Kulaklık hoparlörü ile webcam mikrofonunu kullanmak

Biliyorum biliyorum çok çok karışık bir başlık fakat demek istediğim olay şu, kulaklığımın mikrofonu sıkıntılı (su girdi) ve aşırı gürültülü ses gidiyor. O yüzden Webcam mikrofonunu kullanmak istiyorum. Fakat kulaklığı çıkarınca da ses hoparlörden çıkıyor, bunu nasıl engelleyebilirim? Discord'dan denedim sadece tek mikrofon gözüküyor, o da kulaklığın mikrofonu oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum biliyorum çok çok karışık bir başlık fakat demek istediğim olay şu, kulaklığımın mikrofonu sıkıntılı (su girdi) ve aşırı gürültülü ses gidiyor. O yüzden Webcam mikrofonunu kullanmak istiyorum. Fakat kulaklığı çıkarınca da ses hoparlörden çıkıyor, bunu nasıl engelleyebilirim? Discord'dan denedim sadece tek mikrofon gözüküyor, o da kulaklığın mikrofonu oluyor.

Driver kurmalısınız gibi bende dediğin gibi kullanıyorum.

Voicemeeter kullanın. Kontrol edin Hardware Input seçeneği altında USB Webcam Mic gözüküyor mu diye.
1610633653233.png

Gözüküyorsa yaptığım ayarları aynen yap.

Hocam, ses ayarlarından değiştirip deneyin. Mikrofon olarak Realtek/HD Audio varsa devre dışı bırakıp deneyin. Bunun yerine kamerayı ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı