Kule tipi soğutucu fan yönü ayarlama

Anakart MSI B450M-A Pro Max.
RAM Adata XPG D30.

Fan yaprakları ön tarafında fanı şu an olduğu gibi takarsam arka tarafa bu sefer havayı egsoz fanından çekecek o hava akşını bozacak. Benim demek istediğim bu durumu yani fanı ters çevirip takarsak sıcaklık olarak bariz farklar oluşur mu?
İki Ram slotu da dolu de mi?

Evet dolu.

Anlatmaya çalıştığım o. Egzoz fanıyla aynı yönlü montaj yapabiliyor musunuz? Fan buna elverişli mi?

Konumlandırdım ancak yine de gerdiriyor. Soğutucu fan yaprakları ön tarafta ben bu fanı ters çevirip arka tarafa taksam soğutma anlamında bir eksisi olur mu? Yani havayı soğutucundan çekip egzoz fandan atacak şekilde. Şu an kasanın önünden çekiyor havayı.
Ram'in tümü fana değiyor mu yoksa kenarlardaki daha yüksek kısımlardan dolayı mı değiyor?

Alt kısmı değiyor. Ve aşırı derece de geriyor.

Anlatmaya çalıştığım montaj şekli buydu. Bloktan ısıyı çekip egzoz fana iletecek.

Anlatmaya çalıştığım o. Egzoz fanıyla aynı yönlü montaj yapabiliyor musunuz? Fan buna elverişli mi?

Hocam internetten ürünü incelerseniz fan şekli belli olmakta. Fanın ön kısmında çentikleri var sadece. Ve iki türlü kullanıma da uygun yani arka tarafada takılabilir. Bir de siz ineceleyin isterseniz.
Anlatmaya çalıştığım montaj şekli buydu. Bloktan ısıyı çekip egzoz fana iletecek.

Evet bu şekilde bir montaj yaparsam soğutmaya eksisi olur mu?

Aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…