Kur’an-ı Kerim’deki gökyüzü-yeryüzü çelişkisi

@Winnfield arkadaşa kaç sayfadır konuyu anlattık o da artık anlamış olacak ki başka çelişkili bulduğu ayetleri atmaya başladı. Eminim ki tartışmayı okumamışsındır bile "görüyorsun ki adamlar sürekli kılıf uyduruyor" diyorsun. Daha 2 kelimenin anlamını ayırt edemeyenler ve bunun için sayfalarca açıklamaya ihtiyaç duyanlar bence de açmamalı konu. Yoksa liste uzar gider. Ama 2. cümlene hak veriyorum çelişkili deyip açıklamalara inanmıyorsa daha fazla açıklamaya gerek yok. Bir insan inanmak istemiyorsa inanmaz ne kadar açıklasan da sonuçta değil mi? O yüzden "sürekli kılıf uyduruyorlar" diyeceğine tartışmayı adam gibi okuyup doğru düzgün cümle kurabilirsin. Tartışmaya değmez deyip alttan alttan başkasına sallamak da çok güzel bir kafanın ürünü.
Hayır bir de komik olan şu var millete din tarihine falan yönel demişsin yazdığın mesajların yarısından çoğu İslam'la alakalı yanlış bilinen şeyler. Önerinizi ilk kendiniz uygulayın. İnanmıyorsanız inanmayın ne bu İslam'a karşı olacağım düşüncesi be kardeşim.

Son düzenleme:
@Winnfield arkadaşa kaç sayfadır konuyu anlattık o da artık anlamış olacak ki başka çelişkili bulduğu ayetleri atmaya başladı. Eminim ki tartışmayı okumamışsındır bile "görüyorsun ki adamlar sürekli kılıf uyduruyor" diyorsun. Daha 2 kelimenin anlamını ayırt edemeyenler ve bunun için sayfalarca açıklamaya ihtiyaç duyanlar bence de açmamalı konu. Yoksa liste uzar gider. Ama 2. cümlene hak veriyorum çelişkili deyip açıklamalara inanmıyorsa daha fazla açıklamaya gerek yok. Bir insan inanmak istemiyorsa inanmaz ne kadar açıklasan da sonuçta değil mi? O yüzden "sürekli kılıf uyduruyorlar" diyeceğine tartışmayı adam gibi okuyup doğru düzgün cümle kurabilirsin. Tartışmaya değmez deyip alttan alttan başkasına sallamak da çok güzel bir kafanın ürünü.

Hocam o arkadaş troll çok takmayın cevap vermeyin lütfen. Şimdi aklıma geldi geçen de bana ibni sinaya cahil diyorsun demişti bir internet forumunda bile haklı gözükmek için iftira atıyor kim bilir gerçek hayatta neler yapıyordur bu eleman takılsın kendi kafasına göre cevap vererek kendinizi yormayın gerek yok.

Bu kaynak ne? Cidden buna inanıp mı dinden çıktın sen?
  1. Uzaya çıkmayı imkansız görüyor. (rahman: 33) şunu görünce hafif tebessüm ettim sağ ol kardeşim güldürdün sabah sabah. Bak sadece bunu çürüteceğim zaten bu ayete bu gözle bakan birinin kalan 75 argümanı da hangi mantıkla yazdığını anlayabiliyorum.

Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yeterse geçin gidin. Allah'ın verdiği bir güç olmadan geçemezsiniz. Yani uzaya çıkamazsın demiyor uzaya çıkmak için güç gerekir diyor. Güç dediğide şuan ki teknoloji. Ayet aksine şuanki bilimle örtüşüyor çünkü uzaya yürüyerek gidemezsin değil mi hani roket falan teknoloji bunlar.

Ne argumani ne kaynagi? Ben inancli insanlarla tartismayi birakali cok oldu. Isterseniz maymuna tapin.

"Adam gibi okuyup" İddialı bir benzetme. Sanki siz adam gibi mantıklı çıkarım yapıyorsunuz da biz dinlemiyoruz.

Şundan bahsediyorum, iki yüzlü davranıyorsunuz. Neden mi? Sosyal medyadaki ACM gibi, Enis Doko gibi, Fikret Çetin gibi göz önünde bulunan adamlar, sizin gibi sorulara cevap veriyor. Yani hepinizden bahsediyorum.

Peki nerede buradaki iki yüzlülük? Sen mantıksal bir önermeyi alıp, mantıksal olmayan bir önerme yapıyorsun. Mesela;

"2+2=5, Allah bunu emrediyor."

Burayla hiçbir sıkıntım yok. Çünkü sen buna inanmak istiyorsun ve inanabilirsin, buna karışamam. (He ama günlük hayatta 2+2=4'tür ve bununla hareket etmek zorundasın tabi ki.)

Ama iş başka inançlara geldiğinde (Bak demiyorum ki, matematiksel ve mantıksal yanlışlar) BAŞKA İNANÇLARA GELDİĞİNDE iki yüzlü davranıyorsunuz.

Örneğin, Fikret Çetin.. Hristiyan birisine "Hz. İsa, hem Tanrı hem insan olamaz." diyor. Hristiyan da "Hayır, öyle değil." diye karşılık veriyor. Bu tartışma Fikret Çetin'in çelişmezlik ilkesi ile devam ediyor.

Fikret, burada haklı. Ama neden iş, kendi dinine geldiğinde tam tersi oluyor da -yine örneğin; KADER ile İRADE- bir arada olabiliyor?

Anlatabilmişimdir umarım. Ben buradaki tartışmalardan çok ban yedim. Bakmama gerek bile yok. Çünkü ne diyeceğinizi biliyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim benim sen atmadın mı bunu? Dalgamı geçiyorsun benimle.

Kaynak arguman olsun diye degil, o kadar saçma şey var ki tek baslikta toplamislar gibi o yuzden paylastim. Amacim tartisma baslatmak degil dini sorgulamaya baslayan acik zihinlere destek olmakti. Paylastigim seye degil yazdigima odaklan ve biraz dusun. Dinlerin tarihini dusun, onceki Tanrı'lari dusun..

Fizik veya zaman kavramanı yaratmadığı için olabilir. İbrahimi dinlerin kitaplarında bunun gibi bir sürü çelişki ve mantık hatası bulunmakta zaten.

Hocam, inan bana, sadece şuraya kadar okudum, gözümü devirdim, of çektim ve alt+F4'ü bastım;
Sen beni herhalde sosyal medyada gördüğümüz senin de örneğini verdiğin 2 yüzlülere benzettin. Ben bu işi milletin dinini işine aracı edip para kazananlardan değilim gördüğün gibi.

Sonra vicdan azabı çekip, geri kalanını da okudum "Adam o kadar yazmış." diye.

Hocam, tarih sizin gibilerle dolu.. İbn-i Sina'yı, fikirlerinden dolayı coğrafya değiştirene kadar arkasından kılıçla kovalayan ben değildim,
Kelam ilminde isimleri olan alimleri ben tekfir etmedim,
Mutezile'yi ölümle tehdit eden ben değildim.

Elfaz-ı Küfür'ün ne olduğunu biliyorsun değil mi?

Ve bunları söylüyorum, birisi de çıkıp diyor ki, "Onlar cahildi." (senden bahsetmiyorum)

O yüzden tartışmaya gerek olmadığını söylüyorum.

Cahil ozguveni baska oluyor. İslam Arap kulturunden baska bir şey degil. Bulastigi her yeri felakete surukledi cunku Orta Çağ'a ait. Muhabbet uzasa dunyada gercek Müslüman olmadigini iddia edecek noktaya geleceksiniz. Size masallarinizla mutluluklar diliyorum, aman aman uzak olun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Piramitlerin de yapılmadığını, "korunmaya çalışılıp restore" edildiğini fark ettiler.

Son düzenleme:
Gök olayı cennet aslında. Cennetten indirdik deniyor.

O zaman cennet derdi hocam.

Hocam kusura bakmayın fakat biraz da inanmak istemiyorsunuz sanki siz. Yani bir hocam kaynak atmış size biz tartışıyoruz özet geçin diyorsunuz eğer sorunuzun cevabını almak istiyorsanız o kaynağı sizin okumanız lazım eğer sorunuzun cevabını almak istemiyorsanız neden tartışıyoruz? İlk baştaki sorunuzun cevabını verdik 3-5 çelişkiden bahsediyorsunuz hala yani inanmak istemeyen birine biz nasıl anlatabiliriz ki? Eğer İslam size mantıklı ve çelişki dolu geliyorsa inanmak da istemiyorsanız kimse size bir şeyleri inandıramaz zaten.

Yok öyle yağma. Ben tek tek anlaşılır bir şekilde buraya kısa kısa kendi fikirlerimi sunuyorsam oda öyle yapacak. Alışkınız hep Müslüman'lar genelde yapar bunu soru sorarsın hemen internete gider bir ton sayfa tefsirin linkini kopyala yapıştır yapar tamam bitti. O fikri kendin savunacaksın ki buraya konu açmamın bir mantığı olsun ben de biliyorum gidip oradaki tefsiri okumayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı