İşte burda adamın anlatmak istediği şeyi anlamak için bilim adamı veya filozof olman lazım. Anlamaman normal. Adam islamın tanrısı yok demiyor. Bütün bu özellikler ( kin, nefret, öç almak, sümme haşa Allah'ın nefs gibi kusurlu bir varlığı bedeninde barındırması ) kuddüs ( kusursuz ) olarak atfedilen Allah'a yakışıyor mu diyor, burda bir çelişki yok mu diyor ? Mantığını kaybeden insanlar bunu anlayamaz zaten. Dediğim gibi çok ince düşünen biri olmanız lazım. Bilim adamı, fizikçi veya filozof olmanız lazım buradaki inceliği anlayabilmeniz için.Açtığın konular veya yorum yaptığın konular sürekli islam ile ilgili tamam olabilir fakat sen başlıkta bir soru soruyorsun ama konu içinde alttan kapalı bir şekilde islamın tanrısını olmadığını kanıtlamaya çalışıyorsun. Anlamadım yapmaya çalıştığın şeyi kendini avutmak bunun adı.
Hocam islam alimleri genelde islam yalakası oluyor ve bu tür sorulara mantıklı bir cevap veremiyorlar. Genelde çoğunun tuzu kuru oluyor ve mantıklı cevap vermek yerine Allah'ı aklamaya çalışıyorlar. Sorular cevapsız kalıyor yani.Hayır sürekli konularında islamı gömüyorsun burdaki kimse islam alimi değil. Hocayla konuşmak var iken neden burada insanlarla tartışmaya giriyorsun.
Bu dediklerin insani duygular olduğu için zaten Tanrı gibi bir varlıkta bulunamaz. Ayrıca Zaten böyle bir şey bir tanrıda olsaydı öyle bir tanrı olmazdı yakışıp yakışmadığı bize kalmaz kime göre neye göre upuzun felsefi bi konu olur.Adam islamın tanrısı yok demiyor. Bütün bu özellikler ( kin, nefret, öç almak, sümme haşa Allah'ın nefs gibi kusurlu bir varlığı bedeninde barındırması ) kuddüs ( kusursuz ) olarak atfedilen Allah'a yakışıyor mu diyor,
Youtube alimlerinden bahsetmiyorum hocam yeni atanan herhangi bir imam ile tartışmak sizede bilgi katar imamada bilgi katar emin olun internet üzerinden tartışmak demek 5 mesaj sonra kavgaya dönüyor çünkü.Hocam islam alimleri genelde islam yalakası oluyor ve bu tür sorulara mantıklı bir cevap veremiyorlar. Genelde çoğunun tuzu kuru oluyor ve mantıklı cevap vermek yerine Allah'ı aklamaya çalışıyorlar. Sorular cevapsız kalıyor yani.
Bu dediklerin insani duygular olduğu için zaten Tanrı gibi bir varlıkta bulunamaz. Ayrıca zaten böyle bir şey bir Tanrı'da olsaydı öyle bir Tanrı olmazdı yakışıp yakışmadığı bize kalmaz kime göre neye göre upuzun felsefi bir konu olur.
YouTube alimlerinden bahsetmiyorum hocam yeni atanan herhangi bir imam ile tartışmak size de bilgi katar imamada bilgi katar emin olun internet üzerinden tartışmak demek 5 mesaj sonra kavgaya dönüyor çünkü.
Mesela ben de yıllarca şunu sorguladım. Allah'ın "Kün fe Yekün " diyerek yani " Ol " diyerek bütün kainatı, nimetleri ve istediği herşeyi yaratma gücü var. Bu güç Allah'ta varken ve Allah kendisine " Kerim " ( Cömertlerin en cömerti ) derken neden insanları dünyaya gönderip çalıştırıyor, yoruyor, eziyet ediyor. "Ol" deyip yaratması çok zor olmasa gerek, taş atıp kolu yorulmayacak. Yani sümme haşa oldurma yetkisi bende olsa kimseyi yormazdım. "Ol" der herkese ev , araba , para , RTX 5090'lı bilgisayarlar yaratırdım ve eminim dünyada benim gibi düşünen binlerce hatta milyonlarca insan bulurum. Yani böyle kolay yoldan olması varken, Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi " Ne bu şiddet bu celal ". Bu kadar, gazaba , öfkeye gerek var mı ? Merhamet etmek, cömert olmak varken. Yazık.Bu dediklerin insani duygular olduğu için zaten Tanrı gibi bir varlıkta bulunamaz. Ayrıca Zaten böyle bir şey bir tanrıda olsaydı öyle bir tanrı olmazdı yakışıp yakışmadığı bize kalmaz kime göre neye göre upuzun felsefi bi konu olur.
