Kullandığınız dağıtımdan memnun musunuz?

KDE Plasma olmasına rağmen düşük RAM kullanımı. (800 MB boşta). Ve ilk kullandığım dağıtım.
Gentoo ile 600 MB boşta alıyorum. Aslında DE'lere göre yorum yapıyorsanız bence daha çok şey öğrenmeniz gerek.

Hocam açıkçası Artix'e falan bulaştıysanız sizi Ubuntu falan kendine çekemez artık. Arch Linux tabanlı distrolara göz atın derim ben.
Artix Arch Linux tabanli zaten. Diger Arch tabanli distrolar genellikle systemd kullaniyor, bundan dolayi da kullanmayi tercih etmiyorum.

Mint kurarken yanlışlıkla windows'u silmiştim. Windows yükleyene kadar mint kullanmıştım. Memnundum.

Şu an Arch Linux'tayım. Açıkçası sistemin açılış hızı systemd'de daha hızlı. Tık diye açılıveriyor.

Macera arıyordum ve dedim ki neden BlackArch denemiyorum.
5 saate BlackArch'ın ineceğini söylüyor Brave. Sanal makinede deneyeceğim.

Ne ile karşılaştırdığına ve karşılaştırdığın init sisteminin ayarları ile alakalı bu.

OpenRC'nin açılışta çalıştırdığı servislere falan bakmadım. Kurcalasaydım belki daha iyi sonuçlar elde ederdim. Ama o da bir sorun yaratmadı gayet iyiydi.

@The Shorekeeper OpenRC için /etc/rc.confda rc_parallel ayarını açarsan daha iyi performans elde edebilirsin.

Açıkçası senin OpenRC hakkında konuştuğunu tahmin etmiştim, genellikle biraz oynama ile Systemd'den daha hızlı oluyordu benim sistemimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…