Kumrucuda kaç para kazanırım?

Alacağın maaşı baştan öğren eğer asgari ücret değilse gitme, zorla gönderiyorlarsa işi düzgün yapma. Kimsenin kölesi değilsin. Sabah 8 akşam 8 haftada 6 gün, birde 1 gün tatil lütfetmişler. Küçüksün diye ucuz iş gücü yapacak seni. Aylık 1500 TL'den fazla vereceğini sanmam. Çalışmana başkası karar vermiş, istemiyorsan düzgünce çalışmak istemediğini söyle.
Ya aslında beni para kazanmam için yollamıyorlar. Evde oturmamam için yolluyorlar. Bende madem zorla yolluyorlar, değsin uğraştığımız işe kafasındayım. Çok zorlanırsan, en azından işi bırakma yetkim var. Şükürler olsun :D
 
Gençler neyin kafasını yaşıyorsunuz klavye başından kolay yazması kolay hiç mi çalışmadınız öğrenciyken ne asgari ücretinden bahsediyorsunuz burası Türkiye...
 
Dedemin bir arkadaşı var. O arkadaşının'da kumrucu dükkanı var. Okul açılana kadar orada çalışacakmışım. Sabah 8'den akşam 8'e kadar. Garson vari bir iş yapacakmışım. Getir götür, temizlik vs. haftada 6 gün çalışıp 1 gün tatil yapacakmışım. Sizce buradan ne kadar para kazanmam gerekir? Hak ettiğim ne kadardır? 15 yaşındayım bu arada. Hiç çalışmayı istemiyordum ama, el mahkum. Büyüdük sanırım. Artık sade maden suyu içme vakti geldi.

Artık sade maden suyu içme vakti geldi (!)
 
Çok zor olacağını biliyorum ama. Moral toplamaya çalışıyorum. Senelerdir aile arasında dönerdi bu muhabbet. Yok camiye gönderelim, yok güreşe gönderelim, yok berbere yollayalım. Gerçek olacağını düşünmemiştim.

Kafana çok takma rahat ol bende yeni yeni işe başladığımda ne ara aynı iş yerinde 1 senemin geçtiğini anlamadım ama bir stajyer haftada 3 gün çalışıp resmi olarak ( 8 saat ) çalışarak aylık 768 TL alıyorsa sen 6 gün ve 12 saat çalışacaksın en az 1500 TL maaş alman lazım yaşın 18'den büyük olsa minimum asgari ücret.
 
Ondan çok korkuyorum işte. Beni de bir kaç defa gördü. Bende biliyorum 1000 liranın altında almamamın gerektiğini. Haftalık 100 - 200 verse ona da razıyım.
Eğer vermezse de çok hırpalamaya gerek yok. En azından iş öğrenirsin garsonluk garsonluktur. Bazı arkadaşlar çok uçmuş, eğer büyük bir dükkan değilse 1000 TL üstü bekleme. Biraz gerçekçi olmak gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı