Rehber Kulaklık seçme rehberi

Hocam kulaklık sıralaması yaparsanız oyuncu için ve stüdyo için çok güzel olur.
Tam bunu yazacaktım kardeşim. Aynen bu başlık kullanışlı bilgi veriyor ama benim gibi bu konuda yarı cahil insanlar için bir "tier list" (fiyat kategorileri olursa tadından yenmez) olsa harika olur. Mesela hangileri stüdyo kulaklığı, hangileri normal kulaklık? Dediğim gibi bu konuda cahilim 😄

Tam bunu yazacaktım kardeşim. Aynen bu başlık kullanışlı bilgi veriyor ama benim gibi bu konuda yarı cahil insanlar için bir "tier list" (fiyat kategorileri olursa tadından yenmez) olsa harika olur. Mesela hangileri stüdyo kulaklığı, hangileri normal kulaklık? Dediğim gibi bu konuda cahilim 😄
Dediğim gibi çok derin bir konu ama madem bu kadar talep var değerlendireceğim. Yalnız profesyonel ölçüm yapamayacağım için bu liste objektif karşılaştırma sitelerine ve kullandıklarım için işitme yeteneğime bağlı olur.

Bütçeye bağlı çok değişen bir sıralama. Ayrıca Chi-Fi gibi dipsiz bir kuyuyu da işin içine dahil edersek bir 4 yıl daha araştırma yapmam gerekebilir :D .
Valla hocam KZ ZSN Pro X kullanıyorum 1-2 senedir. Metal olan kısmı aşındı ama hala gidiyor ya. Ama eğlenceli imzasına sahip olmasına rağmen ben sade buluyorum. HD58X almak istiyorum ama çok para ve DAC almak gerekebiliyor.

Bir iki bilgi de ben atayım.
Planar manyetik sürücüsü olan kulaklıkların bası daha kaliteli ve (punchy) olur.
Ve MQA dolandırıcılıktır :)
Planar gerçekten tatlı olay. Giriş seviyesi kullanmama rağmen hasta oldum. Edition XS falan nasıldır Allah bilir yani.
Ve MQA ağır pazarlama hilesi.

Planar gerçekten tatlı olay. Giriş seviyesi kullanmama rağmen hasta oldum. Edition XS falan nasıldır Allah bilir yani.
Ve MQA ağır pazarlama hilesi.
Ya hocam DAC olsa bende alacağım bir tane 400SE. Çok seviyorum o kulaklığı ama hassasiyet de ayrı bir problem bunlarda. Fazla güç istiyor.

Bu terimleri iyice öğrendikten sonra Rtings sitesi çok işe yarıyor. Doğruluğu elbette tartışılır ama yazanlar ile deneyimlerim neredeyse aynı. Kulaklık işi yordu beni şimdi de Opus X düşünüyorum inşallah üzmez müzik ve günlük kullanım için.

Bu terimleri iyice öğrendikten sonra Rtings sitesi çok işe yarıyor. Doğruluğu elbette tartışılır ama yazanlar ile deneyimlerim neredeyse aynı. Kulaklık işi yordu beni şimdi de Opus X düşünüyorum inşallah üzmez müzik ve günlük kullanım için.
Rtings benim de çokça kullandığım bir site. Taraflı, tarafsız konusu çok tartışılabilir bir konu ama bence de ölçümleri gayet yeterli.

K5 Pro ESS 5.6 Vrms'e kadar verebiliyor. Ben PCIe kartla 2Vrms'de kullanıyorum aşırı memnunum. Daha yüksek değerlerde neler olur tahmin bile edemiyorum.
Odyofil hobisini de bir yandan bu yüzden astım. Bütçe bazlı bir hobi maalesef. Çok isterim bir HD58X'im olsun. Veya HE400SE. Hadi kulaklık alındı tamam, bir de DAC işi var.

Odyofil hobisini de bir yandan bu yüzden astım. Bütçe bazlı bir hobi maalesef. Çok isterim bir HD58X'im olsun. Veya HE400SE. Hadi kulaklık alındı tamam, bir de DAC işi var.
32 Ohm DT 770 Pro çözer sanki sizi. Hem kaliteli, hem kolay beslenir. Ama dediğiniz gibi. AŞIRI bütçe bazlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı