Kule tipi soğutucu ile egzoz fanı dip dibe denk geliyor

Nicksiz ayva

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, hemen konuya gireceğim. İşlemcimin stok fan sesinden kafam ütülendiği için bir kule tipi soğutucu aldım ve anakartım Micro ATX olduğu için zor sığdı biraz. Şu anda derecelerde ciddi anlamda düşüş var, gayet memnunum ve sessiz çalışıyor. Oyunlarda 50 dereceyi geçmiyor fakat asıl sorum şu: Fotoğrafta gördügünüz gibi kule tipi soğutucumla egzoz fanım neredeyse dip dibe geliyor ve bu benim pek içime sinmedi. Biraz tedirginim. Oyundayken egzoz fanım elimi yakmayacak derecede sıcak üflüyor. Sizce bir sorun yaratır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-09-20-09-17-39-83_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2023-09-20-09-17-39-83_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 139
Sıcağı dışarı atıyor. Kule tipi soğutucu tek fanlı mı, çift mi? Tek ise diğer tarafa da takmak mümkün.

Mümkün olduğu kadar eğer ki müdahale edebiliyorsanız işlemci fanınızın RPM değerini egzoz fanının RPM değerinden yüksek olsun ama çok değil ufak yüksek olsa yeter. Çünkü egzoz fanı yüksek RPM değerinde dönerse işlemci fanınıza karşı negatif basınç oluşturabilir. Böylelikle en azından negatif basıncı olabildiğince yok etmiş olursunuz bu da daha sağlıklı olur. Bu arada hem egzoz fanı hem de işlemci fanı 120mm mi? Bir de işlemci fanınızın karşısında fan yoksa oraya da bir fan takmanızda fayda var.
Zaten şu anda da bir sıkıntı yok ama içinizin rahat etmesi açısından söylüyorum.

Mümkün olduğu kadar eğer ki müdahale edebiliyorsanız işlemci fanınızın RPM değerini egzoz fanının RPM değerinden yüksek olsun ama çok değil ufak yüksek olsa yeter. Çünkü egzoz fanı yüksek RPM değerinde dönerse işlemci fanınıza karşı negatif basınç oluşturabilir. Böylelikle en azından negatif basıncı olabildiğince yok etmiş olursunuz bu da daha sağlıklı olur. Bu arada hem egzoz fanı hem de işlemci fanı 120mm mi? Bir de işlemci fanınızın karşısında fan yoksa oraya da bir fan takmanızda fayda var.
Zaten şu anda da bir sıkıntı yok ama içinizin rahat etmesi açısından söylüyorum.

Çift fanlı hatta takarken zorlandığı için çıkartmak istedim sonra dengeli soğutma sağlayamaz diye çift fanlı biraktim.

Çift fanlı ise böyle de kalabilir.

Tmm sıkıntı yok. Yukarda söylediklerim ile alakalı yani eğer ki için rahat edekse bu şekilde ayar çekebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı