Kulaklıkta İade Oluyor mu?

İtopya gibi bazı siteler kulaklıkları hijyen gereği almıyor saçma kural tabi. Ama gidipte acil olan birisi tüketici hakem heyetine gidecek, uğraşacak, parasını alacak vs. bunlarla uğraşmak bile stres. En iyisi iade kabul eden sitelerden almak.
 
Kulaklığı başka bir bilgisayara taktım ses tekerleği çalışıyordu yani sorun benim bilgisayarımdaymış fakat ses tekerleğinden yapabildiğim diğer kontrolleri yapabildiğim halde sesi arttırıp azaltamıyorum
 
Hocam ses tekerleği bayağı ciddi görünür sorun alabilrisin bence. Trendyol çok sıkıntı çıkarıyormuş buna rağmen ben iademi aldım.

Merhaba, ben QCYT5 kulaklık aldım ve 3.gününde bozulma oldu. İade talebinde bulundum, gönderdim. Tahminime göre geri gönderecekler. Sizin süreciniz nasıl işledi anlatır mısınız rica etsem?
 
Merhaba, ben QCYT5 kulaklık aldım ve 3.gününde bozulma oldu. İade talebinde bulundum, gönderdim. Tahminime göre geri gönderecekler. Sizin süreciniz nasıl işledi anlatır mısınız rica etsem?
Direk firma kabul etti hocam firmaya da bağlı. Pürüz çıkarsa diye aynı anda Hakem heyetine başvuru yaptım zaman kaybetmeyim diye gerek kalmadı.
 
@BilgisayarKurdu Hocam bugün aldığım kulaklığın fatura düzenlenmenme tarihinden 10 gün geçmiş bulunmakta az önce iade başvurusu yaptım yarın da sabah erkenden İncehesap'a kargolayacağım. Malum haftasonundan dolayı pazartesi-salı gibi ellerine ulaşır kargo. Eğer bu sürede 14 gün geçmiş olursa cayma hakkımı kayıp mı ederim ? Yoksa başvuruyu 14 günden önce yaptığım için sorun olmaz mı ?
 
@BilgisayarKurdu hocam merhaba. Hepsiburada'dan aldığım Bluetooth kulak içi kulaklık kulağıma girmediği için ertesi gün iadeye yolladım kabul etmediler (firma Cyn Bilişim). Arıyorum, mail atıyorum geri dönüş yok. Belli ki işi yokuşa sürecekler ama kutunun dış jelatinini kaldırdım sadece açıp denemek için ve yeniden satışa uygun değil diye reddetmişler. Hepsiburada zaten varla yok arası müşteri memnuniyeti sıfır. THH ile sonuç alabilir miyim ve kaç hafta sürer bu işlem?
 
Cayma hakkı kapsamında, 14 gün içinde iade edilemeyen ürünler aşağıdaki gibidir:

• İsteğiniz ile size özel olarak üretilen veya üzerinden değişiklik ya da ilave yapılarak size özel hale getirilen ürünler.

• Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak sürekli değişen ziynet, külçe altın gibi ürünler.

• Sağlık ve hijyen açısından iadeye uygun olmayan ürünler; (İç çamaşırı, mayo, kozmetik gibi hijyenik durumu hassas olan ürünleri iade edebilmenin koşulu; ürünün açılmamış ve denenmemiş olmasıdır.)

• Tarafınızdan açılmış olan ses veya görüntü kayıtları (DVD, CD ve Kaset vb.). Basılı ürünler (Kitap, dergi vb.). Yazılım programları ve bilgisayar sarf malzemeleri.

• Çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler.

• Online teslimat ile gönderimi sağlanan servis ve hizmet ürünleri, online oyunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı