Kule tipi soğutucuya ikinci fan takmak için aparat nereden bulunur?

DarthGoku

Megapat
Dark Freezer X96 ürününe sahibim ancak tek soğutucu yetersiz kaldığı için ikinci soğutucuyu takmak istiyorum. Birkaç sorum olacak; birincisi, ikinci fanı içe bakacak şekilde mi takacağım yani havayı içe mi üfleyecek yoksa dışarı mı atması gerekiyor? İkincisi, bu fanı sabitlemek için clips gerekiyor onu nereden temin edebilirim ya da kutu içinden çıkar mı? Üçüncüsü, anakartta tek bir tane CPU fan soketi var ve boşta takabileceğim fan için bir soket bulunmuyor. İki fanıda birbirine bağlayabilmem için bir kablo lazım. Anakarttaki erkek soket ve hali hazırdaki dişi girişli fanım 3 pinli. Varsa fan önerileriniz açığım.

Soğutucu 2 fan destekliyorsa içinden 2. fan için de aparat çıkar.

Soğutucumun ızgaralarının 2 tarafı da kullanılabiliyor bir sıkıntı yok. Zaten başta karşı tarafa takmıştım sonradan yer değiştirdim ancak hem ikinci aparat hem birleştirme kablosu çıkmadı.

Eğer iki fanlı soğutucı değilse Ayırıcı kablo ve ikinci aparatı vermez büyük ihtimalle. İnternette biraz araştırıp bulabilirsiniz de ayırıcı kabloyu hiç olmadı anakartta ayrı bir yere takarsınız. Ancak teli nerde bulursunuz bilmiyorum.

Şöyle bir ürün buldum. İki tane 3 pinli soketi var fanlar için kullanabileceğim ancak anakarta giriş kısmı 4 pinli. Anakart soketi 3 pinli. 4 dişi soketi 3 erkek sokete taksam herhangi bir sıkıntı olur mu boşta kalan pinden dolayı?

Anladım teşekkür ederim. Bakalım yeni fan alacağım daha belki içinden çıkar, çıkmazsa bu ürünü alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…