Kulaklıktaki cızırtı neden kaynaklanır?

KadirGN

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2014
Mesajlar
3.946
Makaleler
4
Çözümler
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok kulaklık denedim, hepsinde aynı sorun başıma geldi. Bazılarında boştayken dip ses geliyor, bazılarındaysa herhangi bir ses çalmaya başladığında cızırtı sesi de gelmeye başlıyor. Ayrıca geçen gün aldığım KZ ED12 kulak içi kulaklıkta hem boştayken dip ses geliyor hem de fareyi hareket ettirdiğimde veya bir sitede aşağı yukarı kaydırdığımda değişik bir ses geliyor. Bazen de fareyi hareket ettirdiğimde kasadan, tam emin değilim ama işlemci tarafından galiba, ses geliyor. Benzer sorun başına gelen varsa hangi donanımdan kaynaklandığını bulmak istiyorum.
Bu sorun dışında elektrik ile alakalı olduğunu düşündüğüm gecikme (input lag) sorunu ve görüntülerde tırtıklı kenar sorunu yaşıyorum.
Benim şüphelendiklerim PSU ve anakart.

Sistem özellikleri:
MSI Z370 Krait Gaming anakart
Intel i7 8700K işlemci
ASUS GTX 660 Ti DC II ekran kartı (Ekran kartını çıkarıp denediğimde de aynı sorunlar devam ediyor.)
G.Skill Ripjaws V 2x8 GB 3200 MHz bellek
FSP Hydro 600 Watt 80+ Bronze güç kaynağı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ikisi işini görecektir. Aynı sorunu gördüm. Bu da videosu. Saniyeli attım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Konuya ekleme yapıyorum. Fareyi hareket ettirdiğimde gelen ses sanırım anakart VRAM'lerinden geliyor. Ses sadece orada olsa sorun yok. Ama ben kasanın içindeki bütün sesleri kulaklığımda duyabiliyorum. Fareyi hareket ettirirken ve yazı yazarken. Boşta da belirli bir frekansta ses duyuyorum. Oyunlarda da FPS'e göre sesin frekansı değişiyor.
Boştayken güç planını değiştirince ses de değişiyor. Güç tasarrufunda neredeyse hiç ses çıkmıyor boştayken. Ama herhangi bir şey çalıştırdığımda ses yine geri geliyor.
Benzer sorunların çoğu ground looptan kaynaklanıyormuş. Eğer sorun benim kasamda değilse binadaki topraklama hattında gürültü olduğunu düşünüyorum.
Yıllardır yaşadığım sorunlar:

Özellikle bu monitör bozulduktan sonra binadaki elektrikten şüphelenmeye başladım.

Sorun sadece bu gürültü olsa hiç dert etmem. Ama oyun oynamama bile engel oluyor. Değişik bir gecikme var farede, klavyede. Bazen gecikme, bazen tutarsız hareket etme.
 

Geri
Yukarı