Kural 6'yı çiğneyerek mesaj sayısını arttırmayı marifet sanan kişiler

Katılım
15 Ekim 2019
Mesajlar
6.435
Makaleler
15
Çözümler
606
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi, son zamanlarda bunu yapan kişiler çoğalmaya başladı. Bilmeyenler için kural 6 neymiş, yazayım.
  • Konu altına var olan bir mesajı tekrar yazmak yerine "Beğen" butonunu kullanın.
Bu kurala forumun çok büyük bir kısmının uymadığı bariz belli. Hadi aynı anda aynı şeyi yazabilirsiniz, bu istisna. Ama konuya gelen cevapların üstünden yarım saat, 1 saat geçmiş. Hatta 2-3 gün geçmiş. Birisi geliyor, daha önce 10 kere verilmiş aynı cevabın, önerinin aynısını yazıyor. Moderasyon ekibi de buna son zamanlarda daha çok göz yumuyor. Arkadaşlar, bu kurala uyun. Konu sahibi yarım akıllı değilse 10 kere verilmiş aynı cevabı anlar, üstüne 1 kere daha aynı şeyi yazmak size boş +1 mesajdan başka bir şey kazandırmaz. Yeni üye olmuş konu sahibinin tepkisi de şu olur: ''Bu ne böyle, papağan gibi 15 kere aynı söylemişler.'' Moderasyon ekibinin de bu hususta daha katı olmasını isterdim.

Uzun zamandır gözlemlediğim bir şeydi, konusunu şimdi açayım dedim.
 
Emin misin? Kural 6'dan 3 kez uyarı aldım. Ya da sadece bana karşı mı böyleler, bilemiyorum.

Emin misin derken görüp denk geldiklerinde gerekli işlemi uyguluyorlardır, ona bir şey demiyorum. Göz yumuyorlar dememin sebebi son zamanlarda bunu çok daha fazla görmem. O zaman yeterince rapor gelmiyordur bunun hakkında, moderasyon da bu kural çok ihlal edildiği için süreç yavaş ilerliyordur diyelim. Daha çok bunu yapan kişileri vurguladım metinde.

Bir de isim vermeden söyleyeyim, bu kuralı dibine kadar çiğneyip ''3.000 mesaj oldum, 5.000 mesaj oldum.'' diye profil mesajlarında kutlayanlar var. Onlar ayrı bir kafa zaten.
 

Geri
Yukarı