Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu

Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Yaklaşık 3-4 ay önce de aynı sorunu yaşamıştım. Bir gün bilgisayarımı açtığımda bir yavaşlık hissettim. RAM'ime baktım ve 6GB RAM'imin yanında (kullanılabilir miktar 1.96 GB ) yazmaya başladıgını gördüm. Bilgisayarcıya götürmüştüm BIOS update yaptı sanırım bir de driverları güncelledi. Hatırladığım kadarıyla düzelmişti. Bugün yine aynı sorun başladı ne yapmamı önerirsiniz çok aşırı yavaş. Bir arkadaşım Senin RAM'erin 4 GB ve 2 GB olarak yerleşmiş kesmelerden birini görmüyor dedi.

 
Son düzenleyen: Moderatör:

KS
M
Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Windows 8 istemiyorum. Sorunum onunla alakalı değil, düzgün çalışıyordu bi anda oldu ne olduysa. Anakart Adı Foxconn H55MXV.
 
S

semihsatiroglu

Ziyaretçi
CMOS Yapmayı dene büyük ihtimal sorunun düzelecektir.

Yuvarlak içine aldığım jumperı bir yana kaydır. bilgisayarı açma düğmesine bastığında açılmayacaktır. daha sonra jumperı eski yerine al ve bilgisayarı aç.

 
KS
M
Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Büyük ihtimal biosla veya win8 le alakası yok. Benim ramleri taktıgım soketlerden biri okumuyor. Hatta bilgisayar açıldıgında yüklü bellek miktarı yok gösteriyor. Açıldıgı anda , 2-3 saniye geçtikten sonra hani windowsun bir sesi var ya, donanım yüklenemedi düzgün çalıştırılamadı gibi DIDIDI yapıyor. Sanırım ramin birini okumuyor . Biosu güncellemeyi denedim konuda yazan dosyala:
  • 9A1F1P06.ROM
  • AFUDOS.EXE
  • flash.bat

    bunlardan sadece flash.bat var digerlerinin isimleri farklı ve onları da attıgımda yine hata verdi.
 

Murat5038

Yottapat!
Katkıda Bulunan
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
39.338
En iyi cevaplar
100
Beğeniler
21.946
Yer
Sakarya
Büyük ihtimal biosla veya win8 le alakası yok. Benim ramleri taktıgım soketlerden biri okumuyor. Hatta bilgisayar açıldıgında yüklü bellek miktarı yok gösteriyor. Açıldıgı anda , 2-3 saniye geçtikten sonra hani windowsun bir sesi var ya, donanım yüklenemedi düzgün çalıştırılamadı gibi DIDIDI yapıyor. Sanırım ramin birini okumuyor . Biosu güncellemeyi denedim konuda yazan dosyala:
  • 9A1F1P06.ROM
  • AFUDOS.EXE
  • flash.bat

    bunlardan sadece flash.bat var digerlerinin isimleri farklı ve onları da attıgımda yine hata verdi.
Adımları doğru yapamadığınızdan veya Anakart modelinizi yanlış verdiğinizden dolayı da hata alabilirsiniz. Çünkü "LE" Eki olan da var ve biosu farklı.
 
KS
M
Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Adımları doğru yaptım ve anakartımı da doğru söyledim fakat olmadı. Şuan bilgisayarı açtıgımda ''reboot or select proper boot device or insert boot media in boot device and press a key'' uyarısı alıyorum. Bios ayarlarına girdigimde first device' ı açtıgımda sadece ''USB : Multi Flash Reader'' seçenegi var, Hard disk falan yok. Onu nasıl düzeltebilirim zar zor açtım bilgisayarı defaulta getirerek..
 

Murat5038

Yottapat!
Katkıda Bulunan
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
39.338
En iyi cevaplar
100
Beğeniler
21.946
Yer
Sakarya
Windows kurulu HDD'yi göremiyor bilgisayar. Yeniden başlatıp biosdan default yapın ve kaydedin. Biosda HDD görünmüyorsa HDD bağlantıları kontrol edin.
 



Yukarı