@Winnfield arkadaşa kaç sayfadır konuyu anlattık o da artık anlamış olacak ki başka çelişkili bulduğu ayetleri atmaya başladı. Eminim ki tartışmayı okumamışsındır bile "görüyorsun ki adamlar sürekli kılıf uyduruyor" diyorsun. Daha 2 kelimenin anlamını ayırt edemeyenler ve bunun için sayfalarca açıklamaya ihtiyaç duyanlar bence de açmamalı konu. Yoksa liste uzar gider. Ama 2. cümlene hak veriyorum çelişkili deyip açıklamalara inanmıyorsa daha fazla açıklamaya gerek yok. Bir insan inanmak istemiyorsa inanmaz ne kadar açıklasan da sonuçta değil mi? O yüzden "sürekli kılıf uyduruyorlar" diyeceğine tartışmayı adam gibi okuyup doğru düzgün cümle kurabilirsin. Tartışmaya değmez deyip alttan alttan başkasına sallamak da çok güzel bir kafanın ürünü.
"Adam gibi okuyup" İddialı bir benzetme. Sanki siz adam gibi mantıklı çıkarım yapıyorsunuz da biz dinlemiyoruz.
Şundan bahsediyorum, iki yüzlü davranıyorsunuz. Neden mi? Sosyal medyadaki ACM gibi, Enis Doko gibi, Fikret Çetin gibi göz önünde bulunan adamlar, sizin gibi sorulara cevap veriyor. Yani hepinizden bahsediyorum.
Peki nerede buradaki iki yüzlülük? Sen mantıksal bir önermeyi alıp, mantıksal olmayan bir önerme yapıyorsun. Mesela;
"2+2=5, Allah bunu emrediyor."
Burayla hiçbir sıkıntım yok. Çünkü sen buna inanmak istiyorsun ve inanabilirsin, buna karışamam. (He ama günlük hayatta 2+2=4'tür ve bununla hareket etmek zorundasın tabi ki.)
Ama iş başka inançlara geldiğinde (Bak demiyorum ki, matematiksel ve mantıksal yanlışlar)
BAŞKA İNANÇLARA GELDİĞİNDE iki yüzlü davranıyorsunuz.
Örneğin, Fikret Çetin.. Hristiyan birisine "Hz. İsa, hem Tanrı hem insan olamaz." diyor. Hristiyan da "Hayır, öyle değil." diye karşılık veriyor. Bu tartışma Fikret Çetin'in çelişmezlik ilkesi ile devam ediyor.
Fikret, burada haklı. Ama neden iş, kendi dinine geldiğinde tam tersi oluyor da -yine örneğin; KADER ile İRADE- bir arada olabiliyor?
Anlatabilmişimdir umarım. Ben buradaki tartışmalardan çok ban yedim. Bakmama gerek bile yok. Çünkü ne diyeceğinizi biliyorum.