Youtube alimlerinden bahsetmiyorum hocam yeni atanan herhangi bir imam ile tartışmak sizede bilgi katar imamada bilgi katar emin olun internet üzerinden tartışmak demek 5 mesaj sonra kavgaya dönüyor çünkü.
Canım benim bunu diyeceğini çok içimden geçiriyordum geldi yine o meşhur cümle. Bugün sana anlatmak için farklı yöntemlerle ilerleyeceğim.Bak yine bu üçüncü oluyor dostum. Sürekli ondan maksat ondan kasıt deyip deyip duruyorsunuz. Yahu o zaman maksatını yazsaydı ya. Orada öyle demek istemiyor. Demek istediğini yazsaydı ya?
Ne anlamda olursa olsun Tanrı cevabını bildiği soruyu sorar mı ya? Ayrıca suçun karşılığını vermek başkadır, öç almak başkadır. Öç almak insanlara ait bir mevzudur ve kin hissiyle birlikte yapılır. Yapılmaması gereken bir davranıştır. İnsan ağzıyla nefs denilmiştir diyorsun ama Tanrı ayetin devamında itrazda etmiyor kabul ediyor demek ki dostum. Son olarak da öğretmen zaten o formülü öğrencilerin anlamayacağını bilseydi anlayacakları olan formülü baştan veriridi?
Yani konuştuğunuz konuyu bilmek gerek. Sadece yazdığınız ayetlerin bile çevirilerine bakarsanız onlarca farklı çeviri görürsünüz. Olay Kuran-ı Kerim'in çevirilememesi değil. Arapçanın çok geniş bir dil olması. Kuran-ı Kerim'in farklı dillerdeki (İngilizce, Almanca) çevirilerinde bile farklılık olur. Örneğin Türkçe mealinde "O" diye bahsedilen kişiden İngilizce mealinde cinsiyet belirten bir şekilde bahsedilebiliyor. Arapça öğrenip Kuran-ı Kerim okumadıktan sonra mealler üzerinden yapılan çoğu sorgulama hatalı oluyor.Hayır dostum çevirilerde sadece küçük nüanslar değişir manalar baki kalır. Bu nasıl bir kitaptır ki yıllardır çevrilemiyor? Onlarca alim genelde hemfikir olur tek tük ayetlerde bazen anlaşmazlığa düşerler.
Yani konuştuğunuz konuyu bilmek gerek. Sadece yazdığınız ayetlerin bile çevirilerine bakarsanız onlarca farklı çeviri görürsünüz. Olay kuran-ı Kerim'in çevirilememesi değil. Arapçanın çok geniş bir dil olması. Kuran-ı Kerim'in farklı dillerdeki (İngilizce, Almanca) çevirilerinde bile farklılık olur. Örneğin Türkçe mealinde "o" diye bahsedilen kişiden İngilizce mealinde cinsiyet belirten bir şekilde bahsedilebiliyor. Arapça öğrenip kuran-ı kerim okumadıktan sonra mealler üzerinden yapılan çoğu sorgulama hatalı oluyor.
Kardeşim benim sen mevcut hükümeti destekliyorsun heralde. Bu attığın adam bir kanalda yıllar boyunca hükümet savunuculuğu yapmıştır. Bu bile kendisinin fikirlerinin önemsenmemesi için yeterli sebepdir. İyi uykular sana.yok oyle degil yok boyle degil
adam anlatıyor
7 dakikadan itibaren