Kullanım senaryosuna göre filament önerisi

Psyduck17

Decipat
Daha fazla  
Merhaba,

Motosikletim için bir parça basmam gerekti ve halihazırda elimde olan PLA filamentten bir gösterge tutucu bastım. 2-3 aylık kullanım sonucunda çatladığını gördüm ve daha sağlam bir malzemeden tekrar basmam gerekiyor. Sizce tough PLA ve PETG arasından hangisi benim ihtiyacımı karşılar? ABS basmak için kapalı bir 3D yazıcım yok. O yüzden bu ikisi arasında hangisi daha sağlam olur bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Varsayımlara göre yorum değil de basım yapmış ve denemiş olan varsa yorumlarsa sevinirim.

Bastığım model aşağı yukarı şunun gibi bir şey;

İyi sosyaller.

Üstünü de kapatman gerek. Ben Ender 3 V2'de alttaki anakart, PSU vb. parçaları içeren kasanın üst kısmından (bu parçaların ısınmasına izin vermeyecek şekilde) mukavva panellerle kapatıp baskı almıştım. Pritt vb. bir şey de kullanman gerek tablaya sürmek için yoksa kalkma yapar kenarlardan.

ABS basarken model soğutma fanı kapalı olmalı, V2'de o fan kapatılınca anakart fanı da duruyordu. Sendekindeki de öyle ise anakart fanını karttan sürekli elektrik alabileceği bir çıkışa bağlaman gerek makineye zarar vermemek için.

Üstünü de kapatman gerek. Ben Ender 3 V2'de alttaki anakart, PSU vb. parçaları içeren kasanın üst kısmından (bu parçaların ısınmasına izin vermeyecek şekilde) mukavva panellerle kapatıp baskı almıştım. Pritt vb. bir şey de kullanman gerek tablaya sürmek için yoksa kalkma yapar kenarlardan.

ABS basarken model soğutma fanı kapalı olmalı, V2'de o fan kapatılınca anakart fanı da duruyordu. Sendekindeki de öyle ise anakart fanını karttan sürekli elektrik alabileceği bir çıkışa bağlaman gerek makineye zarar vermemek için.
Büyük bir karton koli yardımıyla kapatsam yeterli olur mu?

Geri
Yukarı