Kulaklıklar ses uzatma kablosu olmadan çalışmıyor

Cherax

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2020
Mesajlar
466
Çözümler
3
Yeni topladığım bilgisayarımda hiçbir kulaklık (başka bir kulaklığın içinden çıkan kulaklık uzatma kablosu) olmadan çalışmıyor.
Kulaklıkları direk bilgisayara bağladığımda ses geliyor fakat başka harici bir mikrofon çalışmıyor. Windows algılıyor fakat kelebek kanadının sesi gibi çok az ses verebiliyorum, mikrofona bütün gücümle üflesem bile ses o kadar çıkıyor. Lütfen yardım edin. Eninde sonunda bu kablo kopacak ve ben ne yapacağım bilmiyorum.
Sorunun Windows'tan veya anakartımdan oluştuğunu düşünüyorum.
Sistemim:
Ekran kartı: ASUS RX580 8 GB.
İşlemci Intel: i7-3770.
Anakart: P8H61-M lx.
RAM: DDR3 2×8 GB.
Kasa: Rampage hardy 600W.

İsterseniz bahsettiğim uzatma kablosunu gösterebilirim.
Arkadaşlar neden cevap veren yok bu sorunu aylardır yaşıyorum, yardım edin lütfen.
 
Son düzenleme:
Uzatma kablosundan kastınız kulaklıktan gelen tek kabloyu çifte çevirip kasaya takmanıza yarayan kablo mu ? Eğer öyle ise amacı zaten Pc de mikrofon ve kulaklığı kullanabilmenize yarayan aparattır aynı zamanda. Çoğu kulaklık o olmadan bilgisayarda çalışmaz zaten.
 
Uzatma kablosundan kastınız kulaklıktan gelen tek kabloyu çifte çevirip kasaya takmanıza yarayan kablo mu? Eğer öyle ise amacı zaten PC'de mikrofon ve kulaklığı kullanabilmenize yarayan aparattır aynı zamanda. Çoğu kulaklık o olmadan bilgisayarda çalışmaz zaten.

Evet bilgisayara bağlanan kısmı 2 tane fakat benim anlatmaya çalıştığım şey, PC'nin herhangi bir mikrofon girişine harici ayrı bir mikrofon taktığımda Windows algılıyor ve düzgün çalıştığını gösteriyor fakat hiç çalışmıyor. Ayrıca kulaklığı sadece ses girişine taktığımda oyunlarda cızırtı yapıyor.
Ben anakartımdaki ses kartından olduğunu düşünüyorum.
 
Öncelikle sürücüyü kaldırdığımda Windows nasıl kendisi yükleyecek bunu bilmiyorum.
Ve nasıl donanım kimliğini aratıp indireceğimi bilmiyorum detaylı yardımcı olursan sevinirim.
 
Kaldırdıktan sonra aygıt yönecisinde en üst kategoride bilgisayarınızı seçip hemen üstünden "donanım değişikliklerini tara"ya basınca pc driveri arayıp (büyük ihitmalle bulup) yükleyecektir. Donanım kimliğini bulmak için buradan yardım alabilirsin. O kimliği de google'dan aratıp driver'ını bulabilirsin. Onu da yine aygıt yöneticisinden aygıtı bulup sağ tıkla "Sürücüyü Güncelleştir' e tıklayarak yükleyebilirsin.
 
Teşekküre ederim deneyeceğim. Bilgi veririm.
Kaldırıdım fakat ses gelmeye devam etti fakat mikrofon sesim ciddi derecede azaldı.
Daha sonra anakartımın sitesinden Realtek Audio driver kurdum (zaten bunu kullanıyordum)
Sonuç: İşe yaramadı.
Bilgisayarım toplama olduğundan mı bilemedim ama donanım kimliği olayı işe yaramadı.
Ne yapmam lazım arkadaşlar?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı