları var yani. Ben kendimden örnek vereyim ben 85 Kg'den 105 Kg'ye çıktım. Çok sağlam kütle koydum eski halime göre aşırı fark var ama bu kütleyi koyarken de hem yağlandım, hem vücudumda bazı bölgelerde bariz çatlaklar oluştu. O yüzden en önemli şey sen kendini beğeniyor musun beğenmiyor musun, gerisi önemli değil. Kütle koyacaksan da en temiz şekilde bulk yapmaya bak önerim o.

Yaşım 16 diyet yaparken biraz zorlanıyorum ama üstesinden geliyorum bir şekilde hatta alıştım bile diyebilirim ben vücut hatlarımın belirigin olmasını seviyorum parçalı görünmek istiyorum malum yazda geliyor daha estetik görünmem lazım bir de benim çok hızlı bir metobolizmam var kilo almakta çok zorlanıyorum hayatım boyunca maximum 75 kg gördüm.

Formunu seviyorsan değişme aynı kal cidden bu en önemli şey. Kütle koymak iyi güzel ama koyduğun zaman onun da negatif yanları var yani. Ben kendimden örnek vereyim ben 85 Kg'den 105 Kg'ye çıktım. Çok sağlam kütle koydum eski halime göre aşırı fark var ama bu kütleyi koyarken de hem yağlandım, hem vücudumda bazı bölgelerde bariz çatlaklar oluştu. O yüzden en önemli şey sen kendini beğeniyor musun beğenmiyor musun, gerisi önemli değil. Kütle koyacaksan da en temiz şekilde bulk yapmaya bak önerim o.

Bir de ben belimin hep ince kalmasını isitiyorum şu an tahminimce belim 73-70 cmdir o yüzden böyle kalmak isitiyorum.

Yaşım 16 diyet yaparken biraz zorlanıyorum ama üstesinden geliyorum bir şekilde hatta alıştım bile diyebilirim ben vücut hatlarımın belirigin olmasını seviyorum parçalı görünmek istiyorum malum yazda geliyor daha estetik görünmem lazım bir de benim çok hızlı bir metobolizmam var kilo almakta çok zorlanıyorum hayatım boyunca maximum 75 kg gördüm.
Bir de ben belimin hep ince kalmasını isitiyorum şu an tahminimce belim 73-70 cmdir o yüzden böyle kalmak isitiyorum.
Hocam o zaman boşverin kütleyi estetik, parçalı olun daha iyi. Bende diyetteyim 105'ten 90'a düşeceğim. Kütle işi sosyal medya ile çok büyüdü gerçekten. Yoksa herkes içten içe aslında estetik ve parçalı görünmeyi daha çok seviyor. Sosyal medyanın etkisi olmasa kütleyi savunan çok çok daha az insan görürdük. Bende kütleli halimi denedim ama estetik olmak kesinlikle daha güzel.

Hocam o zaman boş verin kütleyi estetik, parçalı olun daha iyi. Bende diyetteyim 105'ten 90'a düşeceğim. Kütle işi sosyal medya ile çok büyüdü gerçekten. Yoksa herkes içten içe aslında estetik ve parçalı görünmeyi daha çok seviyor. Sosyal medyanın etkisi olmasa kütleyi savunan çok çok daha az insan görürdük. Bende kütleli halimi denedim ama estetik olmak kesinlikle daha güzel.

İşte bende onu diyorum benim vücut yapımda müsait geçen yaz 6 tane İzmir bombası yarım kutu Nutella yedim yine kilo almadım.

Düzenli olarak haftanın 4 günü spor yapıyorum boyum 182-183 kg 70 sizce bu formu korumalı mıyım yoksa kütle mi kazanmalıyım? Şu an formumu çok seviyorum belim çok ince omuzlarım belime göre çok geniş hafiften karın kasları gözüküyor ama spordaki bazı arkadaşlarım kütle koy diyorlar en az 80 kg ol diyorlar.
doğru bir şekilde koyacaksan tabiki yapılabilir ama bence vücut ölçülerin güzelse görüntünde iyiyse gerek yok,tabi herkesin fikri kendine ama ben fit gözükmeyi daha çok seviyorum. vücut ağırlığı ile çalışıp güçlenmek daha hoşuma gidiyor.sporcusun sonuçta 10barfiks bile çekemeyecek hale gelmemek gerek.farmokolojik bir şekilde yapmıyorsan kısa vadede çok yağlanıyor insan

Doğru bir şekilde koyacaksan tabii ki yapılabilir ama bence vücut ölçülerin güzelse görüntünde iyiyse gerek yok, tabii herkesin fikri kendine ama ben fit gözükmeyi daha çok seviyorum. Vücut ağırlığı ile çalışıp güçlenmek daha hoşuma gidiyor. Sporcusun sonuçta 10barfiks bile çekemeyecek hale gelmemek gerek. Farmokolojik bir şekilde yapmıyorsan kısa vadede çok yağlanıyor insan.

Ben diyeti bayağı sürdürebiliyorum böylede gitmeye kararlıyım şu an ekmek bile yemiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı