Kulaklık Lehimleme

Abrams

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Şimdi durumu en basit haliyle anlatayım. Earpods kulaklığımın sağı, jak girişinin hemen dibindeki korumalığın kopması sebebiyle zaman içerisinde koruma olmadan kablo eğilip büküldüğü için sağı bozuldu, sol tarafı çalışıyor. Bunu lehim ile yapılabileceğini söyleyenler var. Kablo kopmadı, koptuysa da içeriden kopmuştur göremediğim için bilemiyorum. Lehim makinesi var, ben kablonun dışındaki plastiği kessem, içerideki kabloyu görebilecek duruma getirsem lehim makinesi ile yapabilir miyim ve en takıldığım kısım sol kulaklığın kablosunu eritme ihtimalim var mı? Sol kulaklığı da bozmadan yapmak istiyorum. Ve şöyle bir şey de duydum, Earpods kulaklıklar çok zor lehim tutuyormuş, Apple özel bir malzeme kullanıyormuş kablolarda doğru mudur bu?

Şimdi durumu en basit haliyle anlatayım. EarPods kulaklığımın sağı, jak girişinin hemen dibindeki korumalığın kopması sebebiyle zaman içerisinde koruma olmadan kablo eğilip büküldüğü için sağı bozuldu, sol tarafı çalışıyor. Bunu lehim ile yapılabileceğini söyleyenler var. Kablo kopmadı, koptuysa da içeriden kopmuştur göremediğim için bilemiyorum. Lehim makinesi var, ben kablonun dışındaki plastiği kessem, içerideki kabloyu görebilecek duruma getirsem lehim makinesi ile yapabilir miyim ve en takıldığım kısım sol kulaklığın kablosunu eritme ihtimalim var mı? Sol kulaklığı da bozmadan yapmak istiyorum. Ve şöyle bir şey de duydum, EarPods kulaklıklar çok zor lehim tutuyormuş, Apple özel bir malzeme kullanıyormuş kablolarda doğru mudur bu?

Nereden kırıldığını biliyorsanız olabilir. İçinde renkli iplikler var çakmak ile eritin kablosu çıkar ortaya.

Nereden kırıldığını biliyorsanız olabilir. İçinde renkli iplikler var çakmak ile eritin kablosu çıkar ortaya.
Nereden bozulduğunu tam olarak bilmiyorum işte, jak girişinin dibindeki kablodan baya bi uğraştıktan sonra ses geliyordu şu an hiç gelmiyor da o taraflardan bozulduğunu düşünüyorum bu deneyimimden dolayı.
Kulaklık kablosu, en sevmediğim kablo türüdür. Lehimlemesi bence zordur ancak imkansız değildir. Eğer kulaklığı bozmadan söküp geri birleştirebilecekseniz lehimleyebilirsiniz. Öncesinde birkaç video izlemekte fayda var tabii ki. Apple'ın farklı ürün kullandığı konusunda da bilgim yok.
Teşekkürler, ben en iyisi bir elektrik elektronikçiye götüreyim onlar baksın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı