Kulaklıktan patlama sesi gelmesi

Doruk Efe

Picopat
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
801
Bir anda kulağımda patlamış gibi ses çıktı. Sonra cızırdamaya başladı. Kulaklığa ne oldu? Kulaklığı hala kullanmam bir sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar. Ben iki kulaklığımda benzer durumlarla karşılaştım. Birincisi normal Bluetooth destekli bir kulaklıktı. Bunda kalabalık bir ortama girdiğimde kulağımı bir ses bildiğiniz "çiziyordu". Bunun sebebi kalabalık ortamda da kablosuz ürünlerin ya da parazitlerin olmasıydı.
İkincisi ise ANC destekli bir kulaklığımı rüzgarda kullanırken kulağa gelen haşırtı sesi. Bunun sebebiyse ANC sisteminin bu kulaklıkta bildiğiniz düz ses dalgaları oluşturma gibi bir işlevinin olması. Fakat aynı şeyi rüzgar da yaptığı için bu iki dalga çakışıyor ve bu durum bana negatif bir etki olarak yansıyor diye düşünüyorum. Buna benzer sebeplerden ötürü böyle bir şey yaşanmış olabilir. Veya yukarıdaki yazarın dediği gibi hoparlör patlamış olabilir. Fakat hoparlör ile kulaklık üzerindeki filtreyi karıştırmayın zira filtre olmasa da pek problem olmuyor.
 
Hocam değiştireceğim zaten de değiştirene kadar sorun olur mu onu bilmiyordum bir de patladıpında düre zıızzıız diye ses çıkarıcağını sanmıyorum.
 

Geri
Yukarı