Kulaklıktan virüs bulaşır mı?

Bilgisayar üzerindeki hoparlörleri mikrofon olarak kullanan casus yazılımlar bile var. Bu açıdan imkansız olduğunu sanmam.

Bluetooth kulaklıklar geliştikçe içlerindeki MCU'lar da güçleniyor. Yazılım güncellemesi alabilen Bluetooth kulaklıklar üzerinden virüs bulaşması mümkün.

Kablolu kulaklıklarda olabilir mi bilmiyorum, 3.5mm jack girişi buna müsait olmayabilir. Ama yapılabiliyor olsa bile donanıma müdahale edilmesi lazım.

Bu söylediklerimle de kimse uğraşmaz, adam paşa paşa mining virüsünü yazar Windows bilgisayarlara yayar.

Konuyu niye açtınız bilmiyorum ama arkadaşınızın kulaklığını bağladığınız için cihazınıza virüs bulaşmaz. Pimpirikli olmaya gerek yok.

@Dutchman Hocam bilginiz var mı? Ben de bulaşmaz diye biliyordum ama bir konuda bulaşmaz diyen kişilere yanlış bilgi verilmiş.
Bulaşma ihtimali teorik olarak olsa da teknik olarak çok zor. Dahili depolamasının baştan yazılıp kendini sisteme kulaklık sürücüsü olarak tanıttığı sırada zararlıyı yüklemesi gerekli. Stuxnet gibi özel olarak hedef alınmış bir durumda kullanılabilir elbette fakat standart tüketiciyi hedef almaz.

Çok zor bir şey ama olabilir. Endişelenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Uyari alacağımı veya linç yiyeceğimi biliyorum ama soylemeden edemicem. Niye saçma sapan konular acip duruyorsunuz anlamıyorum ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı