Kurallar hakkında düşünceleriniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam bir daha bu siteye girmezdim ama ilk konumda ban yemedim :D

Amaç da bu zaten. Kurallara uymamakta ısrar eden kullanıcıları platformdan uzak tutmak 👍
Cümlemde korsan kelimesi geçti diye ismini vermek istemediğim moderatör yasa dışı paylaşımı sebep göstererek 2 gün ban attı 🙂
Baktım, konu tam olarak öyle değilmiş ama uyarı almanıza da gerek yokmuş...
 
@Lord Raiden Senin bakış açına göre değişiyor o. Senin aklına ilk o geliyor diye herkesin aklına gelecek diye bir şey yok. Tamamen uydurma atılmış bir ceza.
Anlamıyorsunuz. Uygunsuz anlam çıkabilecek bir ifadenin bulunması doğru değil. Gerekli bir mesaj da değil o. Sizin söylemek istediğiniz şey de gayet açık. Sözünüzün arkasında durun.

Madem uygun değil neden kaldırıyorsunuz benim cezamı? Cezayı kaldıran neden uygun görüyor o zaman? Demek ki cezayı kaldıran kişi onu atan ile aynı düşünmemiş.
İki ihtimal de değerlendirilmiştir, ceza yerine uyarı almanız doğru görülmüştür. Normal bir durum. Benim dediğim yere geliyor gene. Mesajın bulunması doğru değil. Ceza atılsa da atılmasa da.
 
Kuralların tamamı tabloya göre ve bence gayet de uygun. Bir süre öncesine kadar ben de yazım yanlışı yapardım nadiren de olsa fakat 10'u geçmediği için gün boyu süren yazım yanlışı cezası almadım. Üyelerin sorunu, ceza tablosuna bakmadan 10. cezalarında büyük sitem edip "Neden 1 saat değil de 3 saat?" gibi yorumlarda bulunmaları. Bunlara da gerekli açıklamalar zaten yapılıyor. Gerçekten kurallara uymakta zorluk çeken üyeler bile bu topluluk sayesinde yazım kurallarını öğreniyor.

Bir de son zamanlarda platform hakkında "Neden yazım kurallarına bu kadar uyuyorlar?" gibi saçma bir düşünce ortaya çıkmış durumda. Türkçe kurallarına uymak herkesin sorumluluğu fakat bunu normal değilmiş gibi gören insanlara anlam veremiyorum. Bir cümlenin ya da paragrafın daha okunabilir olmasını sağlıyoruz burada fakat insanlar uyarı alınca buna karşı çıkıyor. Bunu yazma nedenim konuda yanlış anlaşılma olmaması veya olduysa da giderilmesiydi bu arada. 🙂
 
Da ve de eklerinden bıktım artık :D Hep bu ekleri yanlış yazdığım için ceza alıyorum.
 
Gereksiz katı buluyorum. Adam küfür eder ban atılır ama yeni konu açmış adam cezalı gözüküyor cevap bile yazamıyor. Sosyal kuralları soğuk ortam oluşturuyor. Konu açılırken yazım hatalarını admin arkadaşlar düzeltsin sadece konulara onay vermek ile bitmiyor.
 
@Do6uk4n, neden sormaya hakkınız olmasın? Sorguladığınız için uyarı almamanız gerekir.

Başlığa yorumuma gelelim. Çoğu kuralı yerinde ve doğru buluyorum. Sadece bazılarının güncellenmesi gerektiğinin düşünüyorum. Konusunu açarım belki.

Bir X cezasını aldıktan sonra daha dikkatli oluverin. O kadar da zor değil. Hem üye olduğunuz platformun kurallarına uygun davranmayıp hem de üste çıkılmaya çalışılması saçma.
 
Hepsi iyi hoş. Geçenlerde imla hatası yapan bir arkadaşa cevap vermek için mesajını alıntıladım ve uyarı aldım. Bu garip gelmişti sadece 😀
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